Rowerzyści - samobójcy

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez ewe » poniedziałek, 28 sie 2006, 22:42

Panowie i Panie rowerzyci musicie jedzić uważnie zawsze ,gdy macie i nie macie pierwszeństwa . Co z tego ,że je "mieliście " jak Was może już więcej nie być na tym pięknym Świecie i do kogo wtedy reklamacje ?
Tak jest lepiej dla Was. No chyba ,że nie zależy Wam na własnym życiu. Wtedy życzę sobie obym Was nie spotkał na drodze.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 28 sie 2006, 22:57

Ależ to jest bardzo zabawne ,obserwować miny kierowców ,szcególnie nowszych aut pokrzykujących /nieuzasadnienie/ na rowerzystów. Ja tam zachowuję spokój i sie śmieję z tego.
ewe
Gwiazdor

Postprzez kulA » środa, 30 sie 2006, 11:50

Konsul napisał(a):Niech policja wybierze się na drogę do Budzistowa, gdzie ostatnio została otwarta ścieżka rowerowa. I sprwadzi ilu rowerzystów, mimo zakazu, w dlaszym ciągi korzysta z ulicy. Rozumiem, że można być niepiśmiennym, ale psimo obrazkowe raczej nie nadwyręży umysłu.

czlowieku czy ty choc raz jechales ta sciezka?? po pierwsze nie ma oddzielonego pasu dla rowerzystow, jest po prostu jeden chodnik na ktorym maja sie znajdowac i piesi i rowerzysci, do tego znaki informujace o sciezce wprowadzaja w blad poniewaz w ktorakolwiek sie strone nie jedzie znaki informuja ze sciezka jest po prawej stronie traktu, czyli de facto jest po obu stronach, dla bezpieczenstwa wlasnego i pieszych wybieram jazde ulica
kulA
Rycerz forum

Postprzez ewe » środa, 30 sie 2006, 14:17

Poza tym jak zauważyłem ta ścieżka zaczyna mieć już drobne wady. Kostka też położona w dużych odstępach jedna od drugiej. Mam nadzieję ,że przetrzyma zimę. I nie przesadzajcie , nie jest to aż takie przestępstwo, jak ktoś jedzie asfaltem obok ścieżki. To nie autostrada.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Konsul » środa, 30 sie 2006, 18:01

kulA napisał(a):
Konsul napisał(a):Niech policja wybierze się na drogę do Budzistowa, gdzie ostatnio została otwarta ścieżka rowerowa. I sprwadzi ilu rowerzystów, mimo zakazu, w dlaszym ciągi korzysta z ulicy. Rozumiem, że można być niepiśmiennym, ale psimo obrazkowe raczej nie nadwyręży umysłu.

czlowieku czy ty choc raz jechales ta sciezka?? po pierwsze nie ma oddzielonego pasu dla rowerzystow, jest po prostu jeden chodnik na ktorym maja sie znajdowac i piesi i rowerzysci, do tego znaki informujace o sciezce wprowadzaja w blad poniewaz w ktorakolwiek sie strone nie jedzie znaki informuja ze sciezka jest po prawej stronie traktu, czyli de facto jest po obu stronach, dla bezpieczenstwa wlasnego i pieszych wybieram jazde ulica

Masz rację, ścieżka została źle oznakowana. I ZPD w Kołobrzegu powinien jak najszybciej ten błąd naprawić. Nie zmienia to faktu, iż na ulicy do Budzistowa jest zakaz poruszania się rowerem, więc mimo wszystko jadąc nią narusza się przepisy ruchu drogowego, i mandacik może być.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kulA » środa, 30 sie 2006, 19:24

Konsul napisał(a):
kulA napisał(a):

Masz rację, ścieżka została źle oznakowana. I ZPD w Kołobrzegu powinien jak najszybciej ten błąd naprawić. Nie zmienia to faktu, iż na ulicy do Budzistowa jest zakaz poruszania się rowerem, więc mimo wszystko jadąc nią narusza się przepisy ruchu drogowego, i mandacik może być.

lepiej nie naruszac przepisow tylko bezpieczenstwo, ciekawa logika
kulA
Rycerz forum

Postprzez Konsul » środa, 30 sie 2006, 19:31

Jadąc po ścieżce rowerowej, nawet źle oznakowanej (choć stosując się do zasady ruchu prawostronnego można bezpiecznie po niej jechać ), wydaje mi się, że mniej ryzykujesz niż jadąc rowerem po ulicy. Właśnie ze względu na duże niebezpieczeństwo pieszych i rowerzystów na tym odcinku powstała ta ścieżka. A Ty w ramach protestu w sprawie złego jej oznakowania będziesz mimo wszystko jeździł po ulicy, świetne podejście.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kulA » czwartek, 31 sie 2006, 09:47

Konsul napisał(a):Jadąc po ścieżce rowerowej, nawet źle oznakowanej (choć stosując się do zasady ruchu prawostronnego można bezpiecznie po niej jechać ), wydaje mi się, że mniej ryzykujesz niż jadąc rowerem po ulicy. Właśnie ze względu na duże niebezpieczeństwo pieszych i rowerzystów na tym odcinku powstała ta ścieżka. A Ty w ramach protestu w sprawie złego jej oznakowania będziesz mimo wszystko jeździł po ulicy, świetne podejście.
no niestety piesi tez beda chodzic po prawej stronie sciezki, albo zapewne cala jej szerokoscia, co sie zdarza czesto, pomijajac to ze jakies dziecko moze mi nagle wyskoczyc pod kola i nawet rozumni rodzice nic nie zdzialaja bo nie ma przeciez wyznaczonej sciezki rowerowej jako takiej, a ulica jezdzilem kilka razy dziennie przez ostatnie 2 miesiace i bylo ok, raz tylko jakis palant wyjezdzajac chyba ze stadniny koni myslal ze jako samochod to on ma pierszenstwo przed rowerem na glownej drodze
kulA
Rycerz forum

Postprzez ewe » czwartek, 31 sie 2006, 10:03

Konsul napisał(a):Jadąc po ścieżce rowerowej.......... wydaje mi się, że mniej ryzykujesz niż jadąc rowerem po ulicy. .....

To fakt ,bo pojazdy jeżdżą po tej drodze zbyt szybko i to właśnie na tej drodze przydałby się Od czasu do czasu policjant z radarem
ewe
Gwiazdor

Postprzez Rzułf » czwartek, 31 sie 2006, 18:48

Nie można wymagać zbyt dużo od policji, a szczególnie drogówki. Potrafią jedynie łapać za przekroczenie prędkości. Musieliby złapać (a wcześniej zauważyć) takiego rowerzystę :)

Na poważnie.
Jestem za łapaniem takich delikwentów i odbieraniem rowerów. Raz walnąłem w takiego rowerzystę. Naszczeście lekko. Jeszcze się burzył. Zjechałem go na maksa. Ale najpierw niech pomyślą o drogach na rowerzystach, bo wolną jazdą blokują główne drogi Kołobrzegu.
Rzułf
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez gość » piątek, 1 wrz 2006, 17:31

Rzułf napisał(a):Na poważnie.
Jestem za łapaniem takich delikwentów i odbieraniem rowerów. Raz walnąłem w takiego rowerzystę. Naszczeście lekko. Jeszcze się burzył. Zjechałem go na maksa. Ale najpierw niech pomyślą o drogach na rowerzystach, bo wolną jazdą blokują główne drogi Kołobrzegu.

a gdzie ty sie spieszysz ?

jestes dla mnie bohaterem

rozjechac rowerzyste ? - ja bym tak nie potrafił
proponuje teraz rozjechac TIRa albo jakies drzewo

:twisted:

gość
Bywalec

Postprzez Rzułf » piątek, 1 wrz 2006, 18:19

gość napisał(a):
Rzułf napisał(a):Na poważnie.

a gdzie ty sie spieszysz ?

jestes dla mnie bohaterem

rozjechac rowerzyste ? - ja bym tak nie potrafił
proponuje teraz rozjechac TIRa albo jakies drzewo

Nie rozumiem Twojej ironi. Jeśli w nocy rowerzysta nie ma świateł i na dodatek żadnych elementów odblaskowych to nie wiem czy byłbyś / byłabyś w stanie zauważyć takiego delikwenta. I nie wiem co mają do tematu te Twoje TIRy.

Bohaterem? Wyjaśnij.
Rzułf
Bywalec

Gadu-Gadu: 0

Postprzez gość » sobota, 2 wrz 2006, 07:07

jestem fanatykiem dwóch kółek napędzanych nogami
więc gwałtownie reaguję na czterokołowców wyprzedzających mnie na grubość lakieru :x
i jeszcze chwalacych sie na forum że załatwił słabszego ;/

Z twego postu wynikalo, że jechałes, zobaczyłeś, a że facio jechal po szosie zamiast po smieszce rowerowej, to potrąciłeś :evil:

byc może przeczytałem bez zrozumienia :oops:
mimo to pozostaje pytanie dokad tak sie spieszysz?

musiały byc cholernie złe warunki, że go nie zobaczyłeś :|
gość
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark