prezydentowi puszczają nerwy

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez stary_zgred » piątek, 22 wrz 2006, 23:21

Metoda nakładania sobie nawzajem kagańców prowadzi do zguby zwanej totalitaryzmem. Demokracja definiuje pola niezależności, ale u nas nie bardzo ten aspekt demokracji trafia do przekonania. Trafia wyłącznie ten o powszechnym dobrobycie. Hyyyyhhhyhyy...
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez report » sobota, 23 wrz 2006, 08:57

marek napisał(a):Zgred, a kto powinien patrzeć na ręce mediom?
Tak dla mojej ciekawości. Sąd i pokrzywdzeni to ostateczność.
Krall ma rację. Dziennikarzom też należy się, jakiś tam kaganiec.

dziennikarzom patrzą na ręce inni dziennikarze - wielość redakcji i wolnośc słowa regulują to w sposób naturalny -

na szczeście jedzie mnie tylko jeden smutny kolo - inni politycy i samorządowcy wystawiają mi dobre opienie - sor za przechwałki ale muszę coś zeznac dla równowagi
report

Postprzez report » sobota, 23 wrz 2006, 09:09

etranger napisał(a):do Białorusi ci u nas już blisko. Co do słów prezydentam - report, histeryzujesz. Prezydent ma takie specyficzne poczucie humoru i honoru. Kołobrzezanie kocham was. Doradców ma z pierwszej półki :mg:

panu prezydentowi spadło poparcie - wzrosła ilośc osób mu przeciwnych a sztabowcy /dwóch dokładnie/ ma gotową recepte na niepowodzenia - to krytyka dziennikarzy doprowadziła do spadku popularności...

a wystarczyło przykładowo:

1/ wiedzieć że przybywa greenpace
2/ przygotować komunikat
3/ iść na nabrzeżeże i dac głos w obronie polskiego - kołobrzeskiego rybaka, bo kto miał go bronić -? dziennikarze,, czy policja - S A M O R Z Ą D ! jets od tego - za do bierze pensje

zamiast tego prezydent wyśmiewa się z dziennikarzy którzy pracują przy temacie i to dodajmy cięzko pracuje, narażaja się na opierdziel, nerwy, dobrze że oburzeni rybacy nie powrzucali towrzystwa do basenu portowego...

podobmnie było ze słynnym nocnym pożarem, kiedy także pewien samorządowiec udawadniał mi, że musi też czasem wyłączyc komórkę... i ludzie stali w mrozie na chodniku bo nie było komu nimi sie zaopiekować a nasz słynne służby reagowania smacznie spały

zamiast tego bawią się za naszą kasę w "dzień bez samochodu" - N A G A N N E -

powiat tobi akcję rowerowa ale w sobotę, a nie w godzinach pracy -

----
report

Postprzez marek » sobota, 23 wrz 2006, 09:10

stary_zgred napisał(a):Metoda nakładania sobie nawzajem kagańców prowadzi do zguby zwanej totalitaryzmem. Demokracja definiuje pola niezależności, ale u nas nie bardzo ten aspekt demokracji trafia do przekonania. Trafia wyłącznie ten o powszechnym dobrobycie. Hyyyyhhhyhyy...
Popraw mnie bo z logiką to u mnie kiepsko. Skoro definiuje to określa, a jak określa to na swój sposób ogranicza?
marek
V.I.P

Postprzez marek » sobota, 23 wrz 2006, 09:21

report napisał(a):zamiast tego prezydent wyśmiewa się z dziennikarzy którzy pracują przy temacie i to dodajmy cięzko pracuje, narażaja się na opierdziel, nerwy, dobrze że oburzeni rybacy nie powrzucali towrzystwa do basenu portowego...

1. wersja według Greenopeace: Kołobrzeg, Polska — Greenpeace oddał dziś stawną sieć skrzelową należącą do polskiego rybaka, którą przejął w ubiegłym tygodniu. Sieć była rozstawiona nielegalnie w tej części Bałtyku, w której obowiązywał okres ochronny na dorsza. Dokumentacja dotycząca nielegalnej seci oraz niewymiarowych ryb, jakie się w niej znalazły, trafiła już do Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego w Kołobrzegu.strona Greenpeace
2. jaka jest wersja rybaka?
3. dlaczego mam bronić rybaka?
marek
V.I.P

Postprzez report » sobota, 23 wrz 2006, 09:27

marek napisał(a):
report napisał(a):zamiast tego prezydent wyśmiewa się z dziennikarzy którzy pracują przy temacie i to dodajmy cięzko pracuje, narażaja się na opierdziel, nerwy, dobrze że oburzeni rybacy nie powrzucali towrzystwa do basenu portowego...

1. wersja według Greenopeace: Kołobrzeg, Polska — Greenpeace oddał dziś stawną sieć skrzelową należącą do polskiego rybaka, którą przejął w ubiegłym tygodniu. Sieć była rozstawiona nielegalnie w tej części Bałtyku, w której obowiązywał okres ochronny na dorsza. Dokumentacja dotycząca nielegalnej seci oraz niewymiarowych ryb, jakie się w niej znalazły, trafiła już do Inspektoratu Rybołówstwa Morskiego w Kołobrzegu.strona Greenpeace
2. jaka jest wersja rybaka?
3. dlaczego mam bronić rybaka?

Bo rybak jest z Kołobrzegu, bo Duńczycy i Szwedzi bardziej niszczą Bałtyk, bo nasi nie dostali odszkodowań za przestoje, bo nazwa naszego miasta poszła w świat, - i można w to jeszcze włączyc normalną ludzka solidarność -

racje rybaków możesz zobaczyć dzisiaj w TKK w wydarzeniach i programie
report

Postprzez ewe » sobota, 23 wrz 2006, 09:29

Ten pan rybak ,niestety naruszył prawo / wszyscy zainteresowani, jak słyszałem w TKK o tym wiedzieli i nawet nie są oburzeni/, on sam sie nawet usprawiedliwia. I powinien zostac ukarany dodatkowo, przez nasze instytucje . Jak chcemy brać kasiorke z UNII to stosujmy sie do kagańców przez nią nakładanych.
ewe
Gwiazdor

Postprzez marek » sobota, 23 wrz 2006, 09:36

report napisał(a):Bo rybak jest z Kołobrzegu, bo Duńczycy i Szwedzi bardziej niszczą Bałtyk, bo nasi nie dostali odszkodowań za przestoje, bo nazwa naszego miasta poszła w świat, - i można w to jeszcze włączyc normalną ludzka solidarność -

racje rybaków możesz zobaczyć dzisiaj w TKK w wydarzeniach i programie
Weź ty mnie nie rozśmieszaj. Ja potrafię zrozumieć, że bronić należy go za brak gratyfikacji za przestój. Ja nawet rozumiem, że to źle, że z Kołobrzegiem kojarzy się, ale nie rozumiem obrony za łamanie prawa. Uzasadnienie "bo inni" to trochę jak bajka o Kalim. Łamał prawo bo inni też łamią, ale on mało łamał. Przesadzasz Jarek, zresztą wracam do jaskini. Spokojniej tam.
marek
V.I.P

Postprzez report » sobota, 23 wrz 2006, 10:10

ewe napisał(a):Ten pan rybak ,niestety naruszył prawo / wszyscy zainteresowani, jak słyszałem w TKK o tym wiedzieli i nawet nie są oburzeni/, on sam sie nawet usprawiedliwia. I powinien zostac ukarany dodatkowo, przez nasze instytucje . Jak chcemy brać kasiorke z UNII to stosujmy sie do kagańców przez nią nakładanych.

zupełnie się nie rozumiemy - nikt nie wybiela rybaka - tylko mówi sie tu, że samorząd przy takich sprawach powinien być obecny

greenpace potrafi zwalic z nóg potężne dziedziny przemysłu - nasz Bałtyk to dla nich zabawa i trzeba ich pilnować - teraz droga prosta do pokazania ue, ze polsce trzba obcuiąć limity -
report

Postprzez ewe » sobota, 23 wrz 2006, 10:19

Nie wiadomo , może być wprost przeciwnie . Dołożą nam kasy na likwidację kutrów . My zachęceni weźmiemy . Nie będzie przynajmniej problemu z centrum sprzedaży ryb ,
ewe
Gwiazdor

Postprzez report » sobota, 23 wrz 2006, 10:22

ewe napisał(a):Nie wiadomo , może być wprost przeciwnie . Dołożą nam kasy na likwidację kutrów . My zachęceni weźmiemy . Nie będzie przynajmniej problemu z centrum sprzedaży ryb ,

no chyba, że tak
report

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg