NADRZĘDNYM CELEM URZĘDU MIASTA KOŁOBRZEG JEST
skuteczna realizacja zadań określonych w przepisach prawa, zapewnienie profesjonalnej przyjaznej obsługi klientów oraz stałe podnoszenie poziomu świadczonych usług. Urząd dąży do jak najlepszego realizowania zasad samorządności lokalnej ukierunkowanej na rozwój Miasta i udział mieszkańców w zaspokajaniu swoich potrzeb.
Cel ten zamierzamy osiągnąć przez:
sprawne i kompetentne załatwianie spraw w terminach i trybach określonych w przepisach prawa i w obowiązujących procedurach
dążenie do jak najpełniejszego zaspokajania wymagań i oczekiwań Klientów
ciągłe doskonalenie komunikacji pomiędzy Klientem a Urzędem
podnoszenie kwalifikacji oraz kompetencji pracowników zatrudnionych w Urzędzie
zatrudnianie pracowników posiadających niezbędną wiedzę teoretyczną, kwalifikacje i wysokie umiejętności praktyczne
wprowadzenie, utrzymanie i stałe doskonalenie Systemu Zarządzania Jakością zgodnie z wymogami normy PN – EN ISO 9001:2001.
Wdrażając i utrzymując system zarządzania jakością wg normy PN - EN ISO 9001:2001 potwierdzamy wiarygodność podejmowanych przez nas działań, uzyskując w efekcie zadowolenie Klienta.
Prezydent Miasta Kołobrzeg deklaruje zapewnienie zasobów oraz powszechne zaangażowanie wszystkich pracowników w sprawy doskonalenia systemu oraz podnoszenia jakości usług świadczonych przez Urząd Miasta Kołobrzeg.
Prezydent Miasta Kołobrzeg
Henryk Bieńkowski
To jest fragment ze strony
http://www.kolobrze.pl
Oczywiście jak wszystkie manifesty brzmi bardzo ładnie. Ale ja mam parę uwag, z tego co wiem, to wysłanie pracownika na szkolenie jest w urzędzie traktowane jako zło konieczne i jest bardzo rzadkie. Zatrudnianie pracowników o wysokiej wiedzy i ...itd to chyba strojenie sobie żartów. Wystarczy spojrzeć, ile osób rezygnuje z pracy w urzędzie. Ciekawe jakie mają powody, skoro tam jest tak pieknie.