Konsul napisał(a):Eureka napisał(a):Konsul napisał(a):Wybory zbliżają się wielkimi krokami. W wielu dyskusjach schodzi się na temat kto będzie najlepszym Prezydentem dla naszego miasta. Dla usytematyzowania tych polemik zakładam właśnie ten temat.
Dla mnie najlepszym kandydaetm jest obecny Prezydent.
Dla obecnego mówię-NIE. Dla Janusza Gromka mówię-TAK.
Janusz Gromek jest otwarty i życzliwy dla ludzi, czego nie można powiedzieć o obecnym prezydencie, który często jest arogancki i złośliwy. Doświdczyłem tego osobiście.
A co ma życzliwość do sprawowania urzędu Prezydenta danego miasta. Nic. Każdy jest ograniczony obowiązującym prawem. To nie książe na udzielnym tronie, że jego słowo jest prawem. Obecny Prezydent, wbrew temu co piszesz, jest otwarty i życzliwy. Ale jest także odpowiedzialny, a to jest cecha, która nie każdemu się może podobać.
Twierdzisz, że życzliwość nic nie ma do sprawowania urzędu Prezydenta miasta. Otóż ma i to bardzo dużo. Wolę przyjazne i życzliwe podejście prezydenta do petenta i przychylność w załatwieniu jego problemów, niż arogancję i złośliwość. Tym bardziej, jak petent reprezentuje dużą, dobrze zorganizowaną grupę osób. Piszesz, że prezydent jest ograniczony obowiązującym prawem. Masz rację. Nikt go jednak nie ogranicza prawem w byciu życzliwym dla wszystkich bez względu na opcje polityczne. Niestety, życzliwym nie jest. Zgadzam się z tym, że prezydent to nie Książe na udzielnym tronie. Przekonaj jeszcze o tym obecnego prezydenta i wytłumacz mu, że jego słowo nie jest prawem i swojej woli, wbrew woli petenta, narzucać nie powinien a robi to. Tak więc obecny prezydent nie jest otwarty i życzliwy. Jest arogancki, co dla wielu z nas się nie podoba. A co do tego, że jest odpowiedzialny, to ja mam zdanie odmienne.