Aktywność posłów

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Demurrer » sobota, 5 sie 2006, 20:42

Dyskusja ciągle obraca się wokół faktu szerokiego zaistnienia w mediach ogólnopolskich posła Karpiniuka w związku z zaprezentowaniem przez niego stanowiska PO w sprawie tzw. ustawy lustracyjnej. Ale dlaczego nikogo nie interesuje treść tego wystąpienia i treść popieranej przez PO ustawy? Dlaczego reprezentowana na tym forum lewica tak pięknie przyklaskuje posłowi Karpiniukowi? Przecież ten projekt jest skrajny, nawet jak dla wielu polityków prawicy (vide: prace w Senacie).

Ja wcześniej napisałem, że ustawę popieram i stanowisko posła Karpiniuka, ale co z naszą forumową centrolewicą?, czyli większością dyskutantów? Czy nikogo nie interesuje treść ustawy i jej lustracyjne konsekwencje? Czy dla kogoś jeszcze liczy się treść tego co politycy mówią, czy tylko to że mówią i ktoś ich pokazuje?

Tak radykalnej lustracji to nawet Macierewicz sobie nie wyśnił, a tu wszyscy świętują „największy sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu”? Czy ja śnię? Czy nagle wszyscy drodzy forumowicze jesteśmy po jednej stronie barykady? A może nie ma już lewicy w Kołobrzegu, a pozostało tylko klakierstwo?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 6 sie 2006, 09:17

Cieszy mnie Twoje zdanie Achajo.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » niedziela, 6 sie 2006, 13:06

Demurrer napisał(a):Dyskusja ciągle obraca się wokół faktu szerokiego zaistnienia w mediach ogólnopolskich posła Karpiniuka w związku z zaprezentowaniem przez niego stanowiska PO w sprawie tzw. ustawy lustracyjnej. Ale dlaczego nikogo nie interesuje treść tego wystąpienia i treść popieranej przez PO ustawy? Dlaczego reprezentowana na tym forum lewica tak pięknie przyklaskuje posłowi Karpiniukowi? Przecież ten projekt jest skrajny, nawet jak dla wielu polityków prawicy (vide: prace w Senacie).

Ja wcześniej napisałem, że ustawę popieram i stanowisko posła Karpiniuka, ale co z naszą forumową centrolewicą?, czyli większością dyskutantów? Czy nikogo nie interesuje treść ustawy i jej lustracyjne konsekwencje? Czy dla kogoś jeszcze liczy się treść tego co politycy mówią, czy tylko to że mówią i ktoś ich pokazuje?

Tak radykalnej lustracji to nawet Macierewicz sobie nie wyśnił, a tu wszyscy świętują „największy sukces kołobrzeskiego parlamentaryzmu”? Czy ja śnię? Czy nagle wszyscy drodzy forumowicze jesteśmy po jednej stronie barykady? A może nie ma już lewicy w Kołobrzegu, a pozostało tylko klakierstwo?

Demurrer!!

Ja Ci odpowiem dlaczego forumowa centrolewica milczy w tej sprawie.
Po pierwsze jesteśmy zbyt mlodzi, żeby nas lustracja obejmowała
po drugie, wiemy, że ustawa lustracyjna w tej wersji wywoła kataklizm w szeregach prawicy, a nie lewicy.
Po trzecie, Lewica od samego poczatku sceptycznie odnosi sie do lustracji, ale to społeczeństwo głosujac w powszechnych wyborach dalo przyzwolenie na takie działania. Więc jako piewcy demokracji, nie kwestionujemy decyzji społeczeństwa. A jeżeli społeczeństwo uzna, że jednak cena za "tę" wiedze jest zbyt wysoka, to zweryfikuje swój poglad w kolejnych wyborach.
I po czwarte, na lewicy nie demonizuje się tak bardzo współpracy, ale też uważamy, że Ci którzy popełniali przestepstwa powinni ponieśc karę.Podobnie jak Ci, którzy współpracowali, ale wypieraja się tego.

Dziwię się, że apelujesz do lewicy, żeby ta podnosiła wrzask w tej sprawie.

Ja na przykład chcę wiedzieć, czy np. prezydent miasta był kapusiem? Czy któryś radny, bądź kandydat na prezydenta, czy radnego, ale nawet sekretarz, skarbnik itd. byli donosicielami. Owszem, siedzi we mnie odrobina przekory.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » poniedziałek, 7 sie 2006, 13:35

ŁUkasz napisał(a):
abyss napisał(a):A ja przypominam sobie ustawę o uzdrowiskach, przy tworzeniu ,której uczestniczył p.Błaszczyk-bardzo ważną z punktu widzenia naszego lokalnego ineresu i permanentnie atakującego go aktywistę Czechowskiego,ot tak bo mu kazano..

Nikogo nie atakowałem, i nikt mi nie kazał tego robić. A za pracę posła Błaszczyka (m.in. cytowana ustawa) podziękowałem mu publicznie w TKK.

Ja nie o tej ustawie, tylko o całokształcie Twojej działalności.Kto po Błaszczyku,Bieńkowskim będzie kolejny?

Może jest jakiś inny Czechowski Łukasz z młodzieżówki PO? he,he,he :lol:
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » wtorek, 8 sie 2006, 13:41

A wracajac do tematu aktywności posłów.
Ostatnio Poseł Hoc jako szef PiS i Krzysztof Legun jako szef Centroprawicy rzucili Sebie wyzwanie kandydowania blokiem, siadu na tyłkach i dogadywania się. Pieli co niektórzy, że PiS i Centroprawica dogadują się, popierają obecnego prezydenta...
A jak mają się nie dogadywać i nie popierać, skoro p. Legun jest asystentem społecznym posła PiS, a tam jak wiadomo "melduje się o wykonaniu zadania"?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » wtorek, 8 sie 2006, 15:03

BLAaa napisał(a):A wracajac do tematu aktywności posłów.
Ostatnio Poseł Hoc jako szef PiS i Krzysztof Legun jako szef Centroprawicy rzucili Sebie wyzwanie kandydowania blokiem, siadu na tyłkach i dogadywania się. Pieli co niektórzy, że PiS i Centroprawica dogadują się, popierają obecnego prezydenta...
A jak mają się nie dogadywać i nie popierać, skoro p. Legun jest asystentem społecznym posła PiS, a tam jak wiadomo "melduje się o wykonaniu zadania"?

Bo istotą pytania nie jest to czy PiS dogada się z Centroprawicą, ale czy przyłączy się do nich PO.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 8 sie 2006, 15:21

Mysle, że nie. A wiesz dlaczego? Bo obie strony poczyniły juz bardzo dużo, zeby swoje listy obsadzic odpowiednimi ludxmi. I PO i PiS z Centroprawicą. Ewentualny mariaż rozwalilby te wszystkie zamierzenia.
A o starcie w bloku nie PO z PiS nie będzie mowy. PO po prostu nie akceptuje pisowskiego blokowania list. No i przede wszystkim PO nie potrzebuje wspierać prawicowego konkurenta.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abyss » wtorek, 8 sie 2006, 16:10

A jak się PO nie dołączy to będą mieli powtórkę z Tuska.
abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez abyss » wtorek, 8 sie 2006, 16:11

abyss
Mistrz klawiatury

Postprzez Messenger » wtorek, 8 sie 2006, 16:14

Demurrer napisał(a):
BLAaa napisał(a):A wracajac do tematu aktywności posłów.

Bo istotą pytania nie jest to czy PiS dogada się z Centroprawicą, ale czy przyłączy się do nich PO.

Sądząc po obecnej sile i strukturach to raczej Oba stolikowe towarzystwa miałyby się prezyłączyć do PO a nie odwrotnie. PiS- kilka osób, generalnie skład osobowy kończy się na zarządzie, a centroprawica to już ostry niedobitek, skłócony i wewnetrznie rozbity.
Messenger
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg