wiocha urzędu miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report » poniedziałek, 6 lis 2006, 23:11

wiocha, wiocha, wiocha... moje na wierzchu... la, la, la... i co teraz mauri - tupiesz nogami...
report

Postprzez kraall » wtorek, 7 lis 2006, 08:53

Konsul napisał(a):Być może w taki stopniu opanowali zasady erystyki, że nie każdy jest w stanie z nimi rozmawiać, a to już inna kwestia.

Zawieś swój nos w chmurach i spójrz na ziemię ostatni raz z tej wysokości.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez report » wtorek, 7 lis 2006, 16:58

sztabowcy z um - nie wiedzą, że za umieszczanie plakatów na słupach pobiera się opłaty... ha, ha
report

Postprzez Vin » wtorek, 7 lis 2006, 17:00

tak tak
nie wiedza
Vin
Uzależniony

Postprzez U-S » wtorek, 7 lis 2006, 18:58

Pozaklejali na bezczelniaka plakaty innych ugrupowań, na dodatek bez zgody zarządzającego słupami. Aż tak czują się bezkarni ?? No plama wyborcza na całego !!
U-S
Weteran

Postprzez Eureka » środa, 8 lis 2006, 19:13

Dezorientacja mieszkańców ulic: Czarnieckiego i Wschodniej.
Dla kogo i w jakim celu prezydent podaje informację, cytuję; "INFORMACJA
PREZYDENTA MIAST KOŁOBRZEG
z dnia 3 listopada 2006 r.

Nawiązując do Obwieszczenia Prezydenta Miasta z dnia 16 października 2006 r.
w sprawi informacji o numerach i granicach obwodów głosowania
oraz wyznaczonych siedzib Okręgowych Komisji Wyborczych wskazanych w celu
przeprowadzenia wyborów samorządowych wyznaczonych
na dzień 12 listopada 2006 r.

Zawiadamiam mieszkańców:
ul. Czarnieckiego i ul. Wschodniej,
iż siedzibą Okręgowej Komisji Wyborczej nr 11 jest
Wojskowy Dom Wypoczynkowy przy ul. Wschodniej 1

Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian". Koniec cytatu.

Wielu mieszkańców pytało mnie dlaczego prezydent zmienił nam siedzibę OKW.
Niektórzy dopatrują się w tym zemsty, za małe poparcie mieszkańców tych ulic.
Sprawdziłem i z treści Obwieszczenia Prezydenta wynika, że takiej zmiany nie ma, ale Informacja Prezydenta ją sugeruje.

W jakim celu podano informację, że Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian?
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » środa, 8 lis 2006, 20:06

Eureka napisał(a):Dezorientacja mieszkańców ulic: Czarnieckiego i Wschodniej.

Zawiadamiam mieszkańców:

Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian". Koniec cytatu.

Sprawdziłem i z treści Obwieszczenia Prezydenta wynika, że takiej zmiany nie ma, ale Informacja Prezydenta ją sugeruje.

W jakim celu podano informację, że Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian?

Od końca, ponieważ taka jest "reguła", kiedy coś się zmienia, to się o tym informuje,a kiedy reszta dotycząca danej sprawy pozostaje bez zmian, to wtedy również się o tym informuje. Jako kandydat do rady Powiatu dobrze by było to wiedzieć i znać terminologię używaną w samorządach, bo wtedy wszystko sprawniej działa. Samorząd to nie jest miejsce na naukę, a na sprawne działanie.
Skoro tak wiele osób się do Pana zwraca, propnuję, przed udzieleniem informacji sprawdzić na czym sprawa polega, tak by być kompetentnym. I tu też uwaga, że w samorządach potrzeba takich ludzi, którzy przed publiczną wypowiedzią zadaja sobie trud sprawdzenia danej sprawy.
Widzenie wszędzie "spisku" Pana Bieńkowskiego zakrawa o paranoję i dziwny uraz osobisty, i tu też uwaga,że ludzie w samorządzie powinni jasno oceniać rzeczywistość, nie pojmując ją przez pryzmat "wrogich" działań.
Podsumowując, drogi Panie Eureko, czas przestać się wygłupiać, bo to także nie jest potrzebne w samorządzie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » środa, 8 lis 2006, 21:13

Konsul napisał(a):
Eureka napisał(a):Dezorientacja mieszkańców ulic: Czarnieckiego i Wschodniej.

Zawiadamiam mieszkańców:

Od końca, ponieważ taka jest "reguła", kiedy coś się zmienia, to się o tym informuje,a kiedy reszta dotycząca danej sprawy pozostaje bez zmian, to wtedy również się o tym informuje. Jako kandydat do rady Powiatu dobrze by było to wiedzieć i znać terminologię używaną w samorządach, bo wtedy wszystko sprawniej działa. Samorząd to nie jest miejsce na naukę, a na sprawne działanie.
Skoro tak wiele osób się do Pana zwraca, propnuję, przed udzieleniem informacji sprawdzić na czym sprawa polega, tak by być kompetentnym. I tu też uwaga, że w samorządach potrzeba takich ludzi, którzy przed publiczną wypowiedzią zadaja sobie trud sprawdzenia danej sprawy.
Widzenie wszędzie "spisku" Pana Bieńkowskiego zakrawa o paranoję i dziwny uraz osobisty, i tu też uwaga,że ludzie w samorządzie powinni jasno oceniać rzeczywistość, nie pojmując ją przez pryzmat "wrogich" działań.
Podsumowując, drogi Panie Eureko, czas przestać się wygłupiać, bo to także nie jest potrzebne w samorządzie.

Konsul, napisz proszę, co się zmieniło, bo nie wiem. W Obwieszczeniu jest napisane, że siedzibą dla OKW nr 11 jest WDW.
Eureka
V.I.P

Postprzez Konsul » środa, 8 lis 2006, 21:34

Zgłupiałem. O co Ci chodzi?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Eureka » środa, 8 lis 2006, 22:16

Konsul napisał(a):Zgłupiałem. O co Ci chodzi?

A u mnie wyborcy zgłupieli, o co chodzi prezydentowi.
Konsul, proponuję na spokojnie, bez zbędnych emocji, dokładnie przeczytać Obwieszczenie Prezydenta Miasta,
z którego jasno wynika, że dla ulic Czarnieckiego i Wschodniej siedzibą OKW nr 11 jest WDW.

Z informacji Prezydenta Miasta dowiesz się, jak prezydent miasta w nawiązaniu do Obwieszczenia
Prezydenta Miasta Kołobrzeg, zawiadamia mieszkańców ul. Czarnieckiego i ul. Wschodniej, iż siedzibą OKW nr 11
jest Wojskowy Dom Wypoczynkowy przy ul. Wschodnia 1
Pozostałe adresy OKW pozostają bez zmian - dodaje.

Czy mieszkańcy nie mają prawa sądzić, że zmieniono adres siedziby?

P.S. Jeżeli uzyskam mandat radnego, nie będę czerpał wzorców z tej informacji prezydenta. Z takich wzorców nie korzystam.
Eureka
V.I.P

Postprzez Vin » środa, 8 lis 2006, 22:19

jak juz zasmiecali skrzynki ulotkami wyborczymi to mogli wrzucac info gdzie ktora ulica ma pomaszerowac do urny
Vin
Uzależniony

Postprzez Eureka » środa, 8 lis 2006, 23:00

Vin napisał(a):jak juz zasmiecali skrzynki ulotkami wyborczymi to mogli wrzucac info gdzie ktora ulica ma pomaszerowac do urny

Brak umiejętności komunikowania się ze społeczeństwem jest piętą achillesową obecnego prezydenta.
Eureka
V.I.P

Postprzez mauritus » środa, 8 lis 2006, 23:02

Eureka wyrzuć z siebie w końcu czego nie udało się tobie załatwić ? Azbest stop ?
mauritus
Terminator

Postprzez Eureka » środa, 8 lis 2006, 23:20

mauritus napisał(a):Eureka wyrzuć z siebie w końcu czego nie udało się tobie załatwić ? Azbest stop ?

Ja nie muszę wyrzucać z siebie. Faktem jest, że nasze społeczne zaangażowanie od pierwszych dni zostało zlekceważone i napiętnowane przez prezydenta. Gdyby nie szukanie przeze mnie kompromisu i pomocy u Pana M.J., to nasza inicjatywa została by skierowana na walkę z prezydentem Bieńkowskim. W tej sprawie też masz wiele niedociągnięć, o których pomówimy po wyborach.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg