Eureka napisał(a):Dezorientacja mieszkańców ulic: Czarnieckiego i Wschodniej.
Dla kogo i w jakim celu prezydent podaje informację, cytuję; "INFORMACJA
PREZYDENTA MIAST KOŁOBRZEG
z dnia 3 listopada 2006 r.
Nawiązując do Obwieszczenia Prezydenta Miasta z dnia 16 października 2006 r.
w sprawi informacji o numerach i granicach obwodów głosowania
oraz wyznaczonych siedzib Okręgowych Komisji Wyborczych wskazanych w celu
przeprowadzenia wyborów samorządowych wyznaczonych
na dzień 12 listopada 2006 r.
Zawiadamiam mieszkańców:
ul. Czarnieckiego i ul. Wschodniej,
iż siedzibą Okręgowej Komisji Wyborczej nr 11 jest
Wojskowy Dom Wypoczynkowy przy ul. Wschodniej 1
Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian". Koniec cytatu.
Wielu mieszkańców pytało mnie dlaczego prezydent zmienił nam siedzibę OKW.
Niektórzy dopatrują się w tym zemsty, za małe poparcie mieszkańców tych ulic.
Sprawdziłem i z treści Obwieszczenia Prezydenta wynika, że takiej zmiany nie ma, ale Informacja Prezydenta ją sugeruje.
W jakim celu podano informację, że Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian?
Konsul napisał(a):Eureka napisał(a):Dezorientacja mieszkańców ulic: Czarnieckiego i Wschodniej.
Dla kogo i w jakim celu prezydent podaje informację, cytuję; "INFORMACJA
PREZYDENTA MIAST KOŁOBRZEG
z dnia 3 listopada 2006 r.
Nawiązując do Obwieszczenia Prezydenta Miasta z dnia 16 października 2006 r.
w sprawi informacji o numerach i granicach obwodów głosowania
oraz wyznaczonych siedzib Okręgowych Komisji Wyborczych wskazanych w celu
przeprowadzenia wyborów samorządowych wyznaczonych
na dzień 12 listopada 2006 r.
Zawiadamiam mieszkańców:
ul. Czarnieckiego i ul. Wschodniej,
iż siedzibą Okręgowej Komisji Wyborczej nr 11 jest
Wojskowy Dom Wypoczynkowy przy ul. Wschodniej 1
Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian". Koniec cytatu.
Wielu mieszkańców pytało mnie dlaczego prezydent zmienił nam siedzibę OKW.
Niektórzy dopatrują się w tym zemsty, za małe poparcie mieszkańców tych ulic.
Sprawdziłem i z treści Obwieszczenia Prezydenta wynika, że takiej zmiany nie ma, ale Informacja Prezydenta ją sugeruje.
W jakim celu podano informację, że Pozostałe adresy Okręgowych Komisji Wyborczych pozostają bez zmian?
Od końca, ponieważ taka jest "reguła", kiedy coś się zmienia, to się o tym informuje,a kiedy reszta dotycząca danej sprawy pozostaje bez zmian, to wtedy również się o tym informuje. Jako kandydat do rady Powiatu dobrze by było to wiedzieć i znać terminologię używaną w samorządach, bo wtedy wszystko sprawniej działa. Samorząd to nie jest miejsce na naukę, a na sprawne działanie.
Skoro tak wiele osób się do Pana zwraca, propnuję, przed udzieleniem informacji sprawdzić na czym sprawa polega, tak by być kompetentnym. I tu też uwaga, że w samorządach potrzeba takich ludzi, którzy przed publiczną wypowiedzią zadaja sobie trud sprawdzenia danej sprawy.
Widzenie wszędzie "spisku" Pana Bieńkowskiego zakrawa o paranoję i dziwny uraz osobisty, i tu też uwaga,że ludzie w samorządzie powinni jasno oceniać rzeczywistość, nie pojmując ją przez pryzmat "wrogich" działań.
Podsumowując, drogi Panie Eureko, czas przestać się wygłupiać, bo to także nie jest potrzebne w samorządzie.
Konsul napisał(a):Zgłupiałem. O co Ci chodzi?
mauritus napisał(a):Eureka wyrzuć z siebie w końcu czego nie udało się tobie załatwić ? Azbest stop ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości