Rowerzyści - samobójcy

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez gość » sobota, 12 sie 2006, 20:54

-=KaMsOn=- napisał(a):Moja znajoma nie zdala egzminu na prawko bo jakis mlody palant jej przed kolami na jezdnie wyskoczyl bo mu sie nie chcialo na pasach przejerzdzac:/

ależ na pasach nie mozna przejeżdżać
gość
Bywalec

Postprzez Vin » sobota, 12 sie 2006, 20:59

dobrze, ze mlody palant jest caly i zdrowy
prawko przy tym to pikus
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » środa, 16 sie 2006, 09:29

propet napisał(a):czepiacie sie rozwrzystów ze jezdza jak szaleni, fakt czasami tak jest, ale trzeba takze zwrócic uwagę na bezmyslnośc dorosłych, jadąc promenadą albo dalej w kierunku podczela, rodzicie sączą sobie piwko a male dzieci wbiegają nagle na sciezki dla rowerów, i co kogo w tedy wina... ? rowerzysty ze jechal za szybko czy rodziców ze nie upilnowali.... :]

Debila ,który jechał za szybko rowerem . Można ich zaobserwowac szczególnie na promenadzie , ścieżce wzdłuż alei spacerowej ....
ewe
Gwiazdor

Postprzez propet » środa, 16 sie 2006, 09:55

ewe napisał(a):
propet napisał(a):czepiacie sie rozwrzystów ze jezdza jak szaleni, fakt czasami tak jest, ale trzeba takze zwrócic uwagę na bezmyslnośc dorosłych, jadąc promenadą albo dalej w kierunku podczela, rodzicie sączą sobie piwko a male dzieci wbiegają nagle na sciezki dla rowerów, i co kogo w tedy wina... ? rowerzysty ze jechal za szybko czy rodziców ze nie upilnowali.... :]

Debila ,który jechał za szybko rowerem . Można ich zaobserwowac szczególnie na promenadzie , ścieżce wzdłuż alei spacerowej ....

Debili ludzi którzy wchodzą na pas odzielony dla rowerzystów.... widocznie trzeba oddzielic pas dla rowerzystów i dla pieszych pól metrowym murkiem zeby jeden drugiemu nie wchodził :] a z resztą jak ktos juz jeździ na rowerze to chyba raczey 5 km/h nie jedzie, rownie dobrze móglby isc sobie
propet
Twardziel

Postprzez ewe » środa, 16 sie 2006, 11:00

Sorry ,ale jak widzę pędzącego oszalałego rowerzystę ,z żyłami na wierzchu po promenadzie to sie zastanawiam komu brak wyobraźni ? W ogóle uważam ,że w sezonie letnim ta wyznaczona ścieżka rowerowa w pasie nadmorskim przy alei spacerowej powinna byc dla rowerów zamknięta, bo to jest niestety narażanie ludzi .
Sam też jeżdżę , ale wybieram trasy za miasto, tam można podkręcić
ewe
Gwiazdor

Postprzez kamila » środa, 16 sie 2006, 12:01

ewe napisał(a):(...) to jest niestety narażanie ludzi
ja dziś zostałam narażona..

Idę sobie alejką, nieopodal Arki, powolutku, bez pośpiechu.. aż tu nagle jakiś oszołom na mnie jedzie i się nie zatrzymuje.. jedzie, jedzie, jedzie, czekał po prostu, aż ja się usunę mu z drogi :x no i [beeep] musiałam zejść z drogi dla pieszych i przejść na drogę dla rowerzystów [smilie=guns.gif]
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez propet » środa, 16 sie 2006, 18:32

ewe napisał(a): W ogóle uważam ,że w sezonie letnim ta wyznaczona ścieżka rowerowa w pasie nadmorskim przy alei spacerowej powinna byc dla rowerów zamknięta, bo to jest niestety narażanie ludzi .
Sam też jeżdżę , ale wybieram trasy za miasto, tam można podkręcić

Zamknąc sciezke to tez nie da nic, co ze za miasto, jadąc po ulicy chociazby stac sie ofiarą pijanego kierowcy, ludzie pop wystarczy zwracac uwagę gdzie sie idzie a nie jak swiete krowy isc całą szerokościa aleii i nie zwracac uwagi na to co za nami i przed nami, a sądze, ze jesli nikt by nie chadzał sciezka dla rowerów to nie było by zagrozenia ani dla pieszych ani dla rowerzystow
propet
Twardziel

Postprzez ewe » czwartek, 17 sie 2006, 07:51

W takim razie kochani obywatele proponuję aby w następnym sezonie dopuścic do ruchu po alejkach spacerowych więcej "gokartów rowerowych" , rikszy, wozów konnych ,nawet może jężdżących wierzchem + dzieci na motorynkach pędzących do 50km/h. Będzie wesoło , co chwila ryk syreny pogotowia
ewe
Gwiazdor

Postprzez gość » czwartek, 17 sie 2006, 20:16

i piesi przesadzaja i rowerzyści przesadzaja

na tym forum piszecie - rowerzyści debile
a na forum rowerowym pisza - piesi kretyni

a wystarczy troche dobrej woli i wyobrażni z obu stron
by na nagrobku nie zapisano
tu lezy ten co miał pierwszeństwo

im częściej stosuje zasade
pierszeństwo ma słabszy
i nie rób drugiemu co tobie nie miłe
tym przyjemniej mi sie jeździ na rowerze

nie przeszkadzaja mi dzieciaki - bo wiem że na 10 szt , 7 wbiegnie mi pod koła
nie przeszkadzaja mi gokarty bo mijam je wielkim łukiem
a piesi na śmieszce rowerowej to jak drobne kamienie które trzeba ominąc

moja maksyma na rowerze
nerwy w konserwy i na eksport
gość
Bywalec

Postprzez Konsul » czwartek, 17 sie 2006, 20:41

Pijanych i nieoświetlonych rowerzystów omijam szerokim łukiem. Stanę na poboczu i wykręcę 997.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez propet » piątek, 18 sie 2006, 07:53

Konsul napisał(a):Stanę na poboczu i wykręcę 997.

I zanim przyjadą panowie w mundurach to rowerzysta bedzie juz na zachodniej plazy :twisted:
propet
Twardziel

Postprzez ewe » piątek, 18 sie 2006, 09:04

Po co dzwonić na 997 ? Niech jedzie dalej . A może ktoś czeka na nerkę ? :D
ewe
Gwiazdor

Postprzez Konsul » niedziela, 27 sie 2006, 19:15

Niech policja wybierze się na drogę do Budzistowa, gdzie ostatnio została otwarta ścieżka rowerowa. I sprwadzi ilu rowerzystów, mimo zakazu, w dlaszym ciągi korzysta z ulicy. Rozumiem, że można być niepiśmiennym, ale psimo obrazkowe raczej nie nadwyręży umysłu.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Jaga » poniedziałek, 28 sie 2006, 10:41

co do nieodpowiedzialnych kierowców - zgadzam się całkowicie, że powinni być surowo karani. Ja sama jeżdżę bardzo dużo na rowerze, nocą oczywiście oświetlona. Jednak chciałabym poruszyć tu jeszcze problem kierowców czterech kółek, którzy bardzo często uważają się za panów na drodze, często łamiąc przepisy i bezczelnie wjeżdżając pod koła rowerom. W konkursie na najbardziej perfidnego wygrywa ten przypadek: ścieżka rowerowa na dworcowej, ja na rowerze jadę w stronę dworca, z przeciwnego pasa nagle wjeżdża przede mnie samochód po czym...parkuje pod kioskiem na ścieżce tuż przed moim nosem! no cóż...
Jaga
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark