Spółki miejskie a wybory prezydenckie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » sobota, 18 lis 2006, 12:08

Tak dla porządku, Centrum Promocji i Informacji Turystycznej nie jest spółką miejską, jest jednostką budżetową. Pani Radna rozumiem to przeoczyła, zgadza się? Ale, ok bez złośliwości.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » sobota, 18 lis 2006, 12:15

Dobrze, może nie uprawiajmy wycieczek personalnych. Dałem sie sprowokować przez mauritus'a. Nie mi oceniać kompetencje pana Przemka.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 12:16

Achaja napisał(a)::lol: :lol: :lol:

wiesz jakis czas temu udało mi sie z nim porozmawiac bez umówienia przez telefon...

ale chyba tylko dlatego, że pani nie potrafiła udzielić mi odpowiedzi na moje pytanie... :lol: :lol: :lol:

Stąd wniosek, że lepiej telefonicznie. Jak będę miał sprawę ,to również skorzystam z tej formy komunkowamia. Może to i lepsza forma?
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » sobota, 18 lis 2006, 12:25

Ja powiem tak, mimo że temat dotyczy spółek miejskch, to proszę zapytać ludzi z branży tursytycznej, co sądzą o dyrektorze CEPITU?
Z tego co ja wiem, mają o nim bardzo dobre zdanie. Bez polityki, cenią go za wykonywaną pracę.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez rex » sobota, 18 lis 2006, 12:53

a ja mówię:

oddać czy tez sprzedać spółki w ręce prywatne .. nie bedzie zmieniania dyrektorow co wybory, nie bedzie kłotni .. i nie widze przeszkód jesli miasto korzystałoby z usług firm spoza Kołobrzegu jesli byłyby lepsze i tansze ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Arkadiusz K » sobota, 18 lis 2006, 16:06

rex była już taka firma co sprzątała w mieście. Efekty widać. Swoją drogą to kto zerwał umowę z rethmanem :?:
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 16:37

Konsul napisał(a):Ja powiem tak, mimo że temat dotyczy spółek miejskch, to proszę zapytać ludzi z branży tursytycznej, co sądzą o dyrektorze CEPITU?
Z tego co ja wiem, mają o nim bardzo dobre zdanie. Bez polityki, cenią go za wykonywaną pracę.

Dyrektor CEPiT-u w stosunku do mnie zachował się niczym pan na włościach i trudno oczekiwać bym go za to cenił. Mógł mnie uszanować, choćby za różnicę wieku, jaka nas dzieli. W pamięci utkwiło mi zachowanie na konferencji prasowej. Wypraszanie z konferencji posła Sebastiana Karpiniuka nie przyniosło mu sławy, chyba, że tej negatywnej. Butę i arogancję pokazał, jak nikt dotąd. Nie pamiętam podobnego zachowania ze strony kogokolwiek. Zapomniał, że reprezentuje firmę, która z założenia świadczy służebną rolę na rzecz mieszkańców i firm. Ale zmieńmy temat, bo dostaniemy ostrzeżenie.
Eureka
V.I.P

Postprzez qrczak » sobota, 18 lis 2006, 17:38

Piękny temat, nie ma co.
Zaraz sprzątaczka z WC na dworcu (z całym szacunkiem dla tej pani) zacznie oceniać pracę dyrektorów spółek miejskich.
Nie rozumiem o co krzyk, przecież spółki miejskie są idealnym miejscem do upychania partyjnych kolegów i koleżanek po wygranych wyborach. Każda ekipa po wyborach robi wymianę i przestańcie rozbawiać całe miasto gadkami, że jak wygra Gromek to tak nie będzie bo tak będzie.
Dobrze tylko, że spółki miejskie są w jakimś stopniu państwowymi firmami, jakby tak nie było to pewnie dawno wszystkie by padły.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 19:36

qrczak napisał(a):Piękny temat, nie ma co.
Zaraz sprzątaczka z WC na dworcu (z całym szacunkiem dla tej pani) zacznie oceniać pracę dyrektorów spółek miejskich.
Nie rozumiem o co krzyk, przecież spółki miejskie są idealnym miejscem do upychania partyjnych kolegów i koleżanek po wygranych wyborach. Każda ekipa po wyborach robi wymianę i przestańcie rozbawiać całe miasto gadkami, że jak wygra Gromek to tak nie będzie bo tak będzie.
Dobrze tylko, że spółki miejskie są w jakimś stopniu państwowymi firmami, jakby tak nie było to pewnie dawno wszystkie by padły.

A dlaczego sprzątaczka z WC na dworcu nie może oceniać pracy dyrektora CEPiT-u, jak firma przez niego zarządzana świadczy usługi dla niej, np. reklamuje wynajem mieszkania?
Niby z całym szacunkiem odnosisz się do sprzątaczki z WC, a w gruncie rzeczy, to z pogardą piszesz, że zaraz zacznie oceniać pracę dyrektorów. Przypominasz mi byłego członka Zarządu pewnej wspólnoty mieszkaniowej, który z pogardą traktował ludzi. W wyborach potraktowali go również z pogardą.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » sobota, 18 lis 2006, 22:06

Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a):Ja powiem tak, mimo że temat dotyczy spółek miejskch, to proszę zapytać ludzi z branży tursytycznej, co sądzą o dyrektorze CEPITU?

Dyrektor CEPiT-u w stosunku do mnie zachował się niczym pan na włościach i trudno oczekiwać bym go za to cenił. Mógł mnie uszanować, choćby za różnicę wieku, jaka nas dzieli. W pamięci utkwiło mi zachowanie na konferencji prasowej. Wypraszanie z konferencji posła Sebastiana Karpiniuka nie przyniosło mu sławy, chyba, że tej negatywnej. Butę i arogancję pokazał, jak nikt dotąd. Nie pamiętam podobnego zachowania ze strony kogokolwiek. Zapomniał, że reprezentuje firmę, która z założenia świadczy służebną rolę na rzecz mieszkańców i firm. Ale zmieńmy temat, bo dostaniemy ostrzeżenie.

Napisałem, że przez "środowisko" jest odbierany pozytywnie. Biorąc pod uwagę profil działalności jednostki, którą zarządza jest to bardzo ważne. Takie jest zdanie fachowców. Z całym szacunkiem, ale jakieś pojedyncze animozje Twoje nie mają na tą ocenę żadnego wpływu, żadnego.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mauritus » sobota, 18 lis 2006, 22:24

Jak najbardziej pozytywnie.

Zastanawiam się dlaczego Zieleń Miejska dostała tak mało po głowie.
Wpadka ze schroniskiem, brud w mieście gorszy niż za czasów rethmana, remondisa.
Oceń tamtego pana dyrektora.
Mam wrażenie, że każdy kto zetknie się z p. Eureką jest do bani. Czy to problem osobowości.
mauritus
Terminator

Postprzez Eureka » sobota, 18 lis 2006, 22:59

mauritus napisał(a):Jak najbardziej pozytywnie.

Zastanawiam się dlaczego Zieleń Miejska dostała tak mało po głowie.
Wpadka ze schroniskiem, brud w mieście gorszy niż za czasów rethmana, remondisa.
Oceń tamtego pana dyrektora.
Mam wrażenie, że każdy kto zetknie się z p. Eureką jest do bani. Czy to problem osobowości.

Nie tylko sobie stawiam wysoko poprzeczkę. Dla niektórych jest ona za wysoko a dla ciebie napewno.
Eureka
V.I.P

Postprzez qrczak » niedziela, 19 lis 2006, 12:08

Eureka napisał(a):

A dlaczego sprzątaczka z WC na dworcu nie może oceniać pracy dyrektora CEPiT-u, jak firma przez niego zarządzana świadczy usługi dla niej, np. reklamuje wynajem mieszkania?
Niby z całym szacunkiem odnosisz się do sprzątaczki z WC, a w gruncie rzeczy, to z pogardą piszesz, że zaraz zacznie oceniać pracę dyrektorów. Przypominasz mi byłego członka Zarządu pewnej wspólnoty mieszkaniowej, który z pogardą traktował ludzi. W wyborach potraktowali go również z pogardą.

Chodzi mi bardziej o to, jakie kompetencje ma pani sprzątaczka do oceniania pracy dyrektorów spółek miejskich. Ja wiem, że Kołobrzeżanie to takie bestie zdolne co się na wszystkim znają, ale bez przesady, teraz każdy forumowicz rości sobie prawo do oceniania dyrektora Cepitu, dyrektora Zieleni, itd.

Eureka co ty masz z tym, że każdy ciebie traktuje z góry, albo nikogo nie szanuje :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Eureka » niedziela, 19 lis 2006, 14:34

qrczak napisał(a):
Eureka napisał(a):

Chodzi mi bardziej o to, jakie kompetencje ma pani sprzątaczka do oceniania pracy dyrektorów spółek miejskich.
Eureka co ty masz z tym, że każdy ciebie traktuje z góry, albo nikogo nie szanuje :?:

Powtórzę ci raz jeszcze , że sprzątaczka z WC na dworcu może oceniać pracę dyrektora CEPiT-u, jak firma przez niego zarządzana świadczy usługi dla niej, np. reklamuje wynajem mieszkania?

qrczak, pisząc twoim językiem, ja nic nie mam z tym, że wszyscy traktują mnie z góry, bo tego nie doświadczam. Doświadczam natomiast, jak tacy ludzie, jak ty, traktują sprzątaczki, jako ludzi bez prawa do krytyki. Nie zabieraj im prawa do krytykowania dyrektorów, a nawet prezydentów. Na szczęście nie posiadasz takiej siły sprawczej, by zabrać im prawo do głosowania.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg