Akcja znicz itp...

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez dziewuszka » niedziela, 29 paź 2006, 19:00

Rozumiem, że swoją wypowiedź oparłeś o jakieś dane stytystyczne. Możesz podać źródło?
W tym przypadku - moim zdaniem - nie ma drugiej strony. Dobrze, że takowa akcja jest.
Plusy zauważają Ci, którzy w tym dniu poruszają się samochodem, bo nie mają innego wyboru i ja do takowych się zaliczam. Nie wyobrażam sobie w tej chiwli, żeby tej akcji nie było. :)
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez kołysanka » niedziela, 29 paź 2006, 19:11

Dobrze, że taka akcja jest. Dzisiaj byłam w Szczecinie i chociaż, ku mojemu zdiwieniu, ani jednego patrolu na drodze w obydwie strony, to noga jakoś lżejsza była... I inni kierowcy też "na spokojnie" dziś jazdę brali. Chociaż przy deszczu 2 auta w rowach też były... :(
A co do statystyk, to naturalne, że w okresie wzmożonej kontroli więcej jest zatrzymanych nietrzeźwych kierowców. Zatrważa tylko fakt, że taka ich ilość to jedynie ulamek tego, co przemieszcza się w rzeczywistości po trasach - zwłaszcza po tych bocznych, między wioskami...

Przyznam Wam, że zaczynam z coraz mniejszym zdziwieniem, a większym podziwem patrzeć na Szwedów, którzy dzwonią na policję ilekroć jakiś jegomość wyjdze po piwie z pubu i próbuje się do samochodu zapakować. U nas ciągle jest jakieś społeczne przyzwolenie na tego typu zachowania. Do tego trzeba chyba po prostu dojrzeć.
kołysanka
Mistrz klawiatury

Postprzez Flo » niedziela, 29 paź 2006, 19:12

akcja znicz a jakis samochodzik na Krzywoustego zmiotll goscia na ulicy. Obok mojego bloku
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Flo » niedziela, 29 paź 2006, 19:21

ziomuś napisał(a):Nie miałem na myśli wogóle tego, że akcja jets zła, tylko im więcej się mówi, że policjcni "łapią" na radar, to dużo jest wypadków i nietrzeźwych kierowców. A\tak wogóle to w tych dnaich ludzi mogli by korzystać tylko iwyłącznie ze środków komunikacji miejskiej prawda?? Przecież pocoś jeżdzą autobusy dwozrec - cmentarz co 7min....

a co z tymi co jezdza na groby do innego miasta/wsi?
Flo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 29 paź 2006, 19:22

ziomuś napisał(a):ludzi mogli by korzystać tylko iwyłącznie ze środków komunikacji miejskiej prawda?? Przecież pocoś jeżdzą autobusy dwozrec - cmentarz co 7min....

to jakis zart?:)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » niedziela, 29 paź 2006, 19:24

ziomuś napisał(a):Heh :) może w tych dniach wrto kozrystać ze środków komunkacji zbiorowej, wiem, że jest to nie możliwe, ale wrto spróbować. Na pewno PKP uruchania dodatkowe połączenia, nie wiem jak PKS....

zaraz padne :lol: :help:
Flo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 29 paź 2006, 19:25

czas jest na wage zlota. gdybym mial samochod nawet by mi przez mysl nie przeszlo aby uzyc srodka komunikacji publicznej... strata cennych dziesiatek minut. no [beeeep eng.] way

a parking to inna historia. ktos powinien zadbac o miejsca parkowania
Ostatnio edytowano niedziela, 29 paź 2006, 19:26 przez FiDo, łącznie edytowano 1 raz
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Tisaja » niedziela, 29 paź 2006, 19:26

Akcja potrzebna i słuszna.. nie nam decydować o tym, kto ma jechac na cmentarz autem, autobusem lub pieszo. Kto ma tyle cierpliwości czy potrzebę.. niech jedzie samochodem...
A policja niech czuwa.
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez FiDo » niedziela, 29 paź 2006, 19:29

ziomuś, na pewno nie po to aby kierowcy rezygnowali z wlasnego auta, bo w wiekszosci przypadkow to sie nie zdarzy. na cmentarz musza dojechac babcie, dziadkowie, dzieci i inni ludzie nie majacy wlasnego srodka transportu. autobusow musi byc wiele zeby przetransportowac tam duza liczbe osob.
az mi sie przypomnialy czasy szkoly sredniej kiedy na przystanek musialy podjezdzac po dwa autobusy na przystanek. i jeszcze ciasno bylo! wniosek wysnuj sam.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » niedziela, 29 paź 2006, 19:29

jak jedzie cala rodzina tro wiadomo ze pakuje sie w jedno auto i heja. Niech uwazaja Ci co jezdzic nie potrafia i nietrzezwi
Flo
Arcymistrz

Następna strona

Powrót do :: hydepark