pytam wszystkich znajomych, no prawie, wszystkich - czy oglądają konkurs Wieniawskiego, starych, młodych, płci obojga – trafiłem jedną osobę – która słucha w radiu, interenetu nie ma, bo tv kultura nadaje zbyt późno. konkurs można oglądać na żywo w itvp, słuchać w 2 pr PR, oglądać retransmisje w tv kultura, jest także sporo recenzji – wydaje mi się, że w Kołobrzegu nikogo to nie interesuje, albo ja tych osób nie spotkałem.
zastanawia mnie to, bo mamy budować salę koncertową, za dużą kasę, tylko nie wiem po co? no chyba że chodzi o koncerty Dody czy Mandaryny na zmianę z Wiśniewskim – bo na normalną muzykę chętnych nie będzie, no chyba, że sale budujemy z myślą o kuracjuszach... piszcie co o tym sądzicie... a może ktoś śledzi konkurs – dodam tylko, że jest to najważniejsze wraz z konkursem Szopenowskim wydarzenie w świecie muzycznym...
czy sala koncertowa i teatralna jest jeszcze potrzebna w Kołobrzegu? czy znajdzie się publiczność? czy nie ma powodów do obaw? piszcie bracia i siostry – bo podobno ludzie z Forum są bardziej inteligentni niż zwykli zjadacze chleba...
http://www.itvp.pl/wieniawski/