I tak ma być Mafi. Chcesz pokazać swoje sexy nogi to pokazuj, masz ładną bluzkę, to się w nią ubierz.
I wiecie kto jest za mundurkami ? starsze nauczycielki - panie oczywiście w 90 %.
Czemu? wytłumaczcie sobie sami.
Mafi napisał(a):Wiesz Stary Zgredzie... zeby to mialo przyniesc takie "korzysci" o jakich mowisz, to mundurki trzebaby wprowadzic juz od przedszkola...
No wybacz... Ale narzucanie mundurkow ludziom, ktprzy wlasnie wchodza w tzw. dorosle zycie (stad te moje "najlepsze lata"... no dobrze... najburzliwsze- jesli wolisz takie okreslenie) zaczynaja miec bardziej okreslone-swoje zdanie w kazdym temacie jest... ekhm... nie w porzadku delikatnie mowiac :)
I chodzi mi tu o zwykle licea... nie typu np. TRM... :)
Wiem, ze ja bym sie z tego nie cieszyla. Moge miec swoje zdanie, prawda? ;)
abyss napisał(a):I to ma być ten agument na tak ? Zaraz dzieci zaczną mówić, że tata kolegi ma za ładny samochód, a koleżanka za drogie kolczyki. Czas wychowywać i uczyć dzieci, że są biedni i bogaci, atrakcyjni i mniej atracyjni, biali czarni i żółci.
stary_zgred napisał(a):Żeby było jasne, nie twierdzę, że mundurki to najwyższa konieczność. A już całkowicie nie popieram chęci ustawowego regulowania tych spraw. Twierdzę tylko, że robienie rewii mody i popisywanie się zasobnością portfeli rodziców jest wysoce nie stosowne i nie na miejscu, jeśli o szkołę chodzi. Mundurki mogłyby być jednym z elementów wpajania zasad przyzwoitości, tak sądzę. Ale nie zasadniczym i nie jedynym.

abyss napisał(a):I tak ma być Mafi. Chcesz pokazać swoje sexy nogi to pokazuj, masz ładną bluzkę, to się w nią ubierz.
I wiecie kto jest za mundurkami ? starsze nauczycielki - panie oczywiście w 90 %.
Czemu? wytłumaczcie sobie sami.
barmaid napisał(a):Co do Twoich wypowiedzi abbys. Ty chyba nie wiesz jakie dzieci potrafią być okrutne, szczególnie dzieci z zamożnych rodzin. Sama znam kilka przypadków poniżania dzieci biednych przez dzieci bogate... To dramat dla takiego dzieciaka, uwierz.Jestem za mundurkami całą sobą. Rozejrzyj się, popytaj o szkolne relacje...potem się wypowiadaj.
Mafi napisał(a):...Nie podoba mi sie takie wpajanie zasad przyzwoitosci- jak to nazwales...
Mafi napisał(a):...I nigdy nie dalabym sie w cos takiego ubrac tylko dlatego, ze komus sie wydaje, ze czegos mnie tym nauczy- rodzicow od tego mam i swoj rozum, szczegolnie jak sie ma te 18 lat, a tyle sie ma w liceum...
Mafi napisał(a):barmaid napisał(a):Co do Twoich wypowiedzi abbys. Ty chyba nie wiesz jakie dzieci potrafią być okrutne, szczególnie dzieci z zamożnych rodzin. Sama znam kilka przypadków poniżania dzieci biednych przez dzieci bogate... To dramat dla takiego dzieciaka, uwierz.Jestem za mundurkami całą sobą. Rozejrzyj się, popytaj o szkolne relacje...potem się wypowiadaj.
Ale takie cos bedzie zawsze i wszedzie! I to wina rodzicow, ze nie wpoili dzieciom pewnych zasad! Uwazasz, ze jak takie dziecko pojdzie do liceum, ubierze sie w mundurek to mu sie psychika zmieni i nie bedzie ponizalo biedniejszych? Chyba wrecz odwrotnie...
I myslisz, ze takie dziecko nie bedzie wiedzialo, ktore jest od niego biedniejsze? Eh...
Sorry... ale mundurki to nie te czasy... i zmienne obuwie...
abyss napisał(a):To sobie chodź w mundurku i nawet codziennie. Pozwól decydować młodzierzy w czym i kiedy mają chodzić.
Co do nóg Vin ...to jakieś kompleksy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości