ewe napisał(a):Mafi , myślisz ,że dobrze wybierasz ,stosując kryterium lepszego wysławiania się ,przemawiania ?
Myślisz , że ten co czyta z kartki to nie ma racji ? Już niektórzy filozofowie starożytności kładli nacisk na sztukę retoryki , uczyli jak przemówienie w treści najsłabsze uczynić najsilniejszym. Dlatego uważałbym wybierając stosując te kryterium
Oni się wszyscy chowają normalnie... zobacz co się dzieje choćby na forum. Ludzie się w zasadzie za nich wypowiadają. To samo w radio... Ja chcę widzieć, czy temu panu, który ma zostać prezydentem, naprawdę na tym zależy, czy naprawdę chce żeby np. ja na niego zagłosowała. Chcę widzieć tego człowieka, na którego mam głosować. Co oni mówić nie umieją? Dlaczego to inni się za nich wypowiadają, i tak ma być cała kadencję? Ja tak nie chcę. Wolę nie głosować wcale.
Chcę widzieć na kogo głosuję. Ja też mogę sobie kogoś wynająć kto mi napisze takie przemówienie, że portki poopadają, ale po co? Wolałabym się sama pokazać, że jestem gotowa stanąć z "przeciwnikiem" i odeprzeć argumenty, powiedzieć co i jak chcę żeby było. To działa na ludzi, a nie to, że się pójdzie do radia - nauczy ładnie mówić i akcentować i wyczyta z kartko co co napisał mi pan Kowalski, a o czym nie mam zielonego pojęcia.
Może i moje kryterium wyboru jest dziwne, ale na pewno nie dziwniejsze niż ta cała kampania i to co się dzieję dookoła, a skoro mam wybrać to chciałabym to zrobić tak jak mi się to podoba. Rozumiesz?
*chcę ich zobaczyć na żywo, kiedy zostaną np. zaskoczeni jakimiś pytaniami, bez wcześniejszego przygotowania. Chcę widzieć czy sobie z tym poradzą i jak umieją wybrnąć w różnych sytuacji. O!