Wycinka topoli

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Wycinka topoli

Postprzez Didi » środa, 27 wrz 2006, 10:52

W koncu na Zygmuntowskiej po wielu latach prosb i blagan wycina sie topole :) Zostaje tylko drzewo wysokosci 5-6 metrow bez zadnych galezi i lisci do polowy pazdziernika maja zostac wyciete wszystkie na ulicy. Nie bedzie juz kichania i brudzenia samochodow milo ze ktos sie w koncu tym zajal :)
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Re: Wycinka topoli

Postprzez Eureka » środa, 27 wrz 2006, 20:05

DeeJay napisał(a):W koncu na Zygmuntowskiej po wielu latach prosb i blagan wycina sie topole :) Zostaje tylko drzewo wysokosci 5-6 metrow bez zadnych galezi i lisci do polowy pazdziernika maja zostac wyciete wszystkie na ulicy. Nie bedzie juz kichania i brudzenia samochodow milo ze ktos sie w koncu tym zajal :)

Czas na Wschodnią, byle szybko. Należy zdążyć przed wyborami.
Eureka
V.I.P

Postprzez Didi » środa, 27 wrz 2006, 20:07

hehehe

z jednej strony fajnie z drugiej troche tych topoli na ulicyc jest i lyso bedzie, co z tego ze drzewko za drzewko zanim ono wyrosnie yh
Didi
Rycerz forum

Postprzez Eureka » czwartek, 28 wrz 2006, 08:27

DeeJay napisał(a):hehehe

z jednej strony fajnie z drugiej troche tych topoli na ulicyc jest i lyso bedzie, co z tego ze drzewko za drzewko zanim ono wyrosnie yh

Wycinka drzew zawsze budzi refleksje. Jednak nie możemy być zakładnikami potrzeby posiadania drzew w zestawieniu ze zdrowiem i udogodnieniem życia codziennego. Kiedy na Wschodniej zostaną wycięte topole? Czy ktoś wie?
Eureka
V.I.P

Postprzez kołobrzeg » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:11

A może by tak wyciąć wszystkie topole w Polsce ? To obłęd. Ciekaw jestem jakie następne drzewa będą wycinane ? Idąc tym tokiem myślenia wytniemy wszystko co nam przeszkadza. Trawy powodujące alergie należy również, wyplewić i spalić.
kołobrzeg
Rozgrzewa się

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:17

kołobrzeg napisał(a):A może by tak wyciąć wszystkie topole w Polsce ? To obłęd. Ciekaw jestem jakie następne drzewa będą wycinane ? Idąc tym tokiem myślenia wytniemy wszystko co nam przeszkadza. Trawy powodujące alergie należy również, wyplewić i spalić.

Jasne, a ludziom żeby pokazać "zieleń" zabrać na wycieczkę do oranżerii...
Nie sądzisz, że przesadzasz?
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez kołobrzeg » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:19

ZAINTERESOWANA napisał(a):
kołobrzeg napisał(a):A może by tak wyciąć wszystkie topole w Polsce ? To obłęd. Ciekaw jestem jakie następne drzewa będą wycinane ? Idąc tym tokiem myślenia wytniemy wszystko co nam przeszkadza. Trawy powodujące alergie należy również, wyplewić i spalić.

Ja przesadzam ? To nie ja wycinam topole.
kołobrzeg
Rozgrzewa się

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:23

kołobrzeg napisał(a):

Ja przesadzam ? To nie ja wycinam topole.

Akurat za wycinką topoli jestem jak najbardziej za (chociaż nie jestem na nią uczulona). Jak nie jesteś alergikiem nigdy tego nie zrozumiesz.
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez Elfik » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:26

Chyba trzeba olać posty kolobrzega, bo kolesiowi zależy pewnie na nabiciu liczby postow :wink: Pisze hurtowo bez względu na to czy ma coś do napisania, a jego powyższy tekst o tym świadczy.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez kołobrzeg » poniedziałek, 2 paź 2006, 18:31

Ciepłym moczem? ok. Jak lubisz. (Nabite posty ? To nie do mnie - tak jest zasada na forum. 10 i już)
Wracając do tematu uważam, że zbyt pochopnie podejmuje się decyzjie wycinkach drzew.
kołobrzeg
Rozgrzewa się

Postprzez Didi » środa, 4 paź 2006, 18:46

No i w sumie slowo sie rzeklo na ulicy zostalo juz posadzonych kilka nowych drzewek ul zygmuntowska ma zostac aleja Lip...
Didi
Rycerz forum

Postprzez voodoo3500 » sobota, 7 paź 2006, 11:38

ziomuś napisał(a):Trzeba wycinać stare i chore drzewa, a tym bardziej topole, które tak starsznie się pylą....
Powoduja tylko alergie nic więcej...

gratuluję podejścia.... nic tylko alergie, tak? mnie nie przeszkadzają a nawet je lubię, mieszkam na Wschodniej i pasują mi naprawdę duże zielone drzewa za oknem (no i jeszcze tlen produkują jakby ktoś pytał).
Kołobrzeg zawsze mi się podobał właśnie ze względu na dużą ilość drzew i wszelkiej zieleni i dlatego boli mnie gdy słyszę, że się je wycina. Kilka dni w roku gdy te drzewa się pylą nie powinny przesądzać o ich losie.

Szanujmy przyrodę, to my jesteśmy na jej łasce.
voodoo3500
Dyskutant

Postprzez report » sobota, 7 paź 2006, 12:33

ziomuś napisał(a):Trzeba wycinać stare i chore drzewa, a tym bardziej topole, które tak starsznie się pylą....
Powoduja tylko alergie nic więcej...

a starych ludzi ? też
report

Postprzez Wald » wtorek, 10 paź 2006, 20:32

Moim zdaniem powinno sie też coś zrobić z drzewami przy nasze głównej ulicy - Walki Młodych. Są tylko punktem zbornym dla wszelkiego ptactwa, szczególnie teraz na jesieni.
Przechodzenie pod tymi drzewami wiąże się z niebezpieczeństwem bycia ob...nym przez te ptaszydła. Kocham wszelkie zwierzęta, ale nie te, które mi rano nie dają spać i do tego "zanieczyszczają" moje ubranie.
Poza tym drzewa te przestały spełniać moim zdanie funkcję dekoracyjną. Tylko zaśmiecają miasto...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg