Poseł Hoc przewodniczącym

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » czwartek, 17 sie 2006, 08:06

Mam nadzieję ,że będzie z tego jakiś chleb dla kołobrzeżan ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 17 sie 2006, 08:10

ewe
na przyklad jaki ?

i ogolnie u ciebie wszystko dobrze, tak ?
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » czwartek, 17 sie 2006, 08:17

O co ci cho koleżanko ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 17 sie 2006, 08:21

P.S. Staram się zrozumieć dlaczego tak się wszyscy z tego cieszą , przecież nie został prezydentem USA ? Chyba troche przesadzacie albo to sztuczna radość
ewe
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 17 sie 2006, 08:21

Chleba nie będzie ewe, ale może zostanie usprawniony system ratowania życia ludzkiego.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez stary_zgred » czwartek, 17 sie 2006, 08:23

Demurrer napisał(a):Stary_zgredzie, wróciłeś ? :)

Nie udawaj, że Cię to cieszy, hyyyhyhyyhy. Wszak nigdzie nie odchodziłem, studiowałem forum regularnie. Ostatnio poczułem jednak przemożną chęć zwiększenia licznika postów.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez stary_zgred » czwartek, 17 sie 2006, 08:26

Demurrer napisał(a):Chleba nie będzie ewe, ale może zostanie usprawniony system ratowania życia ludzkiego.

Tryb przypuszczający?? No wiesz?!?! Więcej wiary w tatusia poczynania! Hyyyhyhhyyy.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez Vin » czwartek, 17 sie 2006, 08:26

ewe napisał(a):P.S. Staram się zrozumieć dlaczego tak się wszyscy z tego cieszą , przecież nie został prezydentem USA ? Chyba troche przesadzacie albo to sztuczna radość

mamy nadzieje, ze zostanie usprawniony system ratowania zycia ludzkiego - jak to Dermurrer ladnie ci wytlumaczyl

zrozumiales juz ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » czwartek, 17 sie 2006, 08:32

stary_zgred napisał(a):
Demurrer napisał(a):Chleba nie będzie ewe, ale może zostanie usprawniony system ratowania życia ludzkiego.

Tryb przypuszczający?? No wiesz?!?! Więcej wiary w tatusia poczynania! Hyyyhyhhyyy.

Jesteśmy z rodu Demurrerów, nie Demiurgów.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez stary_zgred » czwartek, 17 sie 2006, 09:05

Demurrer napisał(a):Jesteśmy z rodu Demurrerów, nie Demiurgów.

Wybacz moją indolencję, ale słowo demurrer kojarzy mi się z jakimś formalno-prawnym kruczkiem. Jeśli moje skojarzenie jest poprawne, to jednak sugeruję pobieranie nauk od Demiurgów. Ci przynajmniej coś tworzyli. Oczywiście wciąż trzymam kciuki za powodzenie działań pana posła - taty.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez Demurrer » czwartek, 17 sie 2006, 09:09

stary_zgred napisał(a):
Demurrer napisał(a):Jesteśmy z rodu Demurrerów, nie Demiurgów.

Wybacz moją indolencję, ale słowo demurrer kojarzy mi się z jakimś formalno-prawnym kruczkiem.

Zaraz tam kruczków. :P
Po prostu tryb realizowania prawa do cywilnoprawnej obrony.
A wiarę w demiurgiczną moc ludzi zostawmy innym. :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez stary_zgred » czwartek, 17 sie 2006, 09:21

Demurrer napisał(a):Zaraz tam kruczków. :P

Sprawnie, jak na prawnika przystało, żonglujesz semantyką. Obstaję przy swoim, że wspomniany przez Ciebie cyt. "tryb realizowania prawa do cywilnoprawnej obrony", to nic innego jak zbiór wybiegów (jeżeli drażni Cię słowo "kruczków") formalno - prawnych. Oczywiście są inne tryby, nieprawdaż? W każdym razie wskazując ród swój i swego taty nadwyrężyłeś moją wiarę, nota bene i tak raczej skromną, w to, że tata szanowny coś osiągnie. W którymś z poprzednich postów zaznaczyłeś, że komisja, którą pan poseł kierował, złożyła sprawozdanie. A jakie są realne korzyści z prac wzmiankowanej komisji? Możesz przybliżyć forumowiczom tę stronę zagadnienia?
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez abyss » czwartek, 17 sie 2006, 09:29

stary_zgred napisał(a):

Sprawnie, jak na prawnika przystało, żonglujesz semantyką. Obstaję przy swoim, że wspomniany przez Ciebie cyt. "tryb realizowania prawa do cywilnoprawnej obrony", to nic innego jak zbiór wybiegów (jeżeli drażni Cię słowo "kruczków") formalno - prawnych. Oczywiście są inne tryby, nieprawdaż? W każdym razie wskazując ród swój i swego taty nadwyrężyłeś moją wiarę, nota bene i tak raczej skromną, w to, że tata szanowny coś osiągnie. W którymś z poprzednich postów zaznaczyłeś, że komisja, którą pan poseł kierował, złożyła sprawozdanie. A jakie są realne korzyści z prac wzmiankowanej komisji? Możesz przybliżyć forumowiczom tę stronę zagadnienia?

Zdecydowanie większe szanse niż posłowie partii opozycyjnych,proste w swojej prostocie.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez stary_zgred » czwartek, 17 sie 2006, 09:41

abyss napisał(a):Zdecydowanie większe szanse niż posłowie partii opozycyjnych,proste w swojej prostocie.

Nie podzielam Twojego optymizmu zważywszy z jaką trudną i jak zaniedbaną materią przyjdzie się panu posłowi zmagać. Oczywiście, że posłowie opozycyjni mają mniej szans, bo przecież ci będący w większości nie dopuszczą do osiągania przez nich sukcesów. Ucierpiałby na tym wizerunek mądrej, rządzącej większości a to w perspektywie kolejnych wyborów mogłoby zmniejszać ich szanse na pozostanie "u steru". Reszta w zasadzie się nie liczy, prawda?
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez Demurrer » czwartek, 17 sie 2006, 09:43

stary_zgred napisał(a):

Sprawnie, jak na prawnika przystało, żonglujesz semantyką. Obstaję przy swoim, że wspomniany przez Ciebie cyt. "tryb realizowania prawa do cywilnoprawnej obrony", to nic innego jak zbiór wybiegów (jeżeli drażni Cię słowo "kruczków") formalno - prawnych.

To nie jest kwestia semantyki, a merytorycznej wiedzy na temat podstaw systemu common law. Złożenie "demurrer" jest jednym z dwóch podstawowych trybów wstępnej fazy obrony w procesie cywilnym (czasem też w karnym) i polega na przyznaniu racji, co do faktów lub nie zaprzeczaniu faktów, ale zaprzeczaniu praw z tych faktów rzekomo wypływających dla powoda. Nie sądzę, aby obrona przed powództwem była kruczkiem prawnym. To immanentne prawo każdego obywatela zagwarantowane w demokratycznym systemie.
Poza tym nie sądzę, aby kontynuowanie tego wątku miało większy sens, no chyba, że w odrębnym temacie.

stary_zgred napisał(a):Oczywiście są inne tryby, nieprawdaż? W każdym razie wskazując ród swój i swego taty nadwyrężyłeś moją wiarę, nota bene i tak raczej skromną, w to, że tata szanowny coś osiągnie. W którymś z poprzednich postów zaznaczyłeś, że komisja, którą pan poseł kierował, złożyła sprawozdanie. A jakie są realne korzyści z prac wzmiankowanej komisji? Możesz przybliżyć forumowiczom tę stronę zagadnienia?

Sprawozdanie:
http://ks.sejm.gov.pl:8009/search97cgi/ ... &Plec=M&K=

Dalsza dyskusja:
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg