Gromek boi się debaty

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 10:29

Ciekawe , jak to ludzie na podstawie jednej debaty konkurentów do fotela PM są w stanie wybrać lepszego, bliższego nam. Lepiej od razu wybrać np: tego który ładniej wygląda ,albo ma ładniejszy garnitur.
Proponuję raczej głosować na opcję . która reprezentują .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Mafi » środa, 22 lis 2006, 10:36

ewe napisał(a):Ciekawe , jak to ludzie na podstawie jednej debaty konkurentów do fotela PM są w stanie wybrać lepszego, bliższego nam. Lepiej od razu wybrać np: tego który ładniej wygląda ,albo ma ładniejszy garnitur.
Proponuję raczej głosować na opcję . która reprezentują .

A co Ty za głupoty gadasz? Dlaczego na podst. tego czy ładniej wygląda albo ma ładniejszy garnitur? Uważasz ludzi za debili?

Ja chcę żeby panowie stanęli koło siebie i zaczęli wymieniać argumenty... żeby zaczęli w końcu mówić, a nie wieszać plakaty czy czytać w radio teksty z kartki!

Mam zamair wybrac tego, który moim zdaniem będzie lepiej reprezentował miasto, będzie mówił do rzeczy!

Chcę usłyszeć kandydatów jak samo gadają, a nie ludzi, którzy mówią za nich albo wypisują te brednie na forum. Czy jest w tym coś dziwnego? Do końca nie jestem zdecydowana na kogo chcę głosować, chcę żeby któryś z panów mnie przekonał, że to on jest tym właściwym! I tyle. Bo mnie nie przekunuje to co niektórzy na forum wypisują- myśląc, że pomagają jednemu czy drugiemu, wręcz przeciwnie, dzięki nim nie chce mi się w ogóle brać udziału w głosowaniu. Jak jest więcej myślących tak jak ja to chyba trzeba coś z tym zrobić ??
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 10:39

Jeśli mówi się ,że 82% obywateli czuje i wie ,że politycy ich oszukuja , a przy wyborach jest to jeszcze bardziej prawdopodobne ,to mam wierzyć w to co mówią na debacie przedwyborczej?

Wybierajmy ich raczej na podstawie ich programów ,zapisanych , programów ich partii lub które ich popierają . Będziemy ich mogli później łatwo rozliczyć . Bo nie wierzę ,że ktoś wybiera dlatego , że ten "lepiej dał do pieca "przed kamerą
Ale powodzenia
ewe
Gwiazdor

Postprzez Mafi » środa, 22 lis 2006, 10:43

Sranie w banię. ewe Ja chcę usłyszeć ton, sposób wypowiadania się, słownictwo, to jak się odnosi do kontrkandydata... Chcę słyszeć własne słowa kandydatów, a nie widzieć to co jest napisane w programie jakiejś tam partii... to mnie mało obchodzi... pisało to pewnie z 10 osób i co... i właśnie w to nie wierzę. Prezydent jest osobą, która będzie nas reprezentować w różnych kręgach, chcę słyszeć co ma do powiedzenia, a nie to co ktoś mu tam napisał. Ty chyba naprawdę ludzi za debili uważasz. Posłucham sobie co mają do powiedzenia, bo chcę i mam do tego prawo jeśli już mam na kogoś oddać głos.

** a rozliczyć z programu można zawsze... te programy to też... jeden lepszy od drugiego... a ja chcę zagłosować na człowieka.
Ostatnio edytowano środa, 22 lis 2006, 10:48 przez Mafi, łącznie edytowano 3 razy
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 10:44

ewe napisał(a):Wybierajmy ich raczej na podstawie ich programów ,zapisanych , programów ich partii lub które ich popierają . Będziemy ich mogli później łatwo rozliczyć . Bo nie wierzę ,że ktoś wybiera dlatego , że ten "lepiej dał do pieca "przed kamerą
Ale powodzenia

przed kamera mozna przynajmniechoc troszeczke poznac kandydata... jak mowi, jak sie zachowuje, czy nie jest zbyt pewny siebie... cokolwiek czego z ulotek wyczytac sie nie da...

a progaramy...te gruszki na wierzbie ?? ... i rozliczyc mowisz... jaaasne.... po wyborach kazdy zapomina co obiecywal...

i czytam ze zrozumieniem... to Ty nie potrafisz uznac racji innej osoby...
Ostatnio edytowano środa, 22 lis 2006, 10:57 przez Stavro, łącznie edytowano 1 raz
Stavro
Rycerz forum

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 10:50

Mafi , myślisz ,że dobrze wybierasz ,stosując kryterium lepszego wysławiania się ,przemawiania ?
Myślisz , że ten co czyta z kartki to nie ma racji ? Już niektórzy filozofowie starożytności kładli nacisk na sztukę retoryki , uczyli jak przemówienie w treści najsłabsze uczynić najsilniejszym. Dlatego uważałbym wybierając stosując te kryterium
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 10:52

STAVRO , masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 11:01

ewe napisał(a):STAVRO , masz problemy ze zrozumieniem tego co czytasz.

nie mam...to Ty nie umiesz przynac racji....i to co pisze Sath nie sztaby a kandydaci...

a w TV mozna cokolwiek dowiedziec sie o kandydatach... wiecej niz patrzac na ulotke...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Mafi » środa, 22 lis 2006, 11:01

ewe napisał(a):Mafi , myślisz ,że dobrze wybierasz ,stosując kryterium lepszego wysławiania się ,przemawiania ?
Myślisz , że ten co czyta z kartki to nie ma racji ? Już niektórzy filozofowie starożytności kładli nacisk na sztukę retoryki , uczyli jak przemówienie w treści najsłabsze uczynić najsilniejszym. Dlatego uważałbym wybierając stosując te kryterium

Oni się wszyscy chowają normalnie... zobacz co się dzieje choćby na forum. Ludzie się w zasadzie za nich wypowiadają. To samo w radio... Ja chcę widzieć, czy temu panu, który ma zostać prezydentem, naprawdę na tym zależy, czy naprawdę chce żeby np. ja na niego zagłosowała. Chcę widzieć tego człowieka, na którego mam głosować. Co oni mówić nie umieją? Dlaczego to inni się za nich wypowiadają, i tak ma być cała kadencję? Ja tak nie chcę. Wolę nie głosować wcale.

Chcę widzieć na kogo głosuję. Ja też mogę sobie kogoś wynająć kto mi napisze takie przemówienie, że portki poopadają, ale po co? Wolałabym się sama pokazać, że jestem gotowa stanąć z "przeciwnikiem" i odeprzeć argumenty, powiedzieć co i jak chcę żeby było. To działa na ludzi, a nie to, że się pójdzie do radia - nauczy ładnie mówić i akcentować i wyczyta z kartko co co napisał mi pan Kowalski, a o czym nie mam zielonego pojęcia.

Może i moje kryterium wyboru jest dziwne, ale na pewno nie dziwniejsze niż ta cała kampania i to co się dzieję dookoła, a skoro mam wybrać to chciałabym to zrobić tak jak mi się to podoba. Rozumiesz?

*chcę ich zobaczyć na żywo, kiedy zostaną np. zaskoczeni jakimiś pytaniami, bez wcześniejszego przygotowania. Chcę widzieć czy sobie z tym poradzą i jak umieją wybrnąć w różnych sytuacji. O!
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Mafi, łącznie edytowano 1 raz
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Flo » środa, 22 lis 2006, 11:05

Stavro napisał(a):

nie mam...to Ty nie umiesz przynac racji....i to co pisze Sath nie sztaby a kandydaci...

a w TV mozna cokolwiek dowiedziec sie o kandydatach... wiecej niz patrzac na ulotke...

a ja przyznam racje ewe, bo piszac o tym wygladzie, uzyl ironii, ktorej Ty nie skumales
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 11:08

Flo napisał(a):
Stavro napisał(a):

a ja przyznam racje ewe, bo piszac o tym wygladzie, uzyl ironii, ktorej Ty nie skumales

i tez sie mylisz Flo...wyglad ma znaczenie u wyborcy...mimo ze czesto nawet tego nie zauwaza...

zreszta czynnikow jest duzo...

poczekamy na dzisiejsza debate...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Flo » środa, 22 lis 2006, 11:27

Stavro napisał(a):
Flo napisał(a):
Stavro napisał(a):

i tez sie mylisz Flo...wyglad ma znaczenie u wyborcy...mimo ze czesto nawet tego nie zauwaza...

zreszta czynnikow jest duzo...

poczekamy na dzisiejsza debate...

a teraz nie kumasz mnie :)

Kod: Zaznacz cały
Lepiej od razu wybrać np: tego który ładniej wygląda ,albo ma ładniejszy garnitur.

ewe napisal to zdanie z ironia, a Ty stwierdziles ze bzdury pisze nie kumajac ironii. Ja Ci zwrocilem uwage ze to ironia a Ty mi piszesz ze ludzie jednak patrza na wyglad :lol:

Zmieniasz zdanie jak rekawiczki to raz, a dwa wyglad ma znaczenie ale ewe w ironii uzyl ze tylko to kryterium brac pod uwage. kumasz?
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg