Czy prezydent powinnien otwierac lodowisko jak jest żałoba ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kazió » czwartek, 23 lis 2006, 17:51

Robienie z tej zaloby takiej masowki i zmuszanie do uczestniczenia w tym, co raz bardziej nastawia mnie do tego negatywnie, a juz nanajbardziej odnoszenie jej do kampanii. Pozwolmy kazdemu uczcic pamiec zmarlych zgodnie z wlasnym sumieniem.
kazió
V.I.P

Postprzez j0shu4 » czwartek, 23 lis 2006, 17:52

Achaja nie obraz sie ale nie jestes jedyna osoba ktora stracila bliska osobe , wiem cos o tym
mnie otwarcie lodowiska nie razi a co do kampanii widzialem jej ograniczenie w spotach
reklamowych i w miescie , to samo tyczy sie obozu przeciwnego
nie wykorzystujmy ogloszenia zaloby narodowej do osiagniecia tego jedynego celu
bo to moim zdaniem hipokryzja , wystarczy poczytac dzisiejsze tamty z forum , ile jadu sie przez nie toczy
j0shu4
Moderator

Postprzez barmaid » czwartek, 23 lis 2006, 17:53

Achaja z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej tragedii, oraz dramatu ofiar w Halembie. Żałoba jak najbardziej...ale to każdy w środku siebie powinien sie zastanowić...zatrzymać na chwilę... zrozumieć jak ważna jest każda chwila życia.... A takie ostentacyjne odkładanie wszystkiego, debat, rozmów, otwarć lodowisk...to tylko popisówa.... Przepraszam jeżeli uraziłam...takie jest moje zdanie... Ja noszę żałobę w sercu.... nie obnoszę się z nią.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez pakuś » czwartek, 23 lis 2006, 18:07

W Warszwie odwołano wszelkie imprezy organizowane przez miasto , teatry zostały zamknięte , lokale np. Proxima , Enklawa - zamknięte , odwołano koncerty m.in Anity Lipnickiej i Portera , Lory Szafran
pakuś
Twardziel

Postprzez Demurrer » czwartek, 23 lis 2006, 18:10

Jeżeli otwarcie lodowiska będzie zrobione z klasą - bez pompy, po prostu wpuszczenie, w ciszy, ludzi na „ślizgawę”, to uważam, że nie ma przeszkód. Ale już robienie dyskoteki, imprezy jest przegięciem.

Nie chodzi mi tu o jakąś pokazówkę. Ale o poczucie solidarności. Żyjemy w jednym kraju. I nawet jeśli nie czujemy żalu z powodu odejścia tych obcych nam ludzi, to przez świadomość, że tamta część Polski cierpi, powinniśmy zaniechać imprezowania w ten weekend. I nie po to żeby udawać głęboko zmartwionych, ale po to, aby pokazać, że jesteśmy jednym społeczeństwem - wspólnie się cieszącym wspólnymi sukcesami, ale i wspólnie się umartwiamy z powodu wspólnych tragedii. Symboliczna postawa. Jak wciągnięcie flagi na maszt w dniu święta narodowego. Nie pozerstwo, a symbolika solidarnych obywateli.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 23 lis 2006, 18:11

a sexshopy pakus ?
nie pozamykali ?
sorrki, wiem , ze to nie halo przyklad
ale czasami rece opdaja
przeciez to tylko lodowisko
nie robmy z tego wielkiego halo
Vin
Uzależniony

Postprzez barmaid » czwartek, 23 lis 2006, 18:14

To przepraszam bardzo...przez cały najblizszy tydzień mam nie jeść...co mam zrobic kiedy imprezy to jedyne źródło utrzymania mojej rodziny? Jestem, cierpię razem z nimi ale niczego nie odwołam.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » czwartek, 23 lis 2006, 18:19

ale Gromek smeci...

chce zeby Pis zaprzestalo kampanii a sam ja prowadzxi...

i chce zeby otwarcia nie bylo...

ale marudzi...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » czwartek, 23 lis 2006, 19:33

Demurrer napisał(a):Jeżeli otwarcie lodowiska będzie zrobione z klasą - bez pompy, po prostu wpuszczenie, w ciszy, ludzi na „ślizgawę”, to uważam, że nie ma przeszkód. Ale już robienie dyskoteki, imprezy jest przegięciem.

Nie chodzi mi tu o jakąś pokazówkę. Ale o poczucie solidarności. Żyjemy w jednym kraju. I nawet jeśli nie czujemy żalu z powodu odejścia tych obcych nam ludzi, to przez świadomość, że tamta część Polski cierpi, powinniśmy zaniechać imprezowania w ten weekend. I nie po to żeby udawać głęboko zmartwionych, ale po to, aby pokazać, że jesteśmy jednym społeczeństwem - wspólnie się cieszącym wspólnymi sukcesami, ale i wspólnie się umartwiamy z powodu wspólnych tragedii. Symboliczna postawa. Jak wciągnięcie flagi na maszt w dniu święta narodowego. Nie pozerstwo, a symbolika solidarnych obywateli.

Zgadzam się z tobą. Żałoba mija w sobotę, a otwarcie lodowiska w Niedziele budziłoby mniej kontrowersji.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez mauritus » czwartek, 23 lis 2006, 22:23

Achaja napisał(a):Żałobę ogłoszono w całej Polsce i wywijanie fikołków na lodzie nie wydaje mi sie na miejscu...

troche szacunku dla zmarłych i ich rodzin...

no ale to jest moje zdanie…

H.Bieńkowski ubolewał dzisiaj na konferencji bardziej nad tym, iż się debata nie odbyła niż nad tragedią wielu osób, które los tak dotkliwie potraktował

A TY achajo wykorzystasz każdą możliwą szansę, aby upolitycznić. Wyłącz telewizor, radio , zapal świece :twisted:
A Gromek pojechał na debatę, które nie było, no, ale co przecież był nie. :evil: Jezu co za stek kłamstw.
mauritus
Terminator

Postprzez loisslane » piątek, 24 lis 2006, 12:16

Chyba nie ma co wpadac w paranoję
Jest żałoba narodowa i bardzo słusznie, ale nie można od razu wpadać w skrajonosci. Odwołać masowe imprezy, duze koncerty, przegląd kabaretów itp - jak najbardziej. Ale myślę, ze odwoływanie wszystkiego jak leci to lekka przesada.
Otwarcie lodowiska to uroczystosc jakich wiele w roku, tak jak np. otwarcie po remoncie oddzialu w szpitalu czy chodnika na Zurawiej. Jesli otwarcie odbedzie sie bez jakiejs wielkiej pompy, sztucznych ogni i wystepow topowej kapeli, jesli bedzie przyzwoite i na poziomie, to dlaczego nie? A zalobe zawsze mozna zaznaczyc minuta ciszy.
Polacy to naród rozpamiętujący, celebrujący wszelkie nieszcześcia i tragedie. Co dzien rozgrywaja sie jakies tragedie, ale przeciez zycie idzie dalej.
loisslane

Postprzez mtex » piątek, 24 lis 2006, 12:24

Widzę na termometrze (w słońcu) +16 stopni może sama aura wyhamuje kampanię H.B przy otwarciu lodowiska, chociaż może zamiast łyżew przyczepi płetwy, byle tylko sie pokazać i otwierać nie patrząc na okoliczności.
mtex
Bywalec

Postprzez pakuś » piątek, 24 lis 2006, 12:25

Pogoda płata nie lada psikusa jaśnie panującemu
pakuś
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg