r00t, to miasto już wybrało. Chce być uzdrowiskiem
Miasto w skladzie pan prezydent i radni?? To chyba mieszkancy powinni wybrac w jakim miescie chca mieszkac i tak jak propet slusznie zauwazyl mlodziez to przyszlosc.
W Kołobrzegu na starówce 90 procent lokali to lokale mieszkalne. W Toruniu i Wrocławiu na przykład tylko 5 procent. Resztę stanowią usługi, kancelarie, sklepy, prywatne szkoły, etc. Wykup te mieszkania od ludzi i zrób nocną potupaję w centrum. Dlatego w innych miastach, nie we wszystkich oczywiście, ale w większości tego problemu nie ma.
Sa osoby z pomyslami jednak bez kapitalu, ktore chca cos zrobic ale nie maja za co... nie porownujmy sie do tych "metropolii". Pozdan Wroclaw to miasta STUDENCKIE, gdzie mlodych ludzi jest wielu i to przez CALY ROK a nie tylko 3 miesiace w roku. Otwarcie jakiegos klimatycznego miejsca dla mlodziezy pelnoletniej jest nieoplacalne ze wzgledu na to ze poza sezonem mlodych ludzi w takiej knajpie zbyt wielu nie bedzie.
Potupaje dla seniorow? "Fajfy" w Bałtyku, Kombatancie i innych osrodkach zapraszaja..
dla mnie strefa uzdrowiskowa jest strefa starych ludzi. Jezeli zrobimy z Kolobrzegu miasto uzdrowiskowe w pleni, to biada nam, młodym.
Jeśli chcemy mieć i uzdrowisko i wczasowisko, to naszą szansą jest Podczele. Tylko tam znów też nic nie będzie takie proste. Sąsiedztwo Ekoparku, terenów natury 2000, to też stworzy określone ograniczenia. Myślę jednak, że to jest jakieś rozwiązanie. Niestety, po ostatniej decyzji Rady Miejskiej dość odległe.
Nie jestem pewna czy to dobre rozwiazanie. O ile masz na mysli podczele i teren lotniska to moim zdaniem nie jest to najlepsze rozwiazanie. No chyba ze wychodzisz z zalozenia ze "robcie sobie krzywed poza moja piaskownica".
Weźmy pod uwage fakt ze teren ten jest calkowicie pozostawiony sobie, znajduje sie tam wiele niebezpiecznych miejsc, ktore w polaczeniu z alkoholem i innymi srodkami odurzajacymi moga dac tragiczny w skutkach efekt (pasy startowe, pijani i pod włypem chemi ludzie zaraz w samochody i jazda po pasach lotniczych). Ludzie sa nieprzewidywalni. Wiem ze to moze troche przesadzona wizja ale trzeba brac kazda mozliwosc pod uwage.