Aborcja

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Demurrer » czwartek, 2 lis 2006, 14:05

j0shu4 napisał(a):wypracowany kilka lat temu kompromis i obowiazujace ustawodawstwo moim zdaniem wypelnia temat , jest problem z egzekwowaniem tego prawa przez lekarzy odmawiajacych aborcji ale to temat na zupelnie inna rozmowe

Dokładnie. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Stavro » czwartek, 2 lis 2006, 14:21

j0shu4 napisał(a):wypracowany kilka lat temu kompromis i obowiazujace ustawodawstwo moim zdaniem wypelnia temat , jest problem z egzekwowaniem tego prawa przez lekarzy odmawiajacych aborcji ale to temat na zupelnie inna rozmowe

taaa..many many...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez j0shu4 » czwartek, 2 lis 2006, 14:25

Stavro tu nie chodzi o kase tylko odmowe wykonania zabiegu ze wzgledu na przekonania
nie zrozumiales przeslania
j0shu4
Moderator

Postprzez Mafi » czwartek, 2 lis 2006, 14:35

j0shu4 napisał(a):Stavro tu nie chodzi o kase tylko odmowe wykonania zabiegu ze wzgledu na przekonania

Chyba będąc lekarzem nie zdecydowałabym się przeprowadzić takiego zabiegu. Ale na pewno nie zostawiłabym kobiety samej sobie, tylko wysłała do kogoś kto takich hamulców nie ma i tyle.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Flo » czwartek, 2 lis 2006, 14:38

zalegalizowac ale jakas kontrole trzymac - tzn aborcja TAK ale u specjalistow a nie w przydroznym barze
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez mauritus » czwartek, 2 lis 2006, 14:40

A co to jest gra komputerowa, pstryk i nie ma ? :evil:
To co obowiązuje wystarcza.
mauritus
Terminator

Postprzez Mafi » czwartek, 2 lis 2006, 14:40

Flo napisał(a):zalegalizowac ale jakas kontrole trzymac - tzn aborcja TAK ale u specjalistow a nie w przydroznym barze

Jak się zalegalizuje tak całkowicie, to nie sądzę, żeby dało radę trzymać nad tym kontrolę...
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Flo » czwartek, 2 lis 2006, 14:41

Mafi napisał(a):
Flo napisał(a):zalegalizowac ale jakas kontrole trzymac - tzn aborcja TAK ale u specjalistow a nie w przydroznym barze

Jak się zalegalizuje tak całkowicie, to nie sądzę, żeby dało radę trzymać nad tym kontrolę...

to powiadam ze odpowiedni zapis ze albo specjalista albo przestepstwo
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Stavro » czwartek, 2 lis 2006, 14:54

j0shu4 napisał(a):Stavro tu nie chodzi o kase tylko odmowe wykonania zabiegu ze wzgledu na przekonania

zrozumialem..wbrew temu co o mnie myslisz...

tylko wiekszosc lekarzy nie mowi tego z powodu swoich przekonan...

a kupic mozna kazdego...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » czwartek, 2 lis 2006, 14:55

Widzę, że niepoluarną opinie wygłoszę..
Jestem za legalizacja aborcji...

Nie uważam, jak osoby wypowiadające się przede mną, ze jest to środek antykoncepcyjny.. Jednak sa bardzo różne sytuacje życiowe... i nie państwu decydować, co wolno, a czego nie... Niechaj to pozostanie w sumieniach i wyborze ludzi, którzy sie na to decydują.

Aborcja istnieje... lekarze ja wykonują, kobiety płaca...

Po co taka ściema? Po co utrudniać cos ,co i tak nie jest łatwa decyzją?
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Stavro » czwartek, 2 lis 2006, 14:58

Tisaja napisał(a):Widzę, że niepoluarną opinie wygłoszę..

Nie uważam, jak osoby wypowiadające się przede mną, ze jest to środek antykoncepcyjny.. Jednak sa bardzo różne sytuacje życiowe... i nie państwu decydować, co wolno, a czego nie... Niechaj to pozostanie w sumieniach i wyborze ludzi, którzy sie na to decydują.

A

i to sie zgadza...panstwo niech sie zajmuje sprawami powaznymi...autostrady, bezrobocie itp. itd...

a ludziom niech sie wpierd.... :twisted: :twisted: :!: :!:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Mafi » czwartek, 2 lis 2006, 15:08

Tisaja napisał(a):Widzę, że niepoluarną opinie wygłoszę..

Aborcja istnieje... lekarze ja wykonują, kobiety płaca...

Po co taka ściema? Po co utrudniać cos ,co i tak nie jest łatwa decyzją?

Trochę się z Toba nie zgadzam. Ta legalizacja przyniosłaby więcej szkody niż pożytku. Wyobrażasz sobie kolejki młodych dziewczyn namówionych przez chłopaków albo co gorsza rodziców? "Bo przecież to legalne"... Trzeba się zabezpieczać a nie usuwać.

Jak ktoś ma dojścia to wszystko załatwi, ale tak było i będzie. Ale zalegalizowanie to zły pomysł w mojej opinii.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Tisaja » czwartek, 2 lis 2006, 15:13

A mnie sie wydaje, ze zyjemy w wolnym kraju...
Niech sobie stoja kolejki....

Nie kazdy ma taka sama moralnosc, nie takie same powody ale nie nam rozsadzać o ich zasadności..

Rozumiem, ze można się ze mną nie zgadzać.. oczywiście.
Nikt jednak mnie nie przekona, ze politycy, klerycy, czy ogólnie naród- maja oceniac powody i rozsadzać , czy jest to właściwe..

Kobiety majace znajomych i kasę sa na uprzywilejowanej pozycji.. a co z tymi biednymi?
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Demurrer » czwartek, 2 lis 2006, 15:20

Tisaja napisał(a):A mnie sie wydaje, ze zyjemy w wolnym kraju...

Tak, ale mimo to w tym kraj obowiązują przepisy zabraniające pozbawiania życia innych.

Kobieta po urodzeniu dziecka (np. sekundę po) nie może go bezkarnie uśmiercić. (żyjemy w wolnym kraju? - tak rozumiesz wolność?)

Dlaczego więc przed jego urodzeniem miałaby mieć prawo swobodnego uśmiercania?

To nie jest sprawa kobiety!!
To jest sprawa małego bezbronnego człowieczka!!

A Państwo jest od tego, aby bezbronnych bronić.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Mafi » czwartek, 2 lis 2006, 15:20

Tiss... bo dojdzie do tego, że zaraz napiszesz, że powinno to byc dofinanowane z NFZ-u czy czegoś takiego... albo w ogóle darmowe :)

Uzasadnione jest to dla mnie w momencie, gdy kobieta jest zagrożona, gdy płód jest uszkodzony, albo ciąża jest wynikiem gwałtu. A przecież młodzi- i pewnie nie tylko, zaczęliby traktować to jako środek antykoncepcyjny- zamiast się zabezpieczać. Młodzi ludzie nie mieliby wtedy żadnych hamulców- " bo w razie czego można pójść i po prostu usunąć" od tak... pójść i pozbyć sie problemu. Wyobrażasz to sobie? Albo kobiety, które- no nie oszukujmy się- za wino robią różne rzeczy... i co miesiąc są w gabinecie na zabiegu... Dla mnie straszna wizja. Takie rzeczy trzeba kontrolować niestety.
Mafi
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark