Aborcja

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Trojan » czwartek, 2 lis 2006, 11:46

tylko w przypadkach zagrożenia życia i po gwałcie powinna być dozwolona , takie jest moje zdanie
Trojan
Dyskutant

Postprzez Hayes » czwartek, 2 lis 2006, 11:48

Oj to jest jeden z tematów, które nigdy chyba nie znikną z publicznej debaty. Każda ze stron ma jakieś argumenty :?
wg. mnie na to pytanie powinny odpowiadać raczej kobiety, bo co facet może o tym wiedzieć ;/
Hayes
Dyskutant

Postprzez Vin » czwartek, 2 lis 2006, 11:49

zalegalizować
jestem ZA

i chciałam dodać, że nie jest to środek antykoncepcyjny, nie po to i nie dlatego zalegalizować
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 2 lis 2006, 11:54

straszne jest jak urosnie na przyklad chora fasolka, ktora ma na przyklad 5 lat "zycia" przed soba
Vin
Uzależniony

Postprzez Vin » czwartek, 2 lis 2006, 11:55

jestem za zalegalizowaniem aborcji
Vin
Uzależniony

Postprzez jAc_EnTy » czwartek, 2 lis 2006, 11:59

Zalegalizować jak najbardziej, ale też uświadamiać, że nie jest to środek antykoncepcyjny, jak już powiedziała Vin, tylko ostateczność. ponadto zwiększyć dostęp do informacji o antykoncepcji, prowadzić kampanie w szkołach, o życiu w rodzinie, o planowaniu itd. i najważniejsze, nie dać się przegłosować beretom :twisted: Bardzo podobało mi się wystąpienie jednej pani z SLD bodajże, która w bardzo prosty i przystępny sposób naświetliła sytuację i plan działania mający na celu uświadamianie naszego społeczeństwa, a nie wychowywanie go w niewiedzy, która nie doprowadzi do niczego dobrego. W przypadku całkowitego zakazu aborcji, będzie rosło podziemie, gdzie za "grube" pieniądze i w warunkach niejednokrotnie spartańskich, będą przeprowadzane nielegalne zabiegi, a wiadomo jak to sie może skończyć. to tyle ;)
jAc_EnTy
Twardziel

Postprzez Demurrer » czwartek, 2 lis 2006, 12:03

Od kiedy z żoną śledzimy każdy ruch dziecka w jej brzuszku, sama myśl o aborcji powoduje u mnie odruchy wymiotne.

Oglądając zdjęcia i filmy nagrane z USG, widać wyraźnie, że już kilkucentymetrowa fasolka, ma kształty przypominające człowieka. To straszne, jak można go jakimiś nożycami rozszarpać i wyjąć po kawałku !!!

Błędna jest teza, że to sprawa kobiet.
To fakt, że kobieta to najbardziej przeżywa, ponosi konsekwencje każdej decyzji w tym zakresie. Ale tak jak kobieta w minutę po porodzie nie ma prawa zabić dziecka, tak i przed porodem takiego prawa mieć nie powinna.

Uważam, że mądry kompromis został osiągnięty i nie powinno się przy tym temacie mieszać. Jest zakaz aborcji z pewnymi wyjątkami i tak powinno zostać.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 2 lis 2006, 12:04

Demurrer nie powinno tak zostac
bo to nie dziala jak powinno dzialac
i wiesz o tym
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » czwartek, 2 lis 2006, 12:07

Vin napisał(a):Demurrer nie powinno tak zostac
i wiesz o tym

To że coś nie działa (nielegalne aborcje) to nie znaczy że należy przejść nad tym do porządku dziennego.

Przecież fakt, że i tak ludzie kradną nie oznacza, że należy zalegalizować kradzież.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Stavro » czwartek, 2 lis 2006, 12:08

Vin napisał(a):jestem za zalegalizowaniem aborcji

ja tez...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Vin » czwartek, 2 lis 2006, 12:08

Demurrer napisał(a):
Vin napisał(a):Demurrer nie powinno tak zostac
i wiesz o tym

To że coś nie działa (nielegalne aborcje) to nie znaczy że należy przejść nad tym do porządku dziennego.

Przecież fakt, że i tak ludzie kradną nie oznacza, że należy zalegalizować kradzież.

zakaza aborcji z pewnymi wyjatkami nie dziala
wlasnie te pwene wyjatki nie dzialaja
rozumiesz ?

i nie mam teraz czasu
buziaki
Vin
Uzależniony

Postprzez rex » czwartek, 2 lis 2006, 13:11

zdecydowany przeciw (wyjątek: zagrożenie życia)

życie zaczyna sie w momencie poczęcia .. jest to osobny organizm - zywa istota .. aborcja de facto jest moderstwem ..

i przy okazji .. te osoby ktore są za aborcja oczywiscie są tez zwolennikami kary smierci?
rex
Mistrz klawiatury

Następna strona

Powrót do :: hydepark