Wojna plakatowa cz II

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » wtorek, 21 lis 2006, 23:38

Achaja napisał(a):
Olcia napisał(a):
Achaja napisał(a):
oj jak bardzo jesteś w błedzie...

Janusz Gromek spotyka sie bezpośrednio z Kołobrzeżanami

mam takie niedyskretne pytanie.. gdzie on się spotyka z nami? może tylko ze swoimi uczniami i ludźmi ze sztabu? bo naprawde nie widziałam/nie słyszałam żadnego zaproszenia na jakąkolwiek debate z tą osobą..

to nie jest niedyskretne pytanie...

i nie w szkole i nie w sztabie

i nie na debatach, które są szykowane pod kandydata PiSu

Janusz Gromek spotyka sie i rozmawia ze zwykłymi ludzmi, z mieszkańcami Kołobrzegu, bo prezydent nie jest dla wybranej garstki, a dla wszystkich mieszkańców naszego miasta...

O dzisiejszego dnia zauważyłem nachalne stwierdzenie ludzi PO, a mianowicie Bieńkowski kandydat PIS-u. Natomiast Gromek jest popierany jedynie przez PO. To czy stosując tą analogię można powiedzieć, że niektórzy Radni są, np. członkami SLD, SDPL czy tam czego jeszcze, popieranymi przez PO?
Trochę się w tym gubię, a że te nazewnictwo wyszło dzisiaj podczas wywiadu pana Karpiniuka w radio, to znaczy, że nakaz używania tej terminologii wyszedł " z góry".
Ja tylko nie wiem, czemu to ma służyć.
I jeszcze jedno padło konkretne pytanie, gdzie pan Gromek spotyka się z ludźmi, odpowiedź była wymijająca, to ja powtórzę - gdzie Pan Gromek spotyka się z Kołobrzeżanami? Gdzie z nimi rozmawia? Poprzez radio, tv i plalaty? Ale to jest monolog.
I jeszcze ostatnia uwaga, proszę nie kreować osób z PO jako biednych owieczek, niewinnych i tak napastowanych, bo to jest po prostu śmieszne.
Oby tylko do niedzieli.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pakuś » wtorek, 21 lis 2006, 23:39

Ale przecież debata jest godzinna jutro w TVP3. A Gromek codziennie spotyka się ze swoimi wyborcami - zapytaj np. mieszkanców na Wąskiej . Jak wiem prezydent też spotyka sie ale w zamknietym gronie - tak jak wczoraj z pracownikami Wodociągów - gdzie 3/4 spotkania mówił jakie to Gomek zrobi czystki po wygranej , jak obniży zarobki , jak sprywatyzuje czy nawet sprzeda Niemcom np. wodociągi
pakuś
Twardziel

Postprzez qrczak » wtorek, 21 lis 2006, 23:41

Cos coraz mądrzejsze posty się tutaj pokazują.
To co się w piątek będzie działo :?: :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Konsul » wtorek, 21 lis 2006, 23:51

pakuś napisał(a):Ale przecież debata jest godzinna jutro w TVP3. A Gromek codziennie spotyka się ze swoimi wyborcami - zapytaj np. mieszkanców na Wąskiej . Jak wiem prezydent też spotyka sie ale w zamknietym gronie - tak jak wczoraj z pracownikami Wodociągów - gdzie 3/4 spotkania mówił jakie to Gomek zrobi czystki po wygranej , jak obniży zarobki , jak sprywatyzuje czy nawet sprzeda Niemcom np. wodociągi

A ze mną się nie spotkał, a jak już piszesz takie rzeczy o wodociągach, to oczywiście jesteś w stanie potwierdzić prawdziwość tych słów, zgadza się?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pakuś » środa, 22 lis 2006, 00:09

Miał szczęście że nie natknął się na twoje toporki :) . Opis spotkania mam od pracownika wodociągów który był na takowym spotkaniu
pakuś
Twardziel

Postprzez Konsul » środa, 22 lis 2006, 00:16

Kto ma w "MD" dzisiaj nockę? Bo pilnujecie plakatów rozumiem.
Normalnie tacy " liberalni stachanowcy", że takim sformułowaniem się posłużę. Ale coś za coś, nie?
Kolega był i powiedział, a może kłamał? Ja przepraszam za off top, ale gwoli wyjaśnienia, Wy z "MD" to tak zawsze: kolega widział, ktoś komuś coś powiedział, a czy to prawda, że, a słyszałem, że..., ja tylko pytam..... wiemy, a nie powiemy, powiemy, ale nie teraz... etc. etc.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pakuś » środa, 22 lis 2006, 00:29

Zasmucę Cię nie jestem czlonkiem MD a nawet nigdy nie bylem .Jestem zwolennikiem PO i napewno nie muszę sie tego wstydzić. Ażeby pozostać w temacie plakatów to przypomne takie hasło - Debata a nie walka na plakaty - jesli sie nie myle powiedział to HB. Efekt całe miasto w dyktach HB i "rodzinka" na Kazach . Sztab widać na pełnych obrotach .
pakuś
Twardziel

Postprzez Konsul » środa, 22 lis 2006, 00:34

Jeżeli tak to przepraszam. Co, jak znam życie, nie zmienia sytuacji opisanej przeze mnie w poprzednim poście.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pakuś » środa, 22 lis 2006, 00:37

powiem szczerze ze nie mam podstaw żeby nie wierzyć przekazanej relacji .
pakuś
Twardziel

Postprzez Konsul » środa, 22 lis 2006, 00:39

Słowo "wojna" w temacie tego topiku, niestety doskonale pasuje do sytuacji politycznej w Kołobrzegu. I nie ma chyba co przesądzać o sile plakatów.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez pakuś » środa, 22 lis 2006, 00:42

zgoda w temacie
pakuś
Twardziel

Postprzez Vin » środa, 22 lis 2006, 00:43

wojna ?
raczej zenujaca przepychanka
siegajaca dna
Vin
Uzależniony

Postprzez Konsul » środa, 22 lis 2006, 00:50

Ja powiem tak, lata demokracji i różnych wyborów, nie nauczyły obu sztabów niczego. Z punktu widzenia "zawodowca" obie kampanie są w epoce kamienia łupanego. I w sumie jest to bardzo dziwne.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Stavro » środa, 22 lis 2006, 04:20

Konsul napisał(a):Ja powiem tak, lata demokracji i różnych wyborów, nie nauczyły obu sztabów niczego. Z punktu widzenia "zawodowca" obie kampanie są w epoce kamienia łupanego. I w sumie jest to bardzo dziwne.

jacy kandydaci takie sztaby...jakie sztaby taka kampania...a że poniżej jakiegokolwiek poziomu ?? ... ja niczego więcej po tych sztabach się nie spodziewałem...

mówisz dziwne...raczej nie...w Polsce mało kto dobrze robi kampanie...a co dopiero na takim wygwizdowie....tutaj naprawdę ciężko nazwać kogoś "politykiem"...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez pakuś » środa, 22 lis 2006, 15:42

Wracając do zaklejonego plakatu przez E.M . Plakat był słabo przyklejony i ledwo sie trzymał . Spod niego widać było plakat Gromka . A dzisiaj w tym miejscu naklejono świeży plakat , więc po raz drugi zaklejono ten sam plakat Gromka
pakuś
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg