Papierosy- za i przeciw

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez kazió » czwartek, 21 wrz 2006, 15:57

rysio napisał(a):
kazió napisał(a):
ziomuś napisał(a):
kazió napisał(a):pale, bo to jest cool [smilie=pimp.gif] ten kto nie pali na pewno nie jest cool !!!

:lol: tzn, ze my nie palacy nie ejstesmy cool bo nie smierdzimy dymem nikotynowym??

nooo

Pomijając, że na posty tego typu nie ma sensu odpowiadać, spróbuję dostosować się do poziomu pana ziomusia rozwijając jego myśl:
"śmierdzę więc jestem cool"

Swoją drogą, można rozpatrzyć ów podział na tych co są cool i tych co nie, w bardziej ogólnym sensie. W tym - zapach odgrywa rolę przekaźnika ważnych informacji określając moje "ja," moją przynależność do grupy. Zatem zapach dymu nikotynowego byłby wtedy wyznacznikiem cool'owatości. Jeśli to prawda, to za nic nie chciałbym być cool!

zle, to do mojego poziomu miales sie dostosowac, ryssio niczemu nie zawinil
kazió
V.I.P

Re: Papierosy- za i przeciw

Postprzez kamila » czwartek, 21 wrz 2006, 16:19

ziomuś napisał(a):Ja nie palę i uważam, że to szkoda zdrowia i przede wszystkim piniędzy... A co Wy o tym sądzicie??
ja też tak myślę, chociaż palę, a palę bo lubię, lepiej mi się myśli z odciskami na wargach :)
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Tisaja » czwartek, 21 wrz 2006, 16:41

A ja niustannie rzucam... :lol:

Nawet sporo czasu nie paliłam wcale.. ale ałóg ,to nalóg...

Palę.. mało ale palę... do następnego rzucenia-skutecznego.. bo rzucam codzień.. :lol:

Kiedy jestem wśród nie palących-potrafie nie palic-a to juz sporo.. :oops:

Za , czy przeciw? Wylącznie przeciw ! I to zdecydowanie :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Roman » czwartek, 21 wrz 2006, 17:10

nie, bo to śmierdzi
Roman
Mieszka tu

Postprzez Trojan » czwartek, 21 wrz 2006, 17:44

jestem przeciw , ale niestety , sam od czasu do czasu zapalę , najgorzej jak piję piwo , wtedy fajka musi byc
Trojan
Dyskutant

Postprzez Koala » czwartek, 21 wrz 2006, 20:51

Zdecydowanie nie!

nawet w pubach i miejscach publicznych ale co niektórzy to nic sobie z tego nie robią :twisted:
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Mafi » czwartek, 21 wrz 2006, 21:02

Czasem zapale... ostatnio nawet sporo... ;p

A opinie? No co... jak ktos chce to pali, jak nie chce to nie pali... krotka pilka :)
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Siostra » czwartek, 21 wrz 2006, 21:27

A ja sobie palę. Palenie odchudza ;)

Ale należę do osób, które mają wzgląd na niepalących i to ja się raczej dostosowuję.
Nie jestem za niepaleniem w miejscach publicznych jeżeli ma to być park, a jeszcze mniej jeżeli jakiś ciołek uważa za miejsce publiczne mój własny balkon!
Zdrowia i urody szkoda jak cholera, przyznaję, ale tego nie widać, a po kieszeni daje, a to widać, oooooj widać!
"Śmierdzący" argument: jak zjadam śledzia to też nie pachnę. Czy jestem cool? ;) :D

Jednak kto może, niech nie pali.
Siostra
Twardziel

Postprzez myśliwiec » czwartek, 21 wrz 2006, 21:51

Siostra napisał(a):"Śmierdzący" argument: jak zjadam śledzia to też nie pachnę. Czy jestem cool? ;) :D

.

na szczescie sledzia nie jadam
no chyba ze przy wodce
ale wtedy wszelkie procenty zabijaja wszystkie śmierdzace wlasciwosci owego sledzia ;)

pal jak lubisz
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez report » czwartek, 21 wrz 2006, 21:54

uwolniony od października - ostatnio przyjarałem na próbę - ale nie wciągnęło - mogę zatem zapalić cygartekę bez obawy - warto wytrwać -

:) :)
report

Postprzez Meeta » czwartek, 21 wrz 2006, 22:21

Z każdym dniem dym papierosowy drażni mnie coraz bardziej, szczególnie kiedy ktoś zapali w domu to wyczuje nawet jeśli minęlo już sporo czasu i wściekam sie. Papierochy smierdza, kiedy jestem w miejscu gdzie sie pali to i ja smierdze, a bardzo tego nie lubie chociaz w pubach mi to nie przeszkadza samo w sobie... ale pieczenie oczu już tak. Ogolnie nie gonie i nie nakłaniam nikogo do rzucenia ( wyjatkiem byla moja mama kilka lat temu- udało się :) ) Ale cenie sobie fakt, że zdecydowana liczba ludzi znajomych liczy się z faktem mojego niepalenia, a w moim otoczeniu należę do wiekszości niepalącej, więc panuje wola ludu :)
Meeta
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark