Kobieta za kierownicą!

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Peny » wtorek, 7 lis 2006, 15:00

ja jestem jeszcze młodą "kierownicą" ale lubie pojezdzic i uwazam ze jak na moj dosc krotki staz(ponad roczek) to jezdze calkiem niezle..
Nieliczni wiedzą jak wygladaly moje pierwsze godziny za kolkiem, szczegolnie te uwagi dotyczące wjezdzania w dziury... :P :twisted: :twisted: ale to kwestia przyzwyczajenia, wyczucia auta i oswojenia sie z mysla ze "ta maszyna jedzie tak jak ja jej kaze"
Mialam jedną stłuczke (ale to zanim zdalam egzamin :P jechalam eLką i ijakis babol mi wjechal w tył bo nie zauwazyla jak sie zatrzymuje przed czerwonym swiatlem... ;) Mowi sie trudno) I raz wymusilam pierwszenstwo na swiatlach.. calkiem niechcaco.. po prostu nie zauwazylam jak samochod jechal.. ale nic sie nie stalo oprocz tego ze pan zaczal na mnie machac i mrugac swiatlam i pukac sie w czolo :roll:
Raz bylam swiadkiem jak kobieta.. no dobra, dziewczyna, zamiast jechac(bo miala pierwszenstwo) stanela sobie i poprawiala makijaz rownoczesnie rozmawiajac z pasazerka na widac bylo bardzo absorbujacy temat.. trąbnelam na nia bo ruch blokowala.. a pipa przeklnela siarczyscie pare razy i wymachiwala lapami az samochod jej prawie zgasl gdy odjezdzala... nawet przepraszam nie powie... zero kultury :(
najwiekszym problemem w "nie umieniu jezdzenia" samochodem jest brak znajomosci przepisow... ;) i generalnie kultury. I moim zdaniem kobiety potrafia jezdzic tak samo dobrze jak mezczyzni... ale chyba takich jednostek jest jeszcze stosunkowo malo... a co by facecikom nie schlebiac to powiem, ze oni tez tak rewelacyjnie nie jezdza... szczegolnie jak zobacza jakas piekna lasice za kierownica auta obok... ^_^ wtedy juz nie mysla o samochodzie i o przepisach... :P
Peny
Terminator

Postprzez Koala » wtorek, 7 lis 2006, 15:15

a co manewrowania i parkowania ?? :twisted:

cofaj cofaj a teraz wyjdz i zobacz co narobiłaś

pelen podziw dla Martyny Wojciechowskiej za jej probe w Paryz Dakar :D

kobiety za to dostaja male mandaty lub tylko upomnienia
policjant faceta pojedzie po całości :>

Obrazek

Obrazek

wpisałem w goglach kobieta za kółkiem :DObrazek
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Stavro » wtorek, 7 lis 2006, 15:45

modlitwa...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » wtorek, 7 lis 2006, 15:56

Nieczęsto ktos o sobie mówi : jeżdżę nie najlepiej...

Obiektywne opinie osób postronnych mówią mi ,że jeżdżę dobrze .. i tak sie czuje za kierownicą.. bosssko... :roll:
Co do orientacji w terenie.. massssssakra... nie posiadam :oops: Wiem i mówię o tym... cóz taka prawda...
Nie mam jednak żadnych problemów z podejmowaniem szybkich decyzji za kółkiem. Bez namysłu robie to ,co trzeba w danej sytuacji.

Bilans mam taki..ze zero stłuczek, obtarć...żadnych innych kolizji... :D

Niezmiernie często klnę "baby" za kierownica.. :twisted: , bo jeżdżą , jak niemoty... :twisted:
Ale faceci tez maja swoje za skóra.. zwłaszcza ,jak widza kobietę za kółkiem.. głupawki dostają.. i nie daj panie, coby ich wyprzedzała.. :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez loisslane » wtorek, 7 lis 2006, 16:28

co to za stereotypy? swietnymi i beznadziejnymi kierowcami są i kobiety, i mezczyzni, tak jak nie tylko kobiety potrafia gotowac czy nie tylko mężczyzni znają sie na technice. to kwestia charakteru i doswiadczenia, a nie plci (no moze poza ta orientacja przestrzenna, z tym sie zgadzam).
loisslane

Postprzez Sato » wtorek, 7 lis 2006, 23:48

FiDo napisał(a):(...) juz dawno naukowo stwierdzono, ze kobieta ma gorszy zmysl orientacji niz facet. (...)

to nie jest do konca tak...
dowiedziono naukowo, ze kobiety docieraja inaczej do celu niz my:

facet gdy gdzies zmierza, "tworzy" w glowie mape, potrafi ocenic od razu najkrotsza sciezke do celu, i trudniej jest mu sie zgubic

kobieta natomiast nawiguje na zasadzie odniesien do konkretnych pojedynczych lokacji, np. wie, ze kolo sklepu z butami musi skrecic w prawo, a tam gdzie sa takie kolorowe slupki wzdluz drogi musi skrecic w lewo

faceci robia to bardziej analitycznie, i dlatego na drodze, za kolkiem jest nam latwiej
natomiast kobiety zapamietuje rzeczy, na ktore my nie zwrocilibysmy nawet uwagi
Sato
Dyskutant

Postprzez FiDo » wtorek, 7 lis 2006, 23:58

czyli tak jak napisalem. ma gorszy zmysl orientacji, bo potrzebuje odniesien. wpusc faceta i kobiete do lasu. facet pojdzie prosto - gdzies dojdzie. a kobieta? w lesie nie ma obuwniczych :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Tisaja » środa, 8 lis 2006, 08:08

Tak,tak panowie... zgadzam sie z Wami.. :(
Co prawda i wśród kobiet sa wyjątki posiadajace doskonala orientacje w terenie..
Ja do nich z cała pewnościa nie należe... :(
Wsadzić mnie do szafy.. a nie znajde wyjścia... :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez barmaid » środa, 8 lis 2006, 08:35

Uwielbiam jeżdzić samochodem, ale początki miałam trudne ( prawo jazdy od 1998r. ) Walnęłam w kościół, skasowałam znak i tam parę razy się gdzieś przytarłam :oops: Teraz jest gitara, jeżdżę jak Hołowczyc ;) Zdarza mi sie jednak zrobić coś durnego typu nie zapalić świateł...kiedy myślę np. o tym co na obiad mam zrobić.... Przpraszam Was kobietki, ale faceci prowadzą lepiej.... z wyjątkiem mojego taty oczywiście :lol: A tak naprawdę rozwagi, myślenia i przestrzegania przepisów drogowych podczas jazdy nauczyło mnie dziecko w foteliku z tyłu...
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Flo » środa, 8 lis 2006, 18:23

Tisaja napisał(a):Tak,tak panowie... zgadzam sie z Wami.. :(
Co prawda i wśród kobiet sa wyjątki posiadajace doskonala orientacje w terenie..
Ja do nich z cała pewnościa nie należe... :(
Wsadzić mnie do szafy.. a nie znajde wyjścia... :lol:

od szafy to sie wiesz odstosunkuj co :P
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kurczaczek » środa, 8 lis 2006, 22:59

Generalnie w obecnym czasie ubiegam sie o zostanie "kierownicą".
Jeden egzamin mam w plecy ale wcele nie uważam że jestem złym 'przyszłym' kierowcą :)
kurczaczek
Terminator

Gadu-Gadu: 2785812

Postprzez FiDo » środa, 8 lis 2006, 23:08

a ja uwazam, ze kierowca dopiero po ok pieciu latach regularnej jazdy samochodem moze powiedziec, ze nie jest zly :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lis 2006, 21:08

FiDo napisał(a):a ja uwazam, ze kierowca dopiero po ok pieciu latach regularnej jazdy samochodem moze powiedziec, ze nie jest zly :)

Jak to gdzieś słyszałem.
Powiedzieć, że się potrafi dobrze jeździć można po przejechaniu 100 tys. kilometrów. Coś w tym jest.

Temat drażliwy, nie ma chyba reguły na to czy mężczyźni, czy kobiety są gorszymi kierowcami. Zarówno wśród kobiet, jak i wśród mężczyzn trafiają się zarówno dobrzy, jak i beznadziejni kierowcy.
Mam tylko jedną uwagę do kobiet. Na dwupasmowej jezdni nie jedziemy lewym pasem z zastraszającą prędkością 60 km/h tak :?:
No i nie trymamy się tak kurczowo środka jezdni tak :?:
Niektórzy chcieliby trochę szybciej niż 70 km/h na godzinę pojechać. No chyba, że tylko ja na takie kobiety trafiam.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark