Poseł S. Karpiniuk wyrzucony z konferencji

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Colberg » czwartek, 28 wrz 2006, 19:51

Hmmm... W takim razie co robił na konferencji Henryk Bieńkowski? On nie polityk? Wyszedł tylko dlatego, bo uczynił tak Karpiniuk. Inaczej postąpić nie mógł - postawiłby się w głupiej i niejednoznacznej sytuacji... Więc proszę nie mówić, że konferencja była tylko dla dziennikarzy!
Colberg
Ważniak

Postprzez Elfik » czwartek, 28 wrz 2006, 20:04

mauritus napisał(a):Joszu ja znam stanowisko szefowej fundacji Batorego, chyba się nie pomyliłem w nazwie. Jest w dzisiejszym głosie, chyba pomorza.
Tu jest duży problem, bo Prezydent jest urzędującym prezydentem i wobec powyższego, cały czas robi kampanię, co by nie zrobił to przeciwnicy będą twierdzić, że robi kampanię.

Mówimy za siebie, a nie za wszystkich..może ktoś złapał.

Tak, czytalam tą wypowiedź i proponuję ci doczytać ja do końca zwracając uwagę na ostatnie zdanie. Niestety nie mam pod ręką gazety, żeby zacytować, ale to zdanie charakteryzuje dokladnie ulotkę prezydenta-kandydata. No i kobieta nie mówila konkretnie o tej ulotce, bo jej nie widziala tylko o zjawisku jako takim (wydawania w czasie kampanii tego typu materialow przez rządzących samorządowców)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Elfik » czwartek, 28 wrz 2006, 20:07

Colberg napisał(a):Hmmm... W takim razie co robił na konferencji Henryk Bieńkowski? On nie polityk? Wyszedł tylko dlatego, bo uczynił tak Karpiniuk. Inaczej postąpić nie mógł - postawiłby się w głupiej i niejednoznacznej sytuacji... Więc proszę nie mówić, że konferencja była tylko dla dziennikarzy!

Pewnie wyszedł żeby kontynuować wycieczki personalne w stronę posła :lol:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez mauritus » czwartek, 28 wrz 2006, 20:11

Problem jest taki ,że główny podburzacz już określił , że jest to kampania itd. Ile to razy już p.Karpiniuk donosy do prokuratury składał, ile razy groził, że złoży i co ? Jajco!!!

Meritum sprawy i wypowiedź tej pani wręcz mówi o tym, że Prezydent ma obowiązek informować np. w ten sposób społeczenstwo.Odrębną sprawą jest to, czy tego typu informacje można traktować jako kampanię wyborczą.
mauritus
Terminator

Postprzez j0shu4 » czwartek, 28 wrz 2006, 20:19

" Satysfakcje z tych osiagniec moze miec nie tylko prezydent henryk bienkowski i wspierajacy go radni , ale wszyscy wyborcy, ktorzy 4 lata temu postawili na te osoby. Dobre pomysly i ich realizacja nigdy by nie ujrzaly swiatla dziennego, gdyby ich autor nie otrzymal wladzy z woli mieszkancow...."

mam to jeszcze bardziej wytluscic ? bo nawet srednio rozgarniety przedszkolak zobaczy w tym kampanie wyborcza , do tego naprawde nie trzeba byc geniuszem i posiadac przenikliwosci autora a takze jego wspolpracownikow z UM
to ze gora z warszawki robi z nas codziennie durnia to nie oznacza ze na dole ma byc tak samo
j0shu4
Moderator

Postprzez Elfik » czwartek, 28 wrz 2006, 20:40

j0shu4 napisał(a):" Satysfakcje z tych osiagniec moze miec nie tylko prezydent henryk bienkowski i wspierajacy go radni , ale wszyscy wyborcy, ktorzy 4 lata temu postawili na te osoby. Dobre pomysly i ich realizacja nigdy by nie ujrzaly swiatla dziennego, gdyby ich autor nie otrzymal wladzy z woli mieszkancow...."

mam to jeszcze bardziej wytluscic ? bo nawet srednio rozgarniety przedszkolak zobaczy w tym kampanie wyborcza , do tego naprawde nie trzeba byc geniuszem i posiadac przenikliwosci autora a takze jego wspolpracownikow z UM
to ze gora z warszawki robi z nas codziennie durnia to nie oznacza ze na dole ma byc tak samo

j0shu4 to chyba mialo być w topicu o ulotce...
Ale podpisuję się pod tym
Elfik
Mistrz klawiatury

Re: Poseł S. Karpiniuk wyrzucony z konferencji

Postprzez BLAaa » czwartek, 28 wrz 2006, 20:40

ziomuś napisał(a):Poseł Karpiniuk został wyrzucony, z konferencji prasowej Przemysława Dawida, dotyczącej dr. J. Pawliszcze.

Bez względu co się tutaj mówiło, to wyproszenie przez urzędnika mieszkańca miasta jest naruszeniem prawa.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez j0shu4 » czwartek, 28 wrz 2006, 20:42

Elfik napisał(a):
j0shu4 napisał(a):" Satysfakcje z tych osiagniec moze miec nie tylko prezydent henryk bienkowski i wspierajacy go radni , ale wszyscy wyborcy, ktorzy 4 lata temu postawili na te osoby. Dobre pomysly i ich realizacja nigdy by nie ujrzaly swiatla dziennego, gdyby ich autor nie otrzymal wladzy z woli mieszkancow...."

j0shu4 to chyba mialo być w topicu o ulotce...
Ale podpisuję się pod tym

tak zdecydowanie w tamtym
tyle ze mialem nieodparta chec odpowiedzi na offtop mauritiusa
nie moglem sie powstrzymac przepraszam i obiecuje poprawe :)
j0shu4
Moderator

Postprzez wredniak » czwartek, 28 wrz 2006, 21:23

Simplicissimus, jesli sie myle to wyprowadz mnie z bledu ale Cepit nie jest prywatnym biznesem pana Dawida. On tam jest podobno tylko pelniacym obowiazki dyrektora ?
Czy byla to konferencja prasowa to raczej sprawa dyskusyjna. Bardziej wygladalo to na oswiadczenie dla "naszych" dziennikarzy.
Najbardziej wygladalo to jednak na nieudolna, zalosna manipulacje. Sadze, ze przynioslo to odwrotny od zaplanowanego efekt.
Moge ci nawet wytlumaczyc dlaczego bo podejrzewam, ze uczestniczyles w tej grze.
Takie mam osobiscie zdanie na ten temat.
wredniak
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg