Gromek boi się debaty

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez j0shu4 » sobota, 18 lis 2006, 16:45

rex +1 za notoryczne OT
trace cierpliwosc do twoich wynurzen
piszemy tylko w temacie ok ?
j0shu4
Moderator

Postprzez rex » sobota, 18 lis 2006, 18:52

OT? aha , inni mogą .. ok , nie ma sprawy :P
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » sobota, 18 lis 2006, 21:18

Debata będzie w TVP 3, zobaczymy czy TKK dostanie zgodę od Karpiniuka ?
mauritus
Terminator

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 21:25

mauritus napisał(a):Debata będzie w TVP 3, zobaczymy czy TKK dostanie zgodę od Karpiniuka ?

Czy poseł Karpiniuk jest właścicielem?
A może to twoja uszczypliwość, z której nie możesz się wyleczyć?
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » sobota, 18 lis 2006, 22:02

Eureka napisał(a):
mauritus napisał(a):Debata będzie w TVP 3, zobaczymy czy TKK dostanie zgodę od Karpiniuka ?

Czy poseł Karpiniuk jest właścicielem?
A może to twoja uszczypliwość, z której nie możesz się wyleczyć?

Oczywiście poseł Karpiniuk nie ma wpływu na TKK, nie ma wpływu na Pana Gromka, w ogóle w Kołobrzegu nie ma nic wpływu, ponieważ jest posłem. I pracuje na Wiejskiej.
A tak poważnie, to odnoszę wrażenie, że to właśnie poseł decycduje czy jego podopieczny wystąpi w debacie. O ile w ogóle do tego dojdzie. To może niech wystąpi właśnie ta osoba, która de facto będzie rządzić po ewentualnym zwycięstwie pana Gromka, czyli poseł Karpiniuk. TaK będzie może uczciwiej.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Messenger » sobota, 18 lis 2006, 22:08

Konsul napisał(a):A tak poważnie, to odnoszę wrażenie, że to właśnie poseł decycduje czy jego podopieczny wystąpi w debacie. O ile w ogóle do tego dojdzie. To może niech wystąpi właśnie ta osoba, która de facto będzie rządzić po ewentualnym zwycięstwie pana Gromka, czyli poseł Karpiniuk. TaK będzie może uczciwiej.

Sznowny Konsulu dlaczego twierdzisz, ze Janusz Gromek jest "marionetka" w rekach posla Karpiniuka?? Masz na to dowody??
A w debacie w TVP3 Janusz Gromek oczywiscie wystapi!!
Messenger
Ważniak

Postprzez Konsul » sobota, 18 lis 2006, 22:15

http://www.rzeczkolobrzeska.pl/#8
Janusz Gromek unika i debaty i rozmów o niej. – Proszę się kontaktować w tej sprawie z Sebastianem Karpiniukiem – ucina krótko.
Na tej podstawie wysnuwam twierdzenie, że Pan Gromek nie może działać samodzielnie.
A i zapewne wiesz, jakie słowa poseł skierował do kandydata za tekst, o "bieganiu w spodenkach po Kołobrzegu".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 23:50

Wasz misternie ułożony plan runął po tym, jak Gromek odmówił udziału w debacie. Czy nie ma On prawa wybierać sposobu na swoją kampanię? Czy musi robić to, co chce przeciwnik? Przecież tylko głupi robi, co przeciwnik dyktuje.

Czy to źle, że zakwestionował sens tradycyjnych debat?
Sądzę, że dobrze zrobił wykorzystując posiadaną umiejętność wyzwalanie się ze stereotypów i łamanie obowiązujących reguł w polityce. Umiejętność ta jest przypisana ludziom odważnym, którzy nie boja się wziąć odpowiedzialności na siebie. Jego śmiałe łamanie zwyczajów politycznych przysporzyło wam mnóstwo kłopotów i doprowadziło do wściekłości? Według mnie umiejętność łamania reguł decyduje o Jego przewadze nad Bieńkowskim, który przysłowiowego „prochu” nie wymyśli, a ludzie oczekują zmian. Idziecie wydeptanymi ścieżkami a takowe prowadza do stagnacji, której u Janusza Gromka nie będzie.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » niedziela, 19 lis 2006, 15:36

No oczywiście może również "latać nago" lub se zadzwonić do zieleni żeby przyjechali i posprzątali, albo kostkę położyli...bez komentarza. To słowa Janusza Gromka.

Wy chcecie nam kota w worku spzedać, w dodatku z Chin.
mauritus
Terminator

Postprzez rex » niedziela, 19 lis 2006, 15:39

debata publiczna to najlepszy sposob by poznac program kandydata .. to co mysli .. co chce zrobic .. p. Gromek powinien wystąpić
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » niedziela, 19 lis 2006, 16:30

A sęk widać w tym, że Pan Gromek nie chce dać poznac siebie. "Dynaniczny i skueczny" to są hasła a priori. A ten kto sie dopytuje ten głupi, przecież dynamizm i skuteczność to gwarant wszystkiego. I po co debata, Pan Gromek jest dynamiczny i skuteczny, i to powla oponenta na łopatki. A na pytanie dlaczego? No bo jest dynamiczny i skuteczny, i bez pypci na buzi. Taki właśnie prawdziwy jest jak na plakacie i w rzeczywistości. Siła reklamy po prostu.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 19 lis 2006, 17:58

Konsul napisał(a):... No bo jest dynamiczny i skuteczny, i bez pypci na buzi.

Konsul, Oj puszczają Ci nerwy, puszczają. Co się z tobą dzieje? Przecież ludzie piszących tak plugawe rzeczy są określani mianem ohydnych. Twoje określenie budzi wstręt i odrazę. Nieładnie przypisywać komuś kurzą chorobę. Nim coś tak ohydnego napiszesz, to się zastanów nad znaczeniem słów. Warto byś wiedział, że pypeć jest chorobą drobiu i polega na zrogowaceniu języka. O tym wie niemal każdy, ale nie Ty.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » niedziela, 19 lis 2006, 18:39

Drogi Eureko, bez przesady proszę. Chciałem tylko "dobitnie" zauważyć pewne retusze wizulane na plakacie. Po co te przekłamania? Nie wiem. Może z braku merytorycznych argumentów, trzeba być "pięknym". Mnie to osobiście rozbawia do łez, ten poprawiony uśmiech i stan uzębienia plus korekta twarzy, to takie plastikowe i bardzo nieprawdziwe.
Nerwy mi nie puszczają, a nazywanie mnie ohydnym, cóż no taki brzydki mam nadzieję nie jestem.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 19 lis 2006, 19:05

Konsul napisał(a):Drogi Eureko, bez przesady proszę. Chciałem tylko "dobitnie" zauważyć pewne retusze wizulane na plakacie. Po co te przekłamania? Nie wiem. Może z braku merytorycznych argumentów, trzeba być "pięknym". Mnie to osobiście rozbawia do łez, ten poprawiony uśmiech i stan uzębienia plus korekta twarzy, to takie plastikowe i bardzo nieprawdziwe.
Nerwy mi nie puszczają, a nazywanie mnie ohydnym, cóż no taki brzydki mam nadzieję nie jestem.

Nie udawaj, że nie wiesz, iż pisałem w sensie moralnum a nie fizycznym.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg