Rowerzyści - samobójcy

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez abyss » sobota, 2 wrz 2006, 07:37

Rzułf napisał(a):Nie można wymagać zbyt dużo od policji, a szczególnie drogówki. Potrafią jedynie łapać za przekroczenie prędkości. Musieliby złapać (a wcześniej zauważyć) takiego rowerzystę :)

Na poważnie.
Jestem za łapaniem takich delikwentów i odbieraniem rowerów. Raz walnąłem w takiego rowerzystę. Naszczeście lekko. Jeszcze się burzył. Zjechałem go na maksa. Ale najpierw niech pomyślą o drogach na rowerzystach, bo wolną jazdą blokują główne drogi Kołobrzegu.

Zabierać rowery, samochody,prawa jazdy,statki(przykład kołobrzeskiej "Moniki"-sternik był pijany), samoloty,wózki dziecięce itd. Do tego namawiasz ?
Ostatnio edytowano sobota, 2 wrz 2006, 09:47 przez abyss, łącznie edytowano 1 raz
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez redlovebloodgirl » sobota, 2 wrz 2006, 09:56

zabrac samolot pani pilot, ktora wyladowala na lotnisku wojskowym zamiast na poznanskiej lawicy :P ;)
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Rzułf » sobota, 2 wrz 2006, 11:30

gość napisał(a):jestem fanatykiem dwóch kółek napędzanych nogami
więc gwałtownie reaguję na czterokołowców wyprzedzających mnie na grubość lakieru :x
i jeszcze chwalacych sie na forum że załatwił słabszego ;/

Z twego postu wynikalo, że jechałes, zobaczyłeś, a że facio jechal po szosie zamiast po smieszce rowerowej, to potrąciłeś :evil:

byc może przeczytałem bez zrozumienia :oops:
mimo to pozostaje pytanie dokad tak sie spieszysz?

musiały byc cholernie złe warunki, że go nie zobaczyłeś :|

Po pierwsze - Omijam rowerzystów z daleka
Po drugie - Nieawsze w ciemności widać delikwenta na rowerze
Po trzecie - Wanął mnie w bok. Naszczęście na pierwszym zkręcie od Kołobrzegu do Podczela (ograniczenie 50). Zresztą jakby nie mieli ścieżki rowerowej :(
Po czwarte - Nie mam zamiaru siedzieć w pierdlu za przejechanie człowieka.
Po piąte - Nie jestem mściwy, ale wkurza mnie, że nie jeżdzą pio ścieżkach rowerowych. Nie mam nic do rowerzystów - nie mamy dużo scieżek rowerowych, więc czasem muszą jeżdzić jezdnią. Jedynie jestem cięty na złomiaste ciuchcie. Hamują ruch w mieście
Po szóste - Warunki? A co to ma do tego? Raz jakiś delikwent we mnie wjechał. Jak jest rowerzysta dobrze widoczny, to nie ma szans na jego trafienie :)

Do Abyss:
Jeśli potrafią pijanym kierowcom odbierać auta, to czemu nie mogą rowerzystom? wszystkich na drogch trzeba traktować równo.
Rzułf
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Meeta » sobota, 2 wrz 2006, 11:51

Ale odbieraja... wystarczy miec powyżej 2 promili alkoholu we krwi i jesli jedziesz wtedy rowerem, smochodem, tirem, ciuchcia, czy hulajnoga to Ci zabiora i wytocza sprawe... a Ziobro juz się zatroszczy o to, zeby to wszystko byo egzekwowane :)
Meeta
Twardziel

Postprzez Trojan » sobota, 2 wrz 2006, 12:23

Meeta napisał(a):Ale odbieraja... wystarczy miec powyżej 2 promili alkoholu we krwi i jesli jedziesz wtedy rowerem, smochodem, tirem, ciuchcia, czy hulajnoga to Ci zabiora i wytocza sprawe... a Ziobro juz się zatroszczy o to, zeby to wszystko byo egzekwowane :)

2 promili ??!!! chyba coś ci się pomyliło , raczej powinno byc 0,2 promila :P z 2 promilami to się już zygzakiem jeździ :D
Trojan
Dyskutant

Postprzez Konsul » sobota, 2 wrz 2006, 13:56

I wtedy droga nie jest długa, a staje się bardzo szeroka :wink:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Meeta » sobota, 2 wrz 2006, 17:09

Może cos sie wkrótce dzięki ministrowi zmieni, ale dzisiaj niestety granica sa te 2 promile- dobre i to, ale wszystko zmierza ku lepszemu :)
Meeta
Twardziel

Postprzez Rzułf » sobota, 2 wrz 2006, 18:05

A propo tych promili, to kiepsko u nas z dopuszczalną ilością alkoholu we krwi. W większości krajach jest to między 0,5 a 0,8 proomili. A u nas 0,2.
Nie można nawet spokojnie wypić piwka. Jeśli już tak bardzo Polska dostosowuje swoje przepisy do UE, to czemu nie zmieni tego.
Rzułf
Bywalec

Postprzez Jaga » sobota, 2 wrz 2006, 18:48

ja jestem fanatykiem dóch kółek, i uważam, że na dzień dzisiejszy jest to jedno z najlepszych rozwiązań do jazdy po mieście (przypominamm, że paliwo pooli się kończy, a zanieczyszczenie środowiska osiąga niebezpieczny próg) poza tym jest zdrowiej, bez stania w korkach i problemów z zaparkowaniem! coraz więcej ludzi to odkrywa - a dla tych 'bardziej rozwiniętych' to już norma - wystarczy przyjrzeć sie Europie zachodniej, np. Holandii. Pozdrawiam wszystkich rowerzystów - rower górą!;)
Jaga
Bywalec

Postprzez gość » sobota, 2 wrz 2006, 20:17

Jaga napisał(a):ja jestem fanatykiem dóch kółek,... Pozdrawiam wszystkich rowerzystów - rower górą!;)

zalążek kącika bikerskiego :twisted:

pozdrówko na dwa koła i wiatr we wlosach :D
gość
Bywalec

Postprzez report » sobota, 2 wrz 2006, 20:22

tylko rower - biała dama, znaczy się biała damka, wiekowa, to i nie obawiam się kradziejstwa - jednak ścieżek za mało jest w tym pięknym mieście...
report

Postprzez gość » niedziela, 3 wrz 2006, 07:06

Biała Dama w temacie rowerzyści samobójcy :twisted:

limuzynka pozdrawia białą damę :D
gość
Bywalec

Postprzez kulA » niedziela, 3 wrz 2006, 10:49

Rzułf napisał(a):A propo tych promili, to kiepsko u nas z dopuszczalną ilością alkoholu we krwi. W większości krajach jest to między 0,5 a 0,8 proomili. A u nas 0,2.
Nie można nawet spokojnie wypić piwka. Jeśli już tak bardzo Polska dostosowuje swoje przepisy do UE, to czemu nie zmieni tego.

wg mnie powinni obnizyc granice do 0, pijesz nie jedziesz, juz jedno piwko znaznie obniza refleks i pogarsza postrzeganie
kulA
Rycerz forum

Postprzez Staszek » niedziela, 3 wrz 2006, 10:55

kulA napisał(a):
Rzułf napisał(a):A propo tych promili, to kiepsko u nas z dopuszczalną ilością alkoholu we krwi. W większości krajach jest to między 0,5 a 0,8 proomili. A u nas 0,2.

wg mnie powinni obnizyc granice do 0, pijesz nie jedziesz, juz jedno piwko znaznie obniza refleks i pogarsza postrzeganie

brawo polać mu....... mleka
Staszek
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark