Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Olga » czwartek, 21 wrz 2006, 21:24

"Północ w ogrodzie dobra i zła" ''Midnight in the Garden of Good and Evil''
Film na podstawie książki Johna Berendta o tym samym tytule (stwierdzam, że muszę ją przeczytać.) Jak dla mnie świetny. Co prawda te 60 minut reklam w trakcie filmu nieco niszczyło klimat i irytowało, ale starałam się zachować zimną krew i nie rzucać w ekran :maruda: Warto obejrzeć, na prawdę. Kevin Spacey jak zwykle genialny. Normalnie kocham tego faceta. Uwielbiam każdy film w którym gra :wink: A o całej reszcie się rozpisywać nie będę .... polecam i tyle :) Jak to ktoś napisał: "Film jest dziwny - to dobre określenie, ale raczej pozytywnie dziwny :)"
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Mafi » środa, 27 wrz 2006, 14:52

Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez yennefer » środa, 27 wrz 2006, 23:47

Samotność w sieci...a tak, miałam bilet, to czemu sie nie wybrać... :P
szczerze, to byłam nastawiona na coś znacznie słabszego, a to dlatego, że tyle osób miauczało, że film jest porażką...porażką to on nie jest, ale też żadna rewelacja, to fakt. W zestawieniu z książką nie wypada tak źle, tym bardziej że i ona do arcydzieł w końcu nie należy...
Gra aktorska nieco kuleje, no i trochę za mało emocji oraz autentyzmu, co sprawia, że ma się wrażenie, jakby czegoś brakowało. Ale ogólnie może być, no i świetna muzyka podnosi walory filmu :roll:

Monty Python i Święty Graal, czyli pierwszy film fabularny stworzony przez Monty Pythona... specyficzny angielski humor, miejscami owszem zabawny i groteskowy, a miejscami nieco...nudnawy. :P
przynajmniej mnie nie powalił tak, jak znajomego, który ten film mi polecił ;)
yennefer
Mieszka tu

Postprzez yennefer » czwartek, 28 wrz 2006, 11:57

yennefer
Mieszka tu

Postprzez kazió » czwartek, 28 wrz 2006, 14:10

kazió
V.I.P

Postprzez Mafi » czwartek, 28 wrz 2006, 22:42

Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Suzy » niedziela, 1 paź 2006, 21:20

"samotność w sieci"

...czyli film o zamężnej kobiecie która całkowicie traci głowę dla mężczyzny poznanego w internecie...historia o fascynacji która wymyka się spod kontroli...o lojalności wobec zobowiązań i innych takich...

...oczywiście poleciałam zaraz po premierze bo miałam dość duże oczekiwania... ale niestety zawiodłam się... moim skromnym zdaniem za dużo wątków reż. chciał poruszyć i nie rozumiem dlaczego skoro było to nie wykonalne nie mógł sobie ich darować... pominięcie ich byłoby chyba lepsze niż wciskanie na siłę do scenariusza...owe "epizidy" zagrały rolę nic nieznaczącego tła nie wnosząc żadnej atmosfery a w książce służyły przecież budowaniu klimatu wszechogarniających ludzkość "nieszczęśliwych miłości" ...
...ta ksiażka w tym przypadku wyjątkowo potwierdza fakt, że film drastycznie spłaszcza przekazywane na papierze emocje do bezpłciowej opowiastki...

jeśli ktoś ma lepsze pomysły na randkę to radzę z nich skorzystać i darować sobie wypad do kina, gdyż w tym przypadku to zwykła strata czasu
Suzy
Gwiazdor

Postprzez rysio » niedziela, 1 paź 2006, 22:25

rysio
Terminator

Postprzez redlovebloodgirl » poniedziałek, 2 paź 2006, 14:28

redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez kazió » poniedziałek, 2 paź 2006, 17:50

kazió
V.I.P

Postprzez rysio » poniedziałek, 2 paź 2006, 19:30