LEKKI NIESMAK...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez abyss » sobota, 2 wrz 2006, 15:34

Simpli o kicaniu do Zająca napisałem powyżej, napisałem również o p. Torzewskim, ale jak widać to nieistotne, lepej rzucić kamieniem z okopu, przemilczeć, może się uda. :twisted:
Co do tematy o p. Gromku to mam szczere wątpliwości czy taki temat przetrwałby kilka minut. :(

Do Ciebie BLAaa mam prośbę, bo skoro mówisz o darmowych wejściówka to mógłbyś wspomóc ten koncert, myślę , że stać Ciebie. Wszystkim krtykantom polecam wyjazd na koncert za kilkaset złotych, zapewne bez udziału ewentualnych sponsorów i gospodarza miasta. :evil:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez rewo » sobota, 2 wrz 2006, 15:49

Widzę, że rozgorzała tu kolejna gorąca dyskusja. To może ja też wrzucę swoje trzy groszę jak widzę tę sprawę.

Uważam, że akurat w tym przypadku prezydent zachował się niestosownie, dofinansowując tę imprezę. Wg. mnie pod kątem promocji miasta nic ona nie wniosła, gdyż koncert i tak by się odbył, tyle że przy wyższych cenach biletów. A przeznaczenie publicznych środków na dofinansowanie biletów dla kilku tysięcy osób, wg. mnie nie jest dobrym pomysłem na ich zagospodarowanie. Rozumiem jeszcze imprezy lub przedsięwzięcia, które nagłaśniają Kołobrzeg w Polsce, czy zagranicą. Ale impreza ta na sam koniec sezonu wielkiego rozgłosu poza naszym miastem nie miała.
Wiadomo w jakim celu została zorganizowana, choć tu akurat dziwię się i uważam,że prezydent może więcej na niej stracić przed wyborami niż zyskać. Przyznać trzeba, że jego przeciwnicy natychmiast to wykorzystają przeciw niemu,więc sam daje im argument do ręki.
Oczywiście, że nie złamał prawa, ale uważam takie działanie za nieetyczne.

I najważniejsze, bo zaraz zostanę zaklasyfikowany do jednej z wojujących na forum i nie tylko "kast" :wink: . Najbardziej frustrujące jest to, że Ci którzy najgłośniej wyrażają swój sprzeciw, podkreślam wg. mnie, podobnie zachowaliby się mając taką możliwość. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Wyścig wyborczy trwa już na całego i każdy usiłuje się pokazać gdzie tylko może, a pozostali kandydaci nie używają do tego środków publicznych, tylko z tej przyczyny,że nie mają do nich dostępu, a nie dlatego,że używają to za niestosowne.

Nigdy nie podobały mi się takie zachowania, teraz, ale także i u poprzedników, którzy też mają w tym spore osiągnięcia.
rewo
Dyskutant

Postprzez Rzułf » sobota, 2 wrz 2006, 18:08

Nie wiem czemu się co niektórzy dziwią, że prezydent promuje się gdzie sie da. Na jego miejscu też bym tak zrobił. Reklama za darmo. Wybory tuż tuż.
Rzułf
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abyss » sobota, 2 wrz 2006, 21:06

Achaja napisał(a):
abyss napisał(a):
Do Ciebie BLAaa mam prośbę, bo skoro mówisz o darmowych wejściówka to mógłbyś wspomóc ten koncert, myślę , że stać Ciebie. Wszystkim krtykantom polecam wyjazd na koncert za kilkaset złotych, zapewne bez udziału ewentualnych sponsorów i gospodarza miasta. :evil:

a ja mam pytanie, bo Twoja abyss wypowiedź tak sugeruje –

czy prezydent dołożył ze swojego portfel, bo przecież jego zdecydowanie bardziej stać niż BLAaa (sorki BLAaa)?

Nic mi o tym nie wiadomo.
Oczywiście , że mogło być za darmo i jeszcze pizza i piwko od urzędu miasta. :twisted:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » sobota, 2 wrz 2006, 21:34

I to nie jest dobry pomysł. No bo wyobraźmy sobie: lekki niesmak piwa, gdzie za mało było bąbelków, a dlaczego takie a nie inne? A pizza, za mało sera, za dużo pieczarek, za cienkie ciasto, za zimna, za mała. I w ogóle dlaczego nie było wyboru?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez report » niedziela, 3 wrz 2006, 11:30

20 tysi - o czym jest ta rozmowa ?
report

Postprzez abyss » niedziela, 3 wrz 2006, 13:18

Achaja napisał(a):
abyss napisał(a):
Achaja napisał(a):
abyss napisał(a):

a ja mam pytanie, bo Twoja abyss wypowiedź tak sugeruje –

czy prezydent dołożył ze swojego portfel, bo przecież jego zdecydowanie bardziej stać niż BLAaa (sorki BLAaa)?

Nic mi o tym nie wiadomo.
Oczywiście , że mogło być za darmo i jeszcze pizza i piwko od urzędu miasta. :twisted:

nie oczekiwałam ani pizzy, ani piwa, ani dopłaty - ale przecież nie o to Cię pytałam

zadałam proste pytanie oczekiwałam prostej odpowiedzi, jak widać samo to nie mogło przejść Ci przez "usta"

Ta odpowiedź już tam wisi od dawna, na czerwono Ci zaznaczyłem :D
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez report » niedziela, 3 wrz 2006, 16:20

Oceloty też dostały kasę od UM ? No nie... chyba nie, no ja nic o tym nie wiem... nie ten zakres artystyczno finasowy... ha, ha...
report

Postprzez BLAaa » niedziela, 3 wrz 2006, 18:21

abyss napisał(a):Do Ciebie BLAaa mam prośbę, bo skoro mówisz o darmowych wejściówka to mógłbyś wspomóc ten koncert, myślę , że stać Ciebie. Wszystkim krtykantom polecam wyjazd na koncert za kilkaset złotych, zapewne bez udziału ewentualnych sponsorów i gospodarza miasta. :evil:

Odnosze wrażenie, że nie zrozumiałes o co mi chodzi. Daje sobie reke uciąc, że wielu kołobrzeżan nie było stac nawet na te dwie dychy. A prezydent w pierwszej osobie mowił, że dołozył kase, żeby kolobrzeżanie tanio mogli obejrzec gwiazdę. Mysle, że z barakow na Artyleryjskiej nie było nikogo. Tymczasem to nie prezydent zasponsorował, tylko my wszyscy, z naszych podatków.
Nie odbieram Demisowi Roussosowi prawa do bycia gwiazdą, ale dołożyć 20 tys. zł za playback, to raczej za dużo.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez report » niedziela, 3 wrz 2006, 20:15

własnie Demi zakończył ostrą jadę w Sopocie - co niezmienia mojego zdania, że estrada powinna się żywić sama...
report

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg