Sondaż prezydencki w Kolobrzegu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez boss » niedziela, 15 paź 2006, 14:22

ile sondaży tyle wyników życie zweryfikuje te wyniki...są osoby , które robią tylko frekfencje na liście a tak naprawde do fotele jest trzech kandydatow........
boss
Twardziel

Postprzez Elfik » niedziela, 15 paź 2006, 15:03

boss napisał(a):ile sondaży tyle wyników życie zweryfikuje te wyniki...są osoby , które robią tylko frekfencje na liście a tak naprawde do fotele jest trzech kandydatow........

Robią nie tylko frekwencję, ale swoją kampanię do rady miasta (bo tam również kandydują) za 22 razy większą kwotę, niż pozostali kandydaci do rady. Na prezydenturę nie mają szans, ale za to zwiększają szanse na mandat na kolejne cztery lata. Taki jest sens istnienia ich na listach w wyborach prezydenta miasta.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez report » niedziela, 15 paź 2006, 15:10

oraz poprą jedengo z trójki - co juz ugadono po cichu odpowiednio wcześniej - i chyba nawet wiadmo, kto kogo
report

Postprzez boss » niedziela, 15 paź 2006, 16:52

albo do Rady albo do fotela Prezydenta -do wyboru dla kandydata
boss
Twardziel

Re: Sondaż prezydencki w Kolobrzegu

Postprzez Wald » poniedziałek, 16 paź 2006, 20:21

[quote="Katia"]sONDAŻ TELEFONICZNY WYKONYWANY W DNIACH 6-10.10.2006
A kto ten sondaż robił? I na podstawie jakich kryteriów?
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Katia » poniedziałek, 16 paź 2006, 20:39

jest to napisane na pierwszej stronie
Katia
Twardziel

Postprzez rewo » sobota, 28 paź 2006, 15:56

A propos sondaży przedwyborczych w naszym mieście.
Idąc dzisiaj beztrosko przez miasto niespodziewanie zostałem respondentem sondażu wyborczego dotyczącego kołobrzeskich wyborów samorządowych, a dokładniej tego czy zamierzam wziąć w nich udział, a jeśli tak to jaki komitet i jakiego kandydata na prezydenta poprę. Oczywiście z chęcią udzieliłem odpowiedzi na te pytania, lecz zaciekawiło mnie coś innego.

Zapytałem panią ankieterkę kto organizuje lub zleca ankietę, jednak dowiedziałem się jedynie iż jest to badanie niezależne, a ona nie bardzo się orientuje. Hm, no ale dobrze, bo rzeczywiście wydawała się nieobeznana w startujących komitetach.

Moją uwagę zwróciło też pytanie dotyczące ewentualnej drugiej tury. Jako pytanie zamknięte przewidywało ono tylko jedną sytuację, mianowicie jakiego wyboru dokonasz w II turze gdy znajdą się w niej Janusz Gromek i Henryk Bieńkowski.

Piszę bo zaintrygowało mnie kto przeprowadzał tę sondę, czy któreś z naszych lokalnych ugrupowań politycznych, a może ktoś inny, np. któraś z gazet, a może to inicjatywa KGB?
Jeśli ktoś coś wie niech napisze więcej o ankiecie i przede wszystkim czy i gdzie będzie można się zapoznać z jej wynikami?
rewo
Dyskutant

Postprzez Wald » sobota, 28 paź 2006, 17:23

rewo napisał(a):Piszę bo zaintrygowało mnie kto przeprowadzał tę sondę, czy któreś z naszych lokalnych ugrupowań politycznych, a może ktoś inny, np. któraś z gazet, a może to inicjatywa KGB?
Jeśli ktoś coś wie niech napisze więcej o ankiecie i przede wszystkim czy i gdzie będzie można się zapoznać z jej wynikami?

Krąg poszukiwań można zawęzić do tych dwóch komitetów wyborczych, o których pytano nt. drugiej rundy. :wink: Bardziej prawdopodobne jest, że to zlecenie obecnego prezydenta.
Też jestem ciekaw, czy wyniki tej sondy będą gdzieś opublikowane, czy to tylko badanie rynku na własny użytek :?:
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Eureka » sobota, 28 paź 2006, 18:57

Wald napisał(a):
rewo napisał(a):Piszę bo zaintrygowało mnie kto przeprowadzał tę sondę, czy któreś z naszych lokalnych ugrupowań politycznych, a może ktoś inny, np. któraś z gazet, a może to inicjatywa KGB?

Krąg poszukiwań można zawęzić do tych dwóch komitetów wyborczych, o których pytano nt. drugiej rundy. :wink: Bardziej prawdopodobne jest, że to zlecenie obecnego prezydenta.
Też jestem ciekaw, czy wyniki tej sondy będą gdzieś opublikowane, czy to tylko badanie rynku na własny użytek :?:

W tej sądzie na pierwszym miejscu pojawi się Pan Rupnik a na drugim Pan Bieńkowski. Ci sami ankieterzy pytali mnie trzy razy a do czwartego już nie dopuściłem. Zapytałem pięć osób, które brały udział w ankiecie, jakich udzieliły odpowiedzi. Wynik był 4-Gromek, 1 Klimczak. Zapytałem ankieterów o wynik, więc bez zająknięcia oboje wyrecytowały, że Rupnik przed Bieńkowskim. Szalona to sonda.
Eureka
V.I.P

Postprzez Eureka » sobota, 28 paź 2006, 22:17

Ale numer. Zamiast w sondzie, napisałem w sądzie, zamiast wyrecytowali....Zainteresowanych przepraszam.
Eureka
V.I.P

Postprzez Peny » niedziela, 29 paź 2006, 21:47

chciałabym zobaczyc taki kwestionariusz :> moze mi ktos tutaj wkleic? :oops:
Peny
Terminator

Postprzez rewo » poniedziałek, 30 paź 2006, 13:38

Niestety to będzie chyba niemożliwe, bo sonda jak widać była bardzo anonimowa i to także ze strony ankieterów.
Mnie również próbowano dwukrotnie przebadać, więc jej reprezentatywność, skoro było więcej takich sytuacji nie będzie delikatnie mówiąc zbyt duża.

Wald napisał(a):Krąg poszukiwań można zawęzić do tych dwóch komitetów wyborczych, o których pytano nt. drugiej rundy. Bardziej prawdopodobne jest, że to zlecenie obecnego prezydenta.

Po przemyśleniu też ten scenariusz wydaje mi się najbardziej prawdopodobny, można się jedynie domyślać kto ją koordynował :wink: .
rewo
Dyskutant

Postprzez ewe » wtorek, 31 paź 2006, 09:38

Jak widaćz wieloletnich doświadczeń takie sondaże tylko robią wodę z mózgu, i nigdy nie oddają rzeczywistosci. Przykład: ostatnie wybory. Więc po co je robić? Po co wywalać kasę , nawet niewielką i sugerować coś co nie jest . Powiem więcej , jakiekolwiek sondaże w tym temacie w czasie trwania kampanii powinny być zabronione.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Stavro » wtorek, 31 paź 2006, 09:41

ewe napisał(a):Jak widaćz wieloletnich doświadczeń takie sondaże tylko robią wodę z mózgu, i nigdy nie oddają rzeczywistosci. Przykład: ostatnie wybory. Więc po co je robić? Po co wywalać kasę , nawet niewielką i sugerować coś co nie jest . Powiem więcej , jakiekolwiek sondaże w tym temacie w czasie trwania kampanii powinny być zabronione.

oj spokojnie...niech Dąbkowski się pociesza, taki "dużym" poparciem niech ma coś chłop od życia...

a, że to ściema to każdy wie i "czuje"... :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez ewe » wtorek, 31 paź 2006, 09:46

Zastanawiam sie, skąd w takim małym mieście takie parcie na władzę 7 czy 8 kandydatów, bo w dużo większym Koszalinie tylko 4 ? Chyba , że to przez takie rozwarstwienie lewicy , jak widać są wszędzie , nawet w PO. Na co pan , panie Karpiniuk pozwala ?
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg