SUNRISE FESTIWAL

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez rysio » środa, 26 lip 2006, 00:11

Długoimienny napisał(a):
r00t napisał(a): tutaj się nic nie dzieje... nawet latem...

to jest niestety prawda... miasto emerytem lśniące... młodzi utaplani w angielskim płynie do zmywania naczyń, albo z pyłem z angielskich kartonów opakowaniowych we włosach
Długoimienny napisał(a):W Kołobrzegu na starówce 90 procent lokali to lokale mieszkalne. W Toruniu i Wrocławiu na przykład tylko 5 procent. Resztę stanowią usługi, kancelarie, sklepy, prywatne szkoły, etc.
dżiiii! jak ja nie cierpię demagogii! podajże waćpan źródło tych informacji... a możeś z ankietami latał po owych miastach i wypytywał pukając od drzwi do drzwi co w danym lokalu się dzieje? skąd te liczby? z kosmosu? chyba jak zwykle - tak...

p.s. a jednak jestem za przeniesieniem imprezy do podczela - miasto i tak będzie zarabiać a i w te dni-noce rumcajsowe spokój będzie...
rysio
Terminator

Postprzez Colberg » środa, 26 lip 2006, 00:17

Długoimienny. Przeceniasz znaczenie operatu uzdrowiskowego. Wczasowiczów od niego nie przybędzie, latem nie będzie cieplej a zimą zimniej. Jako narzędzie reklamy też nie może rzucić na kolana. Jedyny plus - to zdławienie apetytu inwestorów na najsmaczniejsze kąski naszego miasta.
Nie kłuj w oczy prawem. W świetle niego Sunrise może odbywać się nawet w strefie uzdrowiskowej "A". Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać artykuł 38 stosownej ustawy, który zabrania tamże organizowania imprez masowych, w rozumieniu ustawy z 22.8.1997 r. o bezpieczeństwie imprez masowych (tekst jedn. Dz.U. z 2005 r. Nr 108, poz. 909), zakłócających proces leczenia uzdrowiskowego i działalności o charakterze rozrywkowym zakłócającej ciszę nocną w godz. 22:00-6:00, z wyjątkiem imprez masowych znajdujących się w harmonogramie imprez gminnych,
Czyli UM wrzuca Sunrise do kalendarza imprez - i jest OK.
Nie wiem czemu mówisz o "wiecznym szaleństwie" w kontekście zagrożenia dla Kołobrzegu. Ten festiwal to w końcu jeden weekend. Impreza, która na dziesiątki lat określiła sposób myślenia o naszym mieście w Polsce, czyli Festiwal Piosenki Żołnierskiej, też nie trwala dwa miesiące. A głośna była. Również dosłownie.
Nawiązując do Twojego wcześniejszego postu... Uważam, że prezentowany przec Ciebie sposób myślenia o promocji jest anachroniczny. Szeptana reklama Sunrise jest warta więcej dla miasta niż droga, bezpłatna i nudna impreza zwana szumnie "Powitaniem lata".
I nie życzę sobie, żebyś ludzi na "normalnych" i tych innych... Nawet jeśli masz na myśli tylko preferencje muzyczne. Dla mnie nienormalne jest imprezowanie w okolicach molo. Ale jak mawiają we Francji - o gustach i kolorach się nie dyskutuje...
Colberg
Ważniak

Postprzez ewe » środa, 26 lip 2006, 06:37

r00t napisał(a):...taaa to teraz ja... żeby było jasne... nie jestem fanem twardej elektronicznej ...................................................................................................................
Trochę to smutne że takie wypowiedzi trafiają w "eter" bez jakiejś kontry z drugiej strony (np. organizatorzy imprezy lub ludzie którzy odpowiadają za bezpieczeństwo na imprezie - czy po prostu ktoś kto ma pojęcie...)

Po raz pierwszy w całości zgadzam się z rOOt'em
ewe
Gwiazdor

Postprzez propet » środa, 26 lip 2006, 08:54

Długoimienny, mardzuisz, fakt było glosno i duza ilosc osób nie mogła spac z dziecmi,ale pomysl co jesli ich męzowie i ojcowie ich dzieci, pracowali w ten weekend i zarobili wiecej niz norme podczas calych wakacji. Piszesz ze wiecej jest lokali mieszkalnych, ale duzo tez jest lokali prywatych zwykłych ludzi dla ktorych takie imprezy to zyła zlota.
Z resztą przyszłością są mlodzi a nie starsi, wiec miejmy to na uwadze, bo potem moze byc juz za późno...
propet
Twardziel

Postprzez kulA » środa, 26 lip 2006, 09:05

r00t napisał(a):Do wszystkich narzekających... jak chcecie spokoju wyprowadźcie się na wieś... Tam będzie spokój i cisza... nie będzie sanrajsów, tłumów ludzi i w ogóle życia... Myślicie, że ktoś się przejmuje ludźmi którzy mieszkają np przy rynku we Wrcocławiu czy w Poznaniu...
Tam życie toczy się całą dobę... cały rok... jak się komuś nie podoba... zawsze może się przeprowadzić... nawet na pustynię.

r00t ja mieszkam na wsi a mimo to bylo u mnie to slychac, tak tylko napisa;em bo mi ta impreza nie przeszkadza, kazdy ma woj sposob na zabawe
kulA
Rycerz forum

Postprzez EKG » środa, 26 lip 2006, 09:29

Udało się komuś przemycić jakieś zdjęcia????
EKG
Ważniak

Postprzez Colberg » środa, 26 lip 2006, 09:37

Colberg
Ważniak

Postprzez Colberg » środa, 26 lip 2006, 09:46

Ale od fotek lepsze są komentarze uczestników: :twisted:

http://www.ftb.pl/news/42351_1_0/sunris ... l-2006-wrażenia-na-gorąco.htm
Colberg
Ważniak

Postprzez Peny » środa, 26 lip 2006, 10:36

r00t, to miasto już wybrało. Chce być uzdrowiskiem

Miasto w skladzie pan prezydent i radni?? To chyba mieszkancy powinni wybrac w jakim miescie chca mieszkac i tak jak propet slusznie zauwazyl mlodziez to przyszlosc.
W Kołobrzegu na starówce 90 procent lokali to lokale mieszkalne. W Toruniu i Wrocławiu na przykład tylko 5 procent. Resztę stanowią usługi, kancelarie, sklepy, prywatne szkoły, etc. Wykup te mieszkania od ludzi i zrób nocną potupaję w centrum. Dlatego w innych miastach, nie we wszystkich oczywiście, ale w większości tego problemu nie ma.

Sa osoby z pomyslami jednak bez kapitalu, ktore chca cos zrobic ale nie maja za co... nie porownujmy sie do tych "metropolii". Pozdan Wroclaw to miasta STUDENCKIE, gdzie mlodych ludzi jest wielu i to przez CALY ROK a nie tylko 3 miesiace w roku. Otwarcie jakiegos klimatycznego miejsca dla mlodziezy pelnoletniej jest nieoplacalne ze wzgledu na to ze poza sezonem mlodych ludzi w takiej knajpie zbyt wielu nie bedzie.
Potupaje dla seniorow? "Fajfy" w Bałtyku, Kombatancie i innych osrodkach zapraszaja..
dla mnie strefa uzdrowiskowa jest strefa starych ludzi. Jezeli zrobimy z Kolobrzegu miasto uzdrowiskowe w pleni, to biada nam, młodym.
Jeśli chcemy mieć i uzdrowisko i wczasowisko, to naszą szansą jest Podczele. Tylko tam znów też nic nie będzie takie proste. Sąsiedztwo Ekoparku, terenów natury 2000, to też stworzy określone ograniczenia. Myślę jednak, że to jest jakieś rozwiązanie. Niestety, po ostatniej decyzji Rady Miejskiej dość odległe.

Nie jestem pewna czy to dobre rozwiazanie. O ile masz na mysli podczele i teren lotniska to moim zdaniem nie jest to najlepsze rozwiazanie. No chyba ze wychodzisz z zalozenia ze "robcie sobie krzywed poza moja piaskownica".
Weźmy pod uwage fakt ze teren ten jest calkowicie pozostawiony sobie, znajduje sie tam wiele niebezpiecznych miejsc, ktore w polaczeniu z alkoholem i innymi srodkami odurzajacymi moga dac tragiczny w skutkach efekt (pasy startowe, pijani i pod włypem chemi ludzie zaraz w samochody i jazda po pasach lotniczych). Ludzie sa nieprzewidywalni. Wiem ze to moze troche przesadzona wizja ale trzeba brac kazda mozliwosc pod uwage. :)
Peny
Terminator

Postprzez ewe » środa, 26 lip 2006, 11:09

Świetna impreza ,na wysokim poziomie ,z ogromną rzeszą ludzi chcących się swietnie bawić ,
dobrze zorganizowana, bezpieczna .Minusy były ,ale jest to nieuniknione ,przy tak wielu uczestnikach. Największym minusem była wysoka cena wstępu, ale ją wyznaczyło ogromne zapotrzebowanie na tego rodzaju imprę. I nie spotkałem się z krytyką tej imprezy przez starszych .
Kołobrzeg stara się w miare możliwości łączyć te 2 funkcje : uzdrowiska i przez 2 miesiące wczasowiska i jakoś to na razie idzie.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » środa, 26 lip 2006, 12:29

Długoimienny napisał(a):
Peny napisał(a):To chyba mieszkancy powinni wybrac w jakim miescie chca mieszkac i tak jak propet slusznie zauwazyl mlodziez to przyszlosc.

Peny, nie bądź naiwna. Jak mieszkańcy mają wybrać? W drodze referendum? Zmaronować kupę kasy, żeby 10 procent poszło do urn? Młodzież to przyszłość? Czego? Młodzież bierze tyłki w troki i robi stąd zjazd. Bo tu nie ma pracy. I pracy nie przybędzie od organizowania atrakcji dla młodzieży, chyba, że całe życie chcesz nalewać piwo na plaży. A ja wiem, że młodzież ma inne aspiracje: to znaczy wyższe. Tak więc argumenty o młodzieży radzę odłożyć na bok, bo nikt normalny nie bierze tego pod uwagę.

A ja wiem, że młodzież z Kołobrzegu ma aspiracje nalewać piwo tak na naszej plaży, jak i na lotnisku Stansted. Wiem również, że młodzież ma aspiracje studiować w Kołobrzegu i Londynie. Są to indywidualne potrzeby naszej młodzieży.
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg