Kobieta - matka w Polsce

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Kobieta - matka w Polsce

Postprzez loisslane » piątek, 3 lis 2006, 09:34

loisslane

Postprzez Flo » piątek, 3 lis 2006, 14:54

Kod: Zaznacz cały
Polska kobieta nie strajkuje, nie wychodzi na ulicę i nie przykuwa się do słupów. Nie walczy o swoje.

po tym zdaniu przestalem czytac dalej, bo jest to nieprawda. Bardzo Was lubie kobietki ale i Wy strajkujecie, wychodzicie na ulice, z przykuwaniem to nie wiem :P

Za przyklad mozna wziac pielegniarki (oczywiscie maja slusznosc ale dociekam ze to stwierdzenie jest nieprawdziwe)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez loisslane » piątek, 3 lis 2006, 16:21

Z całym szacunkiem, Flo, ale gdybys przeczytal, wiedzialbys, ze nie o strajk zenskich grup zawodowych tutaj chodzi.
loisslane

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 16:23

loisslane napisał(a):Z całym szacunkiem, Flo, ale gdybys przeczytal, wiedzialbys, ze nie o strajk zenskich grup zawodowych tutaj chodzi.

zx calym szacunkie... przeczytanie tego jednego zdania zajeo mu godzine...nie wymagak od biedaka zeby caly artykul przeczytal...

a co walki o swoje prawa...dla mnie w Polsce pojecie nieznane...wystarczy spojrzec na bogate Niemcy jak tam sie strajkuje...a u nas??
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 16:24

Flo, ale tu nie chodzi o te, które pracują i maja mozliwośc walki np. pielęgniarki. Tu chodzi o kobiety, które wychowują dzieci i pracują w domu.... bo to tez praca...bardzo ciężka wiesz? :)
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 16:25

barmaid napisał(a):Flo, ale tu nie chodzi o te, które pracują i maja mozliwośc walki np. pielęgniarki. Tu chodzi o kobiety, które wychowują dzieci i pracują w domu.... bo to tez praca...bardzo ciężka wiesz? :)

to trzeba ja zalegalizowac:) i po klopocie:)
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 16:27

Nie przesadzajmy.... chodzi tylko o większy szacunek dla tych kobiet, które rodzą i wychowują dzieci....
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 16:29

barmaid napisał(a):Nie przesadzajmy.... chodzi tylko o większy szacunek dla tych kobiet, które rodzą i wychowują dzieci....

a kto powedzial, że nie ma szacunku??
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 16:34

Może w Twoim odczuciu i otoczeniu jest.... Ale ja mam inne doswiadczenia w tym temacie jako matka. Brak szacunku u pracodawców np.Podejście typu Matka = niewydajny pracownik. Takich przykładów można by namnożyć jeszcze....[/b]
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 16:35

barmaid napisał(a):Może w Twoim odczuciu i otoczeniu jest.... Ale ja mam inne doswiadczenia w tym temacie jako matka. Brak szacunku u pracodawców np.Podejście typu Matka = niewydajny pracownik. Takich przykładów można by namnożyć jeszcze....[/b]

pewnie masz racje...zycie...daleko nam do standardow zachodnich...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 16:37

Na zachodzie również nie bywa różowo. Ale masz rację...standard rodzenia chociażby... dostep do specjalistycznej opieki zdrowotnej w ramach ubezpieczenia... etc.etc....
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Flo » piątek, 3 lis 2006, 17:59

Stavro napisał(a):
loisslane napisał(a):Z całym szacunkiem, Flo, ale gdybys przeczytal, wiedzialbys, ze nie o strajk zenskich grup zawodowych tutaj chodzi.

zx calym szacunkie... przeczytanie tego jednego zdania zajeo mu godzine...nie wymagak od biedaka zeby caly artykul przeczytal...

a co walki o swoje prawa...dla mnie w Polsce pojecie nieznane...wystarczy spojrzec na bogate Niemcy jak tam sie strajkuje...a u nas??

ja Ciebie nie obrazam synus, wiec shut your mouth
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez K@sia » piątek, 3 lis 2006, 19:36

"W hasłach przodują posłanka LPR Anna Sobecka, domagająca się dziś wyższego opodatkowania bezdzietnych, i poseł Marian Piłka z PiS, który głośno przyznaje, że Polki powinny włączać się w życie swojego kraju dopiero po odchowaniu dzieci, chętnie zlikwidowałby żłobki (bo kobieta dzięki tej instytucji może wcześniej wrócić do pracy) i pozbawił kobiety dostępu do środków antykoncepcyjnych."

Słuchając i czytając wypowiedzi naszych wielkich głów załuję ze nie ma pozwolenia na bron.....

Nie spodziewajmy sie ze cos sie zmieni w warunkach i sposobie traktowania kobiet przez pracodawcow skoro politycy nic nie robia w tym kierunku....a raczej daja wzor do traktowania kobiet jak chodzacych inkubatorów, nieefektywnych pracowników itp.
K@sia
Ważniak

Postprzez Stavro » piątek, 3 lis 2006, 19:38

Flo napisał(a):
Stavro napisał(a):

ja Ciebie nie obrazam synus, wiec shut your mouth

na zartach sie nie znasz :?:

wuluzuj :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez barmaid » piątek, 3 lis 2006, 19:41

Dokładnie K@sia. Niby jestesmy potrzebne jako matki, a traktuje sie nas jak niewygodną rzecz, kiedy juz urodzimy.... Trudno jest wrócić do normalnego zycia, do pracy po odchowaniu dziecka, a jeszcze trudniej pracować, gdy dziecko jest maleńkie. Gdyby chociaż zatrudniali nas na normalnych warunkach, z pełnymi świadczeniami...to juz byłoby coś. Ale w zasadzie, to nikogo teraz nie chcą zatrudniać.... :evil:
barmaid
Rycerz forum

Następna strona

Powrót do :: hydepark