kaczyński premierem

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Peny » niedziela, 9 lip 2006, 14:20

tak wybrala wiekszosc ... :twisted: :twisted:
Peny
Terminator

Postprzez Roman » niedziela, 9 lip 2006, 14:43

ptaku - brutalna prawda jest taka, że może to i nie od Ciebie zależy - ale Ty od nich tak - to niestety nie jest tak, że jak nie głosowałeś na kaczorów, to nie dotyczy Cię wszystko to, co oni wymyślą

Peny - wybrała większość? - głosowało 40% społeczeństwa, z czego jakaś 1/4 poparła PiS, czyli 10% ogółu - tj. jakieś 3 mln ludzi, to mniej więcej tyle co moherów
Nikt się nie przyznaje, że głosował na PiS, ale czy głosował przeciw PiS-owi? Głosował na jakiegoś anty-kaczora? Większość, którym "kacze państwo" uwiera podrapała się po tyłkach i rzekła "nie ma na kogo głosować, to nic nie zmieni" - no i teraz będą tańczyć, tak jak im 10% moherów zagrało

Jak dotąd wszystkie rządy nie różniły się szczególnie od siebie, i tak zawsze wygrywa najbardziej załgany socjalny program, teraz przyszedł rząd "solidarny", ale i ideowy. I spróbuje wcielić tę swą anachroniczną, pseudokonserwatywną wizję. Bo krzyżyk trzeba było na kartce postawić, a nie jęcząc wieczorkiem przed TV: "o kurna, kaczor, emigrujemy" mrugając przy tym, jak na reklamie tamtego piwa
Roman
Mieszka tu

Postprzez Bruno » niedziela, 9 lip 2006, 15:00

Roman napisał(a):Peny - wybrała większość? - głosowało 40% społeczeństwa, z czego jakaś 1/4 poparła PiS, czyli 10% ogółu - tj. jakieś 3 mln ludzi, to mniej więcej tyle co moherów
Nikt się nie przyznaje, że głosował na PiS, ale czy głosował przeciw PiS-owi?

Licz jak chcesz - 60% nie idacych do wyborow tez wybralo, najgorsze co mozna wybrac, ale to ich wybor. Demokratyczna wiekszosc jest teraz po stronie PiS (nie jestem ich sympatykiem, ale nie mozna robic z ich sympatykow bezmozgich stworzen).
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Roman » niedziela, 9 lip 2006, 15:13

Bruno napisał(a):Licz jak chcesz - 60% nie idacych do wyborow tez wybralo, najgorsze co mozna wybrac, ale to ich wybor. Demokratyczna wiekszosc jest teraz po stronie PiS (nie jestem ich sympatykiem, ale nie mozna robic z ich sympatykow bezmozgich stworzen).

60% - zadecydowało rzeczywiście: "niech inni za mnie zdecydują", niestety nie jest tak, że skoro 60% nie poszło, to np.: 60% mandatów pozostaje niezagospodarowanych
Teraz to 60% może narzekać, jednak stan obecny, jest konsekwencją ich świadomego (miejmy nadzieję) wyboru.
Sympatycy PiS nie są grupą bezmózgich stworzeń, ale też żadna władza w Polsce od 17 lat nie budziła takich kontrowersji, takiej polaryzacji. A że Kaczyńscy szukają poparcia w grupach, które do tej pory nie były uważane za elitarne (choćby Radio Maryja), to świadczy o talencie politycznym na poziomie walki wyborczej. Bo to byłby błąd postawić na zblazowany "łże-elektorat"

ptaku napisał(a):
Roman napisał(a):ptaku - brutalna prawda jest taka, że może to i nie od Ciebie zależy - ale Ty od nich tak - to niestety nie jest tak, że jak nie głosowałeś na kaczorów, to nie dotyczy Cię wszystko to, co oni wymyślą

Szczerze mówiąc to nie wiem na co to była odpowiedź...

dotyczyło

ptaku napisał(a):A ja mam to gdzieś... I tak już nic nie zależy odemnie, a więc czemu mam się denerwować?

Teraz pozostało tylko robić swoje i mieć nadzieję, że ich ......... mnie nie dotknie.
Roman
Mieszka tu

Postprzez Roman » niedziela, 9 lip 2006, 15:52

chodzi o to, że nie zgadzam się z twierdzeniem "mnie to nie dotyczy"
Roman
Mieszka tu

Postprzez Demurrer » niedziela, 9 lip 2006, 17:06

Ja głosowałem na Kaczki. :P A wy histeryzujecie.

Jakby ktoś w Polsce nie był to czytając wasze posty pomyślałby, że kraju już nie ma.

Można by przypomnieć te prognozy jedynie mądrych i POstępowych, z października 2005, że benzyna będzie za rządów kaczek po 6 zł, duża inflacja, zero wzrostu gosp., inwestorzy będą uciekać z Polski, itp. I co?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez MzK » niedziela, 9 lip 2006, 17:51

Demurrer napisał(a):Ja głosowałem na Kaczki. :P A wy histeryzujecie.

Jakby ktoś w Polsce nie był to czytając wasze posty pomyślałby, że kraju już nie ma.

Można by przypomnieć te prognozy jedynie mądrych i POstępowych, z października 2005, że benzyna będzie za rządów kaczek po 6 zł, duża inflacja, zero wzrostu gosp., inwestorzy będą uciekać z Polski, itp. I co?

Rzady Kaczek sie jeszcze nie skonczyly, a wrecz przeciwnie to dopiero poczatek....niestety kartoflana rzeczywistosc...
MzK
Dyskutant

Postprzez Peny » niedziela, 9 lip 2006, 23:27

Roman napisał(a):Peny - wybrała większość? - głosowało 40% społeczeństwa, z czego jakaś 1/4 poparła PiS (..)

Tak, wiekszosc glosujacych. reszta to "polacy" ktorzy w dzien wyborow maja wszystko gleboko w... - moja opinia

Zreszta nie wazne kto glosowal.. wazne jest co teraz sie dzieje z krajem w kraju!
Nie mialam ostatnio okazji na biezaco ogladac wydarzen politycznych (pomijajac fakt ze sie tym nie bardzo interesuje) ale zauwazam ze duzo sie mowi..a nie za wiele robi.
Bo co z tego ze premierem bedzie Kaczynski.. (oprocz tego ze jest calkiem niereprezentatywny w przeciwienstwie do swojego poprzednika)?
teraz zamiast ksiezyca, blizniaki beda polowac na słonce?

Ciekawe jak by to bylo gdyby Tusk zostal prezydentem...?
Peny
Terminator

Postprzez Sauniere » poniedziałek, 10 lip 2006, 14:42

własciwie to sie nic nie zmieniło .. przeciez Kaziu to i tak była marionetka choc zartowała i sie usmiechała .. ale wlasciwie nic nie robiła ;) .. Jarosław K. jest lepszym politykiem od swojego brata Lecha K. .. Lechu troche taki gamoniowaty ;) .. ale trzeba pamietac ze PiS monolitem nie jest .. zdaje sie ze Kaziu tak jak i Jurek byl zdaje sie z ZChN .. a bracia z PC .. i własnie ZChN i PC sa głownymi składnikami obecnego PiSu .. w sumie ten rzad jest nawet niezły .. najlepszy rzad tworzyłby w całosci UPR ale to na razie mało mozliwe wiec najlepsza realna wersja miałoby byc POPiS w czym PiS powinno zajmowac sie sprawami społecznymi i polityka zagraniczna a PO sprawami gospodarczymi .. bo panstwo powinno byc konserwatwno-liberalne ..
Sauniere
Ważniak

Postprzez Sauniere » poniedziałek, 10 lip 2006, 14:45

PS. Nie głosowałem na PiS, LPR, SO, PO, SLD, UP, PD, UW, SDPL ;)
Sauniere
Ważniak

Postprzez Wald » poniedziałek, 10 lip 2006, 17:47

Coraz trudniej przychodzi żyć w tym naszym kraju! Gdyby nie to, że dla mnie ciut za późno na zmianę ojczyzny, to bym ja zmienił. Płakac mi się chce nad losem tej naszej ciężko dotkniętej takimi rządami Ojczyzny! Czarno widzę przyszłość Kraju pod takimi rządami! Żyję tylko nadzieją, że wkrótce co niektórym zostana podcięte skrzydła i spadną z wielkim łoskotem i szumem ze swoich wysokich grzęd! Że Polacy odzyskają wzrok i rozsądek i zagłosują na mądrych ludzi...
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Roman » poniedziałek, 10 lip 2006, 19:03

tak znowu, żeby szczególnie psuli to też nie

ale stare przysłowie mówi, że kto stoi w miejscu, ten się cofa
Roman
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze