Prezydent odbiera ludziom nadzieje!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Easy Rider » piątek, 30 cze 2006, 09:20

Pan prezydent odbiera ludziom nadzieję???
Nie wierzę to nikczemna potwarz buehehehe
Easy Rider
Terminator

Postprzez Vin » piątek, 30 cze 2006, 11:05

ewe napisał(a):Nie zgadzam się . Jak widzimy ,w Kołobrzegu /z ograniczonym terenem na rozbudowę /trochę tych mieszkań oddano i w porównaniu jak jest w Polsce ,to pod tym względem u nas jest super. A może "tym czekającym na mieszkanka" nie należy się taki wysoki standard ,może mieszkania ,które oddaje się komuś za darmo powinny mieć standard obniżony, bardziej poza atrakcyjnymi terenami. Za dużo tego dawania za darmo ,choć są oczywiście sytuacje wyjątkowe.

ewe jesteś słodki
co to znaczy : taki wysoki standard ?
toaleta w mieszkaniu i centralne ogrzewanie ?
nowe okna ?
i co znaczy obniżony standard ?
w którym wieku żyjemy ?
średniowiecze się kłania ?
dałeś coś komuś, że paplasz, że za dużo dają ?
obudź się
nie każdego stać na kupno mieszkania
gdzie mają mieszkać rodziny z dziećmi których nie stać na mieszkanie ?
w lepiance ?
w szałasie ?
w mieszkaniu z piecami i toaletą na podwórku ?
najlepiej na 20 metrach, co ?
a najlepiej jak ty będziesz przydzielał te mieszkania
bo ty wiesz komu i jakie się należy
jakie przydzielisz kobiecie z 2 dzieci ?
należy się z wygodami czy bez ?
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » piątek, 30 cze 2006, 11:57

Darowanemu koniowi nie zagląda się w gębe.
Nie jestem zwolennikiem rozdawania mieszkań za darmo gdy ludzie po szpitalach nie mają za co się leczyć . Mieszkania komunalne powinny być o bardzo okrojonym standardzie . Nie dosc , że darmowe to jeszcze jakie wymagania.

Chyba też zapiszę się w kolejkę na mieszkanie za darmo ,a swoje sprzedam .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » piątek, 30 cze 2006, 11:59

ewe napisał(a):Darowanemu koniowi nie zagląda się w gębe.
Nie jestem zwolennikiem rozdawania mieszkań za darmo gdy ludzie po szpitalach nie mają za co się leczyć . Mieszkania komunalne powinny być o bardzo okrojonym standardzie . Nie dosc , że darmowe to jeszcze jakie wymagania.

Brak słów
Magnat z Bożej łaski
Vin
Uzależniony

Postprzez ewe » piątek, 30 cze 2006, 13:07

Po prostu nie mam socjalistyczno -komunistycznych przekonań

Wszyscy coś chca : górnicy,pielęgniarki ,lekarze ,pracownicy firm prywatyzowanych akcje ,reszta chce jakieś ulgi ,wojskowym też się należy ,każdemu coś się należy ,itd.itd. A kto ma na to zap......ć . A później cała Polska chce mniejszych podatków ,akcyz .
Jakaś pomoc jest oczywiście niezbędna ,ale bez przesady . Takich mieszkań nie daja nawet w Ameryce. Może niech lepiej miasto zapewnia pracę bo za cenę mieszkania można stworzyć miejsce pracy.

VIN -Mogą mieszkać w barakach /ze wspólną łazienką /albo tak jak do tej pory mieszka wielu na wsi i nie przychodzi im do głowy żądać od gminy wybudowania im łazienki .Przejedź się na wieś to zobaczysz jak mieszkają ludzie ,ale nie do Budzistowa tylko na południe.
Więc nie opowiadajcie bzdur o odbieraniu nadziei .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » piątek, 30 cze 2006, 13:15

ewe napisał(a):VIN -Mogą mieszkać w barakach /ze wspólną łazienką /albo tak jak do tej pory mieszka wielu na wsi i nie przychodzi im do głowy żądać od gminy wybudowania im łazienki .Przejedź się na wieś to zobaczysz jak mieszkają ludzie ,ale nie do Budzistowa tylko na południe.
Więc nie opowiadajcie bzdur o odbieraniu nadziei .

No pewnie, że mogą
Mogą nawet mieszkać w lesie
A najlepiej wróćmy do jaskini
Jesteś słodki ewe
Vin
Uzależniony

Postprzez Candy » piątek, 30 cze 2006, 15:54

Od kiedy tylko zaczęłam starać się o mieszkanie to zawsze piszę, że może to być mieszkanie do remontu, nigdy nie twierdziłam, że ma mi ktoś dać jakieś odpicowane mieszkanie.

ewe jesteś niesprawiedliwy, ale życzę ci aby nikt z twojej rodziny nie znalazł się nigdy w podobnej sytuacji.
Candy
Twardziel

Postprzez padalec » piątek, 30 cze 2006, 16:24

A mi się pić chce, a nie mam pieniędzy, a nikt mi nie chce dać za darmo, a też mam swoje potrzeby. Obwiniam o to prezydenta.
padalec
Dyskutant

Postprzez BLAaa » piątek, 30 cze 2006, 17:56

padalec napisał(a):A mi się pić chce, a nie mam pieniędzy, a nikt mi nie chce dać za darmo, a też mam swoje potrzeby. Obwiniam o to prezydenta.

I słusznie :wink: :lol:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » sobota, 1 lip 2006, 13:00

Achaja napisał(a):
ewe napisał(a):Darowanemu koniowi nie zagląda się w gębe.

Wiesz, co ewe, teraz już przegiąłeś… chyba brak ci pewnego organu, który jest potocznie wiązany z naszymi uczuciami…

Nigdy nikomu nie życzę źle, ale… ciekawe, co byś mówił gdyby ciebie życie potraktowało brutalnie…

Ale ma sporo racji. Mało się słyszy, że człowiek ma dostać mieszkanie to mu coś nie pasuje w proponowanym mieszkaniu. Odrzuca propozycje trzech lokali na przykład, bo wszędzie mu było brzydko, albo coś innego nie pasowało. Taki człowiek powinien z miejsca lecieć z kolejki na sam jej koniec, albo powinien stracic prawo starania się o wpisanie na listę za jakieś 20 lat. Wtedy nie byłoby takiego wybrzydzania.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez barmaid » sobota, 1 lip 2006, 13:11

A ja widziałam stan pewnego budynku oddanego ludziom....Koszmar...dostali i zniszczyli.Zdewastowana winda, klatka schodowa w opłakanym stanie, wszystko ładne, nowiutkie tylko się cieszyć.Ale za darmo, więc trzeba zniszczyć ;/
barmaid
Rycerz forum

Postprzez qrczak » sobota, 1 lip 2006, 13:13

barmaid napisał(a):A ja widziałam stan pewnego budynku oddanego ludziom....Koszmar...dostali i zniszczyli.Zdewastowana winda, klatka schodowa w opłakanym stanie, wszystko ładne, nowiutkie tylko się cieszyć.Ale za darmo, więc trzeba zniszczyć ;/

Zniszczyli bo prezydent im odebrał nadzieję na klimę w budynku. :lol: :lol: :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez barmaid » sobota, 1 lip 2006, 13:16

Nie, to raczej taka popegeerowska mentalność.Dostać za darmo i zniszczyć. A żeby się mnie nikt nie czepiał, to napiszę, że widziałam tylko jeden taki budynek, nie wiem jak inne, może gdzie indziej szanują i dbają... ??
barmaid
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg