Wojna plakatowa cz II

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez pakuś » wtorek, 21 lis 2006, 22:36

dasz głowe na rosół :wink:
pakuś
Twardziel

Postprzez j0shu4 » wtorek, 21 lis 2006, 22:38

Achaja napisał(a):
qrczak napisał(a):
pakuś napisał(a):Żeby buractwo szyby wybiło?

Nie no do tego by się chyba nikt nie posunął.

pewną być nie mogę

zerwano je po raz drugi

czy na koniec tygodnia będę musiała postawić na parking samochód z obawy przed... oszołomami, bo chyba tak mozna nazwać tych którzy tak sie zachowują

nie przesadzaj
szyb w sklepach nikt nie wybija
ktos sie uparl akurat na twoje auto :wink:
kierownicew tez wyrwie
j0shu4
Moderator

Postprzez Eureka » wtorek, 21 lis 2006, 22:40

Achaja, kto to był? Jak nie chcesz podać na forum, to proszę o pw.
Eureka
V.I.P

Postprzez qrczak » wtorek, 21 lis 2006, 22:40

Achaja napisał(a):
qrczak napisał(a):
pakuś napisał(a):Żeby buractwo szyby wybiło?

Nie no do tego by się chyba nikt nie posunął.

pewną być nie mogę

zerwano je po raz drugi

czy na koniec tygodnia będę musiała postawić na parking samochód z obawy przed... oszołomami, bo chyba tak mozna nazwać tych którzy tak sie zachowują

Tylko zapytaj najpierw parkingowego kogo popiera w wyborach. :wink:

dasz głowe na rosół

Głowę mam za małą, żeby jakis rosół z niej wyszedł. :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kołysanka » wtorek, 21 lis 2006, 23:02

Czytam sobie i obserwuję ostatnio - i forum i ulice... I może głupia jestem, albo ograniczona, ale zwyczajnie nie jestem w stanie pojąć o co chodzi z tą rywalizację sztabów/kandydatów, kogo w mieście będzie więcej :oops: ;/ jakby o wyniku miało decydować to, czyja facjata będzie się częściej do przechodniów ze ścian szczerzyć...

Zamiast się skupić na konkretach, na wyjściu do ludzi i dotarciu do elektoratu kandydatów, którzy odpadli w I turze, nie pokazują nic innego prócz żenującej, bezsensownej papierowej wojny.
Nie wiem, czy traktować to jako ignorancję, postrzeganie elektoratu jako za przeproszeniem bandy debili, czy też obydwaj panowie tak naprawdę nie mają co pokazać, oprócz tych plakatów... Chociaż obserwując poziom ekscytacji kolejnymi plakatowymi starciami zastanawiam się też, czy nie mają w tym podejściu trochę racji :help:

Proponuję zebrać te wszystkie plakaty do kupy, zrobić jedno wielkie ognisko i upiec jedną wielką kiełbasę wyborczą... może chociaż będzie z tego jakiś pożytek...

Niech to się już skończy :|
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » wtorek, 21 lis 2006, 23:07

Proponuję zebrać te wszystkie plakaty do kupy, zrobić jedno wielkie ognisko i upiec jedną wielką kiełbasę wyborczą... może chociaż będzie z tego jakiś pożytek...

Niezbyt dobry pomysł. Kiełbasa przeszłaby smakiem farby drukarskiej. :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kołysanka » wtorek, 21 lis 2006, 23:13

zwierzaki w schronisku są głodne... chociaż nie.... mogłoby im zaszkodzić :evil:
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Stavro » wtorek, 21 lis 2006, 23:15

kołysanka napisał(a):zwierzaki w schronisku są głodne... chociaż nie.... mogłoby im zaszkodzić :evil:

wlasnie...z nieczystych intencji dane...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Olcia » wtorek, 21 lis 2006, 23:15

Achaja napisał(a):
oj jak bardzo jesteś w błedzie...

Janusz Gromek spotyka sie bezpośrednio z Kołobrzeżanami

mam takie niedyskretne pytanie.. gdzie on się spotyka z nami? może tylko ze swoimi uczniami i ludźmi ze sztabu? bo naprawde nie widziałam/nie słyszałam żadnego zaproszenia na jakąkolwiek debate z tą osobą..
Olcia
Rycerz forum

Postprzez kołysanka » wtorek, 21 lis 2006, 23:22

Achaja napisał(a):
oj jak bardzo jesteś w błedzie...

Janusz Gromek spotyka sie bezpośrednio z Kołobrzeżanami

Achajo, zaraz otrzymamy stek przykładów takich "spotkań" ze strony Bieńkowskiego - dokładnie takie samo rozumowanie, jak w przypadku wojny plakatowej, czyli kto więcej. Chyba mnie nie zrozumiałaś... może niezbyt jasno się wyraziłam - mi chodzi o rodzaj dialogu społecznego, czyli wymiany informacji (co oznacza przepływ dwustronny) - czegoś znacznie szerszego
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » wtorek, 21 lis 2006, 23:22

kołysanka napisał(a):Czytam sobie i obserwuję ostatnio - i forum i ulice... I może głupia jestem, albo ograniczona, ale zwyczajnie nie jestem w stanie pojąć o co chodzi z tą rywalizację sztabów/kandydatów, kogo w mieście będzie więcej :oops: ;/ jakby o wyniku miało decydować to, czyja facjata będzie się częściej do przechodniów ze ścian szczerzyć...

Zamiast się skupić na konkretach, na wyjściu do ludzi i dotarciu do elektoratu kandydatów, którzy odpadli w I turze, nie pokazują nic innego prócz żenującej, bezsensownej papierowej wojny.
Nie wiem, czy traktować to jako ignorancję, postrzeganie elektoratu jako za przeproszeniem bandy debili, czy też obydwaj panowie tak naprawdę nie mają co pokazać, oprócz tych plakatów... Chociaż obserwując poziom ekscytacji kolejnymi plakatowymi starciami zastanawiam się też, czy nie mają w tym podejściu trochę racji :help:

Niech to się już skończy :|

I tu masz w dużej jak nie bardzo dużej części rację. Tu na forum wielokrotnie próbuję rozmawiać o konkretach, co, kto, i jak zrobił, zrobi itp. bez rezultatów.
Dlatego potrzebne są debaty, których tak Gromek się boi, uświadomienie ludziom i przedstawienie prawdy o kandydatach. Co umieją, co potrafią, jaką wiedzę mają. Ja chcę wiedzieć wiele rzeczy , a cały czas słyszę tylko kłamstwa z tamtej strony.
mauritus
Terminator

Postprzez Olcia » wtorek, 21 lis 2006, 23:29

No i niemożliwe stało się możliwym :twisted:
zgadzam się z mauritus'em..

debata jest potrzebna.. teraz mieszkańcy z pośród (nie wiem ilu tam było) ok. 10 osób mają 2. Nie każdy wie na kogo chce zagłosowac, co mają zrobic wyborcy p. Rupnika czy p. Dąbkowskiego (za jakiekolwiek przekręcenia w nazwiskach - przepraszam) itd.. Przecież nie mogą przyjśc na wybory i z wyliczanki wybrac, który zostanie prezydentem, albo na podstawie, który to miał ładniejszy plakat i która partia go popierała.. albo co gorsze w ogóle nie isc w niedziele na głosowanie. Achajo, może i fajnie, że pan Gromek rozmawia z ludźmi na ulicy, ale czy tego też nei robi pan Bieńkowski?

debata jest potrzebna i tyle. :)
Olcia
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg