boss napisał(a):podatki podatki.........państwo musi zbierać kase a najlepiej od kierowców paliwo o tak trzeba kupić na wodę autko nie ruszy....szybko i bez gadania kazdy kto ma samochód płaci a Ci na górze się ciszą maja kase dla wypłaty dla kumpli ........tanie państwo ......jakoś nasz rząd musi się utrzmywać za darmoche pracować nie bedzie
Oczywiście generalnie ceny paliw są bardzo wysokie. Chodzi mi bardziej o to, że w Kołobrzegu są one specjalnie podnoszone na wakacje. Identyczna benzyna jest np. w Toruniu pk.30-35 gr tańsza ( na stacji Shell ). Pisałem kiedyś maila do tej firmy, dlaczego tak się dzieje. Odpisali jakieś banialuki o koniunkturze, czynszu dzierżawnym itp. Chodź była tam również podana faktyczna przyczyna ( pewnie nieświadomie
, że główny czynnik to lokalizacja stacji. I tak oto płacimy za sezon turystyczny, który trwa ok. 3 miesięcy. Tylko niestety, jakoś na jesień, zimę i wiosnę kupców kołobrzeskich dotyka dziwna amnezja i ceny pozostają.

za to ja odradzam tankowanie na Kołobrzeskim BP - skuter nie wskakuje na nim na wysokie obroty, a na Orlenie śmiga jak trzeba, a cena ta sama.
!!
jakie to błogie szczęście, że w Koszalinie już niedługo powstanie hiper nowiuteńki markecik, takie fajny cycuś normalnie. I tam każdy rozsądny człowiek sobie pojedzie i zapłaci za np. sok 2,5 a nie 4
Pięknie będzie.
.. jak UPR powstała to nie było PiSu .. ba, nawet AWSu czy PC