po co nam sala koncertowa ?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

po co nam sala koncertowa ?

Postprzez report » piątek, 27 paź 2006, 15:42

pytam wszystkich znajomych, no prawie, wszystkich - czy oglądają konkurs Wieniawskiego, starych, młodych, płci obojga – trafiłem jedną osobę – która słucha w radiu, interenetu nie ma, bo tv kultura nadaje zbyt późno. konkurs można oglądać na żywo w itvp, słuchać w 2 pr PR, oglądać retransmisje w tv kultura, jest także sporo recenzji – wydaje mi się, że w Kołobrzegu nikogo to nie interesuje, albo ja tych osób nie spotkałem.
zastanawia mnie to, bo mamy budować salę koncertową, za dużą kasę, tylko nie wiem po co? no chyba że chodzi o koncerty Dody czy Mandaryny na zmianę z Wiśniewskim – bo na normalną muzykę chętnych nie będzie, no chyba, że sale budujemy z myślą o kuracjuszach... piszcie co o tym sądzicie... a może ktoś śledzi konkurs – dodam tylko, że jest to najważniejsze wraz z konkursem Szopenowskim wydarzenie w świecie muzycznym...

czy sala koncertowa i teatralna jest jeszcze potrzebna w Kołobrzegu? czy znajdzie się publiczność? czy nie ma powodów do obaw? piszcie bracia i siostry – bo podobno ludzie z Forum są bardziej inteligentni niż zwykli zjadacze chleba...

http://www.itvp.pl/wieniawski/
report

Postprzez FiDo » piątek, 27 paź 2006, 15:48

kulture w ludziach trzeba zaszczepic. wielu ucieka tylko dlatego, ze w kg zycia kulturalnego prawie nie ma. nalezy to zmienic, jestem za.

czy sie oplaci? nie wiem, zobaczymy. jezeli koncerty beda warte uwagi i bilety w przyzwoitej cenie, ludzie beda przychodzic
FiDo
Arcymistrz

Postprzez report » piątek, 27 paź 2006, 18:41

FiDo napisał(a):kulture w ludziach trzeba zaszczepic. wielu ucieka tylko dlatego, ze w kg zycia kulturalnego prawie nie ma. nalezy to zmienic, jestem za.

czy sie oplaci? nie wiem, zobaczymy. jezeli koncerty beda warte uwagi i bilety w przyzwoitej cenie, ludzie beda przychodzic

FiDo ale kto będzie chodził jak ma Wieniawskiego za darmo w tv i nikt nie ogląda - o to pytam? także...
report

Postprzez FiDo » piątek, 27 paź 2006, 19:09

po co chodzimy do kina jak mamy filmy za darmo z internetu?
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olcia » piątek, 27 paź 2006, 19:14

Ja lubie i teatr i kino i muzyke poważną.. Jeśli uda się, aby w Kołobrzegu powstało takie coś to byłabym w 7 niebie :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez FiDo » piątek, 27 paź 2006, 19:16

nie chodza do teatru bo gdzie maja chodzic? w Kg nie ma duzo dobrych spektakli. mysle, ze w tych kwestiach cos sie ruszy gdy rozkwitnie w miescie zycie studenckie. szczegolnie kierunki humanistyczne
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » piątek, 27 paź 2006, 19:18

Olcia napisał(a):Ja lubie i teatr i kino i muzyke poważną.. Jeśli uda się, aby w Kołobrzegu powstało takie coś to byłabym w 7 niebie :twisted:

ja tez bym sie od czasu do czasu tam pojawil. jest juz dwojka klientow :lol:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olcia » piątek, 27 paź 2006, 19:21

FiDo napisał(a):
ja tez bym sie od czasu do czasu tam pojawil. jest juz dwojka klientow :lol:

Ja bym jeszcze zabierała Alicje, żeby zaszczepic jej ten nawyk :twisted:
3 osoby.. no już nieźle.. :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez schnappi » piątek, 27 paź 2006, 20:03

Czy sala koncertowa jest zarezerwowana wyłącznie dla muzyki poważnej? Jest masa możliwości! Przecież można z Kołobrzegu zrobić nawet centrum kulturalne zachodniego Pomorza! Dobre pomysły i oczywiście niezły marketing zrobią wszystko (może prawie wszystko). Pomysły to ludzie, banalne, prawda? (o kasie na razie nie mówimy) :)
Czyżby ktoś znowu przypomniał sobie o nieszczęsnym Kalmarze, któryś genialny miejscowy polityk?
schnappi
Nowicjusz

Postprzez report » sobota, 28 paź 2006, 10:49

własnie nagarałem zbliżenia z a. rafińskim który całą młodość przesiedział w poznaniu i chodził na konkurs wieniawskiego - brzmi to jak opowieść z innego świata - polecam dziś po wydarzeniach w tkk, .
report

Postprzez kamila » sobota, 28 paź 2006, 11:42

Olcia napisał(a):3 osoby.. no już nieźle.. :twisted:
4 :twisted: , a tak w ogóle to ja myśle tak jak Fido, nie będę więc się powtarzać.

report, dobra będę oglądała
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez sebamac » sobota, 28 paź 2006, 11:55

Real, a virtual? Jaka jest roznica? Jaka jest w kolei rzeczy miedzy tv, a koncertem?
Chocby dla przykladu pisanie na forum, tu w tym poscie, a rozmowa osobista.
To wlasnie ta roznica.
Zapiszcie moj glos "ZA" sala koncertowa.
sebamac
Dyskutant

Gadu-Gadu: 1889671

Postprzez loisslane » sobota, 28 paź 2006, 11:58

A pamiętacie, co się dzieje podczas Herbertiady? Osób, które chętnie by się na nią wybrały, przybywa co roku, a sala kinowa Piasta niestety nie jest z gumy. Nie wiem jak było w tym roku, ale w poprzednich latach wiele osób pocałowało klamkę, bo zabrakło dla nich miejsc. Jakaś większa sala jest więc Kołobrzegowi potrzebna, choćby właśnie na takie okazje.
Nie muszę chyba mówić, że możliwości zorganizowania w Kgu innych imprez często nawet się nie rozważa, ponieważ nie ma na to odpowiedniego miejsca. A ich brak sugeruje. że sala jest tu niepotrzebna. I kółko się zamyka.
loisslane

Następna strona

Powrót do :: hydepark