Porozmawiaj z Ministrem

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Porozmawiaj z Ministrem

Postprzez Easy Rider » środa, 2 sie 2006, 10:51

W najbliższym Klinczu - programie TKK (piątek godz. 17.40) gościem Adama Wieczorka będą : Rafał Wiechecki - Minister Gospodarki Morskiej i Jego Społeczny doradca wiceprezes Radia Koszalin Robert Żłobiński. Można się z nimi sklinczować ! :)
Easy Rider
Terminator

Postprzez rewo » środa, 2 sie 2006, 13:12

Nie mogę się powstrzymać... sami eksperci.
rewo
Dyskutant

Postprzez abyss » sobota, 5 sie 2006, 08:03

Brawa dla ministra Wiecheckiego,posła Hoca, prezydenta Bieńkowskiego i Roberta Żłobńskiego-jest kasa na port!!!!!!!!!!!!.To jest aktywność.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » sobota, 5 sie 2006, 09:07

??

Zawsze była kasa na port, bo zwyczaj jest taki, że rozpoczetych inwestycji nie można przerwać. Te czasy daj Panie Boże minęly bezpowrotnie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » sobota, 5 sie 2006, 09:11

BLAaa napisał(a):??

Zawsze była kasa na port, bo zwyczaj jest taki, że rozpoczetych inwestycji nie można przerwać. Te czasy daj Panie Boże minęly bezpowrotnie.

Tyle tylko, że rząd Belki zmniejszył kasę na nasz port do kwoty która oznaczała, wstrzymanie inwestycji. Dobrze o tym wiesz. Tylko dzięki interwencji poselskiej udało się uzyskać pieniądze gwarantujące kontynuację inwestycji.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Messenger » sobota, 5 sie 2006, 15:12

abyss napisał(a):Brawa dla ministra Wiecheckiego,posła Hoca, prezydenta Bieńkowskiego i Roberta Żłobńskiego-jest kasa na port!!!!!!!!!!!!.To jest aktywność.

Typowe dla was jest to, że już posła Karpiniuka nie wymieniłeś. A to właśnie on wychwycił, to że w projekcie budżetu nie było pieniędzy na port. Ale tak jest, brawa dla wszystkich wymienionych, napracowali sie jak trza. :spoko: :prosze: :jupi: :brawo:
Messenger
Ważniak

Postprzez BLAaa » sobota, 5 sie 2006, 18:18

Demurrer napisał(a):Tyle tylko, że rząd Belki zmniejszył kasę na nasz port do kwoty która oznaczała, wstrzymanie inwestycji. Dobrze o tym wiesz. Tylko dzięki interwencji poselskiej udało się uzyskać pieniądze gwarantujące kontynuację inwestycji.

Akurat w temacie przebudowy wejścia do portu i sposobu pozyskiwania kasy na te inwestycje mam duża wiedze. Praktycznie rok w rok były problemy z kasą i nagle znajdowala sie w tzw. rezerwie własciwego ministra.
Interwencje poselska w tej sprawie traktuję jako parlamentarny koloryt, bez względu na to kto interweniował. W "tym" ministerstwie, w sprawie kasy na przebudowę wejścia do portu najwięcej do powiedzenia miał wówczas dyrektor jednego z departamentów. I tak na prawde, to jego interwencja spowodowała, że kasa wypłyneła na wierzch.
Oczywiście posłowie robia swoje i w zdecydowanej większości spraw, którymi sie zajmują, nie mam do nich większych uwag.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » sobota, 5 sie 2006, 20:10

BLAaa napisał(a):
Demurrer napisał(a):Tyle tylko, że rząd Belki zmniejszył kasę na nasz port do kwoty która oznaczała, wstrzymanie inwestycji. Dobrze o tym wiesz. Tylko dzięki interwencji poselskiej udało się uzyskać pieniądze gwarantujące kontynuację inwestycji.

Akurat w temacie przebudowy wejścia do portu i sposobu pozyskiwania kasy na te inwestycje mam duża wiedze. Praktycznie rok w rok były problemy z kasą i nagle znajdowala sie w tzw. rezerwie własciwego ministra.
Interwencje poselska w tej sprawie traktuję jako parlamentarny koloryt, bez względu na to kto interweniował. W "tym" ministerstwie, w sprawie kasy na przebudowę wejścia do portu najwięcej do powiedzenia miał wówczas dyrektor jednego z departamentów. I tak na prawde, to jego interwencja spowodowała, że kasa wypłyneła na wierzch.
Oczywiście posłowie robia swoje i w zdecydowanej większości spraw, którymi sie zajmują, nie mam do nich większych uwag.

Może w poprzednich latach tak było. Nie wiem. Ale walka o pieniądze na przebudowę wejścia do portu na ten rok była inna Żaden Dyrektor Departamentu już nie miał na to wpływu. Wszystko rozstrzygnęło się w Komisji Finansów Publicznych. Rzutem na taśmę przed uchwaleniem budżetu, wbrew stanowisku urzędników (o ile dobrze pamiętam z Min. Finansów) obecnych na posiedzeniu tej komisji. Zresztą zobacz sobie do odpowiedzi na interpelacje posłów Hoca i Karpiuniuka. Rząd powiedział, ani grosza więcej. A jednak posłowie przepchnęli to. Mówiąc więc o parlamentarnych kolorycie wydajesz krzywdzącą opinię. Nie było Cię tam, nie wiesz ile wprowadzenie tej poprawki do budżetu kosztowało pracy i stresu. Odkręcanie błędów w odziedziczonym po SLD budżecie. (wiem zaraz powiesz, że Belka to nie SLD) :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » niedziela, 6 sie 2006, 13:26

Tylko pamiętaj, że RP nie ma budżetu zadaniowego, więc generalnie przepchnieto pare groszy więcej w jakąś pozycje inwestycji, a to, że ma iśc na port Kołobrzeg wiadomo z innych dokumantów i zapewnień.
A do pracy posłów w tej sprawie nie mam uwag.

A co do budżetu pozostawionego przez Belke, to biorac pod uwage jak mało Marcinkiewicz wprowadził tam poprawek, przyjmuje, że projekt byl dobry.
I mówię Ci, że kasa na port i tak znalazlaby się w rezerwie ministra. Nie pierwszy juz raz.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » poniedziałek, 7 sie 2006, 14:02

BLAaa napisał(a):

No więc ile pozyskałeś,załatwiłeś,czy jak tam zwał.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 7 sie 2006, 19:31

To jest inwestycja skarbu państwa. Samorząd może tylko lobbowac, prosić.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » wtorek, 8 sie 2006, 15:48

No więc brawa dla prezydenta i posła.Po co próbujesz pomniejszyć zasługi władz naszego miasta.
Zaraz napiszesz, że samo się wybudowało,wybuduje. :evil:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » wtorek, 8 sie 2006, 16:32

Messenger napisał(a):
abyss napisał(a):Brawa dla ministra Wiecheckiego,posła Hoca, prezydenta Bieńkowskiego i Roberta Żłobńskiego-jest kasa na port!!!!!!!!!!!!.To jest aktywność.

Typowe dla was jest to, że już posła Karpiniuka nie wymieniłeś. A to właśnie on wychwycił, to że w projekcie budżetu nie było pieniędzy na port. Ale tak jest, brawa dla wszystkich wymienionych, napracowali sie jak trza. :spoko: :prosze: :jupi: :brawo:

Z tego co mi wiadomo to wychwycił to Grzymkowski.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Messenger » wtorek, 8 sie 2006, 16:34

To zapytaj Tatę kto zwrocil mu na to uwage i bedziesz mial jasnosc.
Messenger
Ważniak

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg