irmc napisał(a):Na szczęście P.Pawliszcze jest mocny psychicznie i nie popadł biedaczysko w depresję.Jest dzielny niczym Boguś Linda

Nie słuchałem tego co mówił ale kilka ośób cytowało mi slogany , których używał.Dawno nie słyszałem takiej nowomowy-odnoszę wrażenie , że niektórzy nie powinni używać słów , których znaczenia nie rozumieją. Można być znakomitym filozofem czy socjologiem ale interpretacja lokalnych zjawisk politycznych , gospodarczych czy społecznych przez pryzmat "akademicki" jest przynajmniej infantylne. Używanie zwrotów typu "ludzie mają dosyć" , "ludzie są zmęczeni" trąci przynajmniej megalomanią i mentorstwem.Ale skoro to się wpisuje w "image" niektórych osób......
Dlatego sugeruję najpierw posłuchac co mówił, a dopiero potem mówic, że gadał głupoty.
Przypomina mi to donosy do prokuratury pisane na Nieznalską przez nawiedzonych posłow LPR, których obrażała wystawa, której nawet nie widzieli.
Ja też jestem ciekaw, czy sprawa trafi do sądu.
Przyznam szczerze, że po drugim telefonie zacząłbym na miejscu doktora nagrywać. Kto wie, może nagrywał