Przyszły Prezydent Miasta Kołobrzeg

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Re: Przyszły Prezydent Miasta Kołobrzeg

Postprzez Eureka » niedziela, 10 wrz 2006, 18:56

Konsul napisał(a):
Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a):Wybory zbliżają się wielkimi krokami. W wielu dyskusjach schodzi się na temat kto będzie najlepszym Prezydentem dla naszego miasta. Dla usytematyzowania tych polemik zakładam właśnie ten temat.
Dla mnie najlepszym kandydaetm jest obecny Prezydent.

Dla obecnego mówię-NIE. Dla Janusza Gromka mówię-TAK.
Janusz Gromek jest otwarty i życzliwy dla ludzi, czego nie można powiedzieć o obecnym prezydencie, który często jest arogancki i złośliwy. Doświdczyłem tego osobiście.

A co ma życzliwość do sprawowania urzędu Prezydenta danego miasta. Nic. Każdy jest ograniczony obowiązującym prawem. To nie książe na udzielnym tronie, że jego słowo jest prawem. Obecny Prezydent, wbrew temu co piszesz, jest otwarty i życzliwy. Ale jest także odpowiedzialny, a to jest cecha, która nie każdemu się może podobać.

Twierdzisz, że życzliwość nic nie ma do sprawowania urzędu Prezydenta miasta. Otóż ma i to bardzo dużo. Wolę przyjazne i życzliwe podejście prezydenta do petenta i przychylność w załatwieniu jego problemów, niż arogancję i złośliwość. Tym bardziej, jak petent reprezentuje dużą, dobrze zorganizowaną grupę osób. Piszesz, że prezydent jest ograniczony obowiązującym prawem. Masz rację. Nikt go jednak nie ogranicza prawem w byciu życzliwym dla wszystkich bez względu na opcje polityczne. Niestety, życzliwym nie jest. Zgadzam się z tym, że prezydent to nie Książe na udzielnym tronie. Przekonaj jeszcze o tym obecnego prezydenta i wytłumacz mu, że jego słowo nie jest prawem i swojej woli, wbrew woli petenta, narzucać nie powinien a robi to. Tak więc obecny prezydent nie jest otwarty i życzliwy. Jest arogancki, co dla wielu z nas się nie podoba. A co do tego, że jest odpowiedzialny, to ja mam zdanie odmienne.
Eureka
V.I.P

Postprzez irmc » niedziela, 10 wrz 2006, 19:49

Eureka napisał(a):
Konsul napisał(a):Wybory zbliżają się wielkimi krokami. W wielu dyskusjach schodzi się na temat kto będzie najlepszym Prezydentem dla naszego miasta. Dla usytematyzowania tych polemik zakładam właśnie ten temat.

Janusz Gromek jest otwarty i życzliwy dla ludzi, czego nie można powiedzieć o obecnym prezydencie, który często jest arogancki i złośliwy. Doświdczyłem tego osobiście.
:lol: :lol: :lol: Jeśli wg Ciebie otwartość i życzliwiść to fundamentalne cechy przywódcy - a jest nim Prezydent Miasta no to ja "wysiadam". Dla mnie są to cechy niezbędne dla przedszkolanki i gospodyni domowej.Ale skoro już tak uważasz to ći podpowiem , abyś przy "lobbowaniu" swojego kandydata dodawał także , że jest on "milszy w dotyku" bo zgolił wąsy.Taka argumentacja powali Twoich oponentów. :lol: :lol: :lol:
irmc
Twardziel

Postprzez abyss » niedziela, 10 wrz 2006, 21:02

Albo ten tego, nie, he , he, he , nie, tego nie...
stanowczość, kiedy....przy uchwalaniu budżetu, sprzedaży terenów w Podczelu ...dziękuję , fikołek w tył mnie nie interesuje i w dodatku z kandydatem, który go nie umie.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez abyss » niedziela, 10 wrz 2006, 21:45

Nie czuj się urażony, ja też tak sobie napisałem. :D
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez irmc » niedziela, 10 wrz 2006, 22:10

abyss napisał(a):Albo ten tego, nie, he , he, he , nie, tego nie...
stanowczość, kiedy....przy uchwalaniu budżetu, sprzedaży terenów w Podczelu ...dziękuję , fikołek w tył mnie nie interesuje i w dodatku z kandydatem, który go nie umie.
Czy cytowane przez Ciebie "ten tego" ma jakiś podtekst erotyczny? Bo dla mnie jest fragmentem sprawozdania z jakiejś nietypowej imprezy :wink:
irmc
Twardziel

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 11 wrz 2006, 05:57

Pierwszą ture prawdopodobnie wygra Bieńkowski. W drugiej jednak turze polegnie.
Obstawiam na Rupnika.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez irmc » poniedziałek, 11 wrz 2006, 06:03

BLAaa napisał(a):Pierwszą ture prawdopodobnie wygra Bieńkowski. W drugiej jednak turze polegnie.
Obstawiam na Rupnika.
Wrócisz do łask?
irmc
Twardziel

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 11 wrz 2006, 06:14

irmc napisał(a): Wrócisz do łask?

Ke?
Jakich łask?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez M@dF » poniedziałek, 11 wrz 2006, 07:15

Stawiam na Janusza Gromka.
M@dF
Dyskutant

Gadu-Gadu: 2045912

Postprzez Eureka » poniedziałek, 11 wrz 2006, 07:49

irmc napisał(a):
Eureka napisał(a):

:lol: :lol: :lol: Jeśli wg Ciebie otwartość i życzliwiść to fundamentalne cechy przywódcy - a jest nim Prezydent Miasta no to ja "wysiadam". Dla mnie są to cechy niezbędne dla przedszkolanki i gospodyni domowej.Ale skoro już tak uważasz to ći podpowiem , abyś przy "lobbowaniu" swojego kandydata dodawał także , że jest on "milszy w dotyku" bo zgolił wąsy.Taka argumentacja powali Twoich oponentów. :lol: :lol: :lol:

Pan Janusz Gromek jest przywódcą i nie przeszkadza to w byciu otwartym i życzliwym. Potrafi rozwiązywać problemy a nie zawiązywać, jak robi to obecny prezydent. A co do Twojej ironii, abym dodawał, że jest on „milszy w dotyku”, bo zgolił wąsy a taka argumentacja powali moich oponentów, dodam, że ten milszy dotyk w razie potrzeby, może powalić z nóg na długą chwilę.
Eureka
V.I.P

Postprzez ewe » poniedziałek, 11 wrz 2006, 08:50

A ja myślę ,że w naszym pueblo nic się nie zmieni. Pozostanie OBECNY PREZYDENT. Bo niestety ma największe doświadczenie w zarządzaniu miastem i duże sukcesy ,tak mieszkaniowe jak i w pozyskiwaniu funduszy , i duże inwestycje w mieście. Widoczny brak sukcesów w tworzeniu miejc pracy /ale może w tej kadencji się tym zajmie/ i niechęć do supermaketu /ale to już nie jego wina/

Podobnie będzie w pobliskim Karlinie czy Koszalinie.
Te obiecanki większych pieniędzy unijnych przez p. RUPNIKA są po prostu tanim chwytem reklamowym w wersji unijnej. A poza tym ,lewicy na razie Kołobrzeg ma dość.
To samo dot. p.KLIMCZKA ,fajny radny ale z kim będzie rządził?
P.GROMEK / pomimo większej sympatii dla niego niż np. dla p. Bieńkowskiego/ po prostu sam nie da rady rządzić tym miastem i bardzo fajnie by było gdyby był nadal w Radzie i wielka szkoda ,że przez pewną osobę nie mogą się dogadać z obecnym prezydentem.
O innych ew. kandydatach szkoda się wypowiadać , nie mają nic do zaoferowania poza dobrymi życzeniami. Wolałbym te osoby nadal widzieć jako naszych radnych ,
Tak więc czy się komuś podoba p.Bieńkowski czy nie /bo jest zamyślony czy zbyt poważny czy zbyt stary/ to on jest kandydatem ,który może najwięcej zrobić dla miasta.
ewe
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg