Trąbiące pociągi w nocy !!!!!!!!!!!!

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Flo » czwartek, 13 lip 2006, 19:44

i bardzo dobrze ze trabi, mimo ze nie kazdego to rusza.
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez padalec_ » czwartek, 13 lip 2006, 20:00

To fakt. W slamsowych dzielnicach słychać "trąbienie" pociągów. Tam, gdzie mieszka bogatsza część mieszkańców Kołobrzegu, nie ma takich problemów.
padalec_
Twardziel

Postprzez kazió » czwartek, 13 lip 2006, 20:31

padalec_ napisał(a):To fakt. W slamsowych dzielnicach słychać "trąbienie" pociągów. Tam, gdzie mieszka bogatsza część mieszkańców Kołobrzegu, nie ma takich problemów.

co za tekst, oswiec mnie, ktore to te slumsowe osiedla, bo dzielnic to chyba w tym miescie nie masz
kazió
V.I.P

Postprzez padalec_ » czwartek, 13 lip 2006, 20:33

Długoimienny napisał(a):Mechanik pojazdu trakcyjnego ma obowiązek przestrzegać obowiązującej sygnalizacji, zarówno świetlnej, jak i pionowej. Pojazd trakcyjny używa sygnału Rp1 "baczność" w momencie mijania wskaźnika W6 i W6a, czyli przed przejazdem kolejeowym lub przejściem, gdzie taki znak został ustawiony. Mechanik pojazdu trakcyjnego używa także sygnału "baczność" w przypadku zmiany sygnału na tarczy świetlnej Sygnału Os1 na Os2, Os3, Os4, czyli potocznie: z sygnału stop na sygnał uprawniający do jazdy z określoną prędkością. Podobnie, mechanik musi dać sygnał baczność, czyli zatrąbić, w przypadku ruszania z sygnału stop S1 na sygnale zastępczym. No i na koniec, "trąbi się" w każdej sytuacji, gdy na trasie przejazdu pojazdu trakcyjnego znajduje się "oszołom" lub "grupa oszołomów".

Ciekawe, ciekawe. Też właśnie o tym myślałem.
padalec_
Twardziel

Postprzez Didi » piątek, 14 lip 2006, 03:17

te pociagi trabiace o ktorych mowa to 3 sklady naprawcze ktore codziennie miedzy kolobrzegiem i ustroniem w nocy koncza kontrolowac i szykowac torowisko ktore zostalo naprawione kilka dni temu polozono nowe tory przejazd przez podczele na szlabanach tez jest teraz przyjemniejszy, skad to wiem wlansie przejezdzalem kolo tego skladu i oni na wysokosci ogrodow trabili przez cala dlugosc torow arka solny po jaka cholere nie wiem...moze maja radoche ze budza cale ogrody?
Didi
Rycerz forum

Postprzez Agunia » piątek, 14 lip 2006, 07:10

Suzy napisał(a):
Achaja napisał(a):ja mieszkam przy torach i nie słyszę pociągów - przyzwyczajenie

ja podobnie :P

i ja również, dla mnie nie stanowi to żadnego problemu
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez Roman » piątek, 14 lip 2006, 13:06

DeeJay - a może ludzie tam mają radochę ze skracania sobie drogi przez tory - akurat tam to jest pokusa nie do odparcia
Roman
Mieszka tu

Postprzez Didi » piątek, 14 lip 2006, 13:18

Roman napisał(a):DeeJay - a może ludzie tam mają radochę ze skracania sobie drogi przez tory - akurat tam to jest pokusa nie do odparcia

Roman to tez prawde oszolomow wracajacych z imprez czy z miasta czy z szanca przeciez nie brakuje...musialby sie ktos w pkp zapytac czy to celowe trabienie czy dla radochy
Didi
Rycerz forum

Postprzez Roman » piątek, 14 lip 2006, 15:37

DeeJay napisał(a):Roman to tez prawde oszolomow wracajacych z imprez czy z miasta czy z szanca przeciez nie brakuje...musialby sie ktos w pkp zapytac czy to celowe trabienie czy dla radochy

ale że im się chce na ten nasyp wdrapywać po nocy :)
Roman
Mieszka tu

Postprzez Vin » piątek, 14 lip 2006, 17:03

Trąbienie powinno być ustawowo zakazane

Te pociągi to mi kanarka w klatce straszą

A papuga przestała gadać
Vin
Uzależniony

Postprzez Didi » piątek, 14 lip 2006, 17:07

Długoimienny napisał(a):
DeeJay napisał(a):Roman to tez prawde oszolomow wracajacych z imprez czy z miasta czy z szanca przeciez nie brakuje...musialby sie ktos w pkp zapytac czy to celowe trabienie czy dla radochy

Pisałem powyżej Dee, że podanie sygnału "baczność" to obowiązek. Takie są przepisy.

Dobra Dlugi ja wiem gdzie pociag ma obowiazek trabic, ale to co robia sklady naprawcze na trasie kolobrzeg ustornie morskie to chyba lekka przesada...
Didi
Rycerz forum

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark