Easy - tchórz?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez r00t » poniedziałek, 26 cze 2006, 15:12

...no jest jeszcze coś takiego jak proces poszlakowy, sąd decyduje czy poszlaki są wystarczające żeby kogoś skazać...
r00t
Administrator

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 26 cze 2006, 15:17

Poszlaki są teraz w modzie. Szczególnie w polityce. Mistrzami świata i okolic są w tym chłopcy z ekipy rządzącej. Słynny wystep Ziobry z niszczarka i przekonywanie, że w PZU mieli niszczarki, więc mogli niszczyć kwity.
To co mamy w spodniach jest poszlaką, że moglismy dopuścić się gwałtu. Jak w tym dowcipie o bacy i aparaturze.
Ciekaw jestem, czy dziennikarz, o którym mowił HB będzie w ogóle postawiony w stan oskarżenia?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 26 cze 2006, 15:25

BLAaa napisał(a):Poszlaki są teraz w modzie. Szczególnie w polityce. Mistrzami świata i okolic są w tym chłopcy z ekipy rządzącej. Słynny wystep Ziobry z niszczarka i przekonywanie, że w PZU mieli niszczarki, więc mogli niszczyć kwity.
To co mamy w spodniach jest poszlaką, że moglismy dopuścić się gwałtu. Jak w tym dowcipie o bacy i aparaturze.
Ciekaw jestem, czy dziennikarz, o którym mowił HB będzie w ogóle postawiony w stan oskarżenia?

BLAaa, nie mieszaj pojęć i sytuacji. Ziobro wskazywał, że poprzez powiadomienie prokuratury o fakcie niszczenia dokumentów oraz możliwością bardzo szybkiego ich niszczenia przy pomocy niszczarek, prokuratura miała prawo podjąć czynności jeszcze przez wszczęciem dochodzenia, tj. że działała na podstawie art. 308 § 1 k.p.k.: „W granicach koniecznych dla zabezpieczenia śladów i dowodów przestępstwa przed ich utratą, zniekształceniem lub zniszczeniem, prokurator albo Policja może w każdej sprawie, w wypadkach niecierpiących zwłoki, jeszcze przed wydaniem postanowienia o wszczęciu śledztwa lub dochodzenia, przeprowadzić w niezbędnym zakresie czynności procesowe, a zwłaszcza dokonać oględzin (...)”

To nie ma nic wspólnego z poszlakami. To są dwie odrębne rzeczy. Nic to nie ma wspólnego z wykazywaniem komukolwiek winy.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 26 cze 2006, 15:47

Być może, nie wykluczam, że pogubiłem się w toku tego Ziobrzego prawniczego bełkotu. Ale tak to zrozumiałem. I nie tylko ja, bo podobne komentarze czytałem dziś w internecie i prasie. Ale mniejsza z tym. W tej kwestii zdaję się na Ciebie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 26 cze 2006, 15:52

W sumie nieważne. Ja uważam, że równie dotkliwy byłby wyrok cywilny, a w procesie cywilnym nie ma mowy o żadnym domniemaniu niewinności.

Zresztą zobaczymy jak to rozegra Prezydent.
W tym topciu chodziło mi o coś innego.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 26 cze 2006, 21:17

Chodziło o cos innego, ale sprowadza się do czegoś innego.
Cywil będzie trwał kilka lat. szybszy i bardziej dotkliwy byłby proces karny, ale tu słabo widzę prezydenta. W cywilu też nie byłbym taki pewny.
Poczekamy i zobaczymy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Flo_ » poniedziałek, 26 cze 2006, 22:42

nie podpowiadajcie preziemu :lol:
Flo_

Postprzez BLAaa » wtorek, 27 cze 2006, 10:00

Nie ma co podpowiadać, on i tak ma prawnika z Koszalina, który jakieś ruchy musi mu zaproponować. mam czutke, że rozejdzie sie po kościach.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Flo_ » wtorek, 27 cze 2006, 13:31

BLAaa napisał(a):Nie ma co podpowiadać, on i tak ma prawnika z Koszalina, który jakieś ruchy musi mu zaproponować. mam czutke, że rozejdzie sie po kościach.

w Kg nikt sie nie podjal czy moze za slabi adwokaci? :lol:
Flo_

Postprzez BLAaa » wtorek, 27 cze 2006, 14:31

Flo_ napisał(a):w Kg nikt sie nie podjal czy moze za slabi adwokaci? :lol:

A to już nie do mnie pytanie, tylko do Henryka B.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Flo_ » wtorek, 27 cze 2006, 16:25

BLAaa napisał(a):
Flo_ napisał(a):w Kg nikt sie nie podjal czy moze za slabi adwokaci? :lol:

A to już nie do mnie pytanie, tylko do Henryka B.

boje sie zapytac bo jeszcze kajdany dostane albo co gorsza jakies dyby
Flo_

Postprzez kraall » środa, 28 cze 2006, 09:41

Właściwie problem jest inny. Pytanie było o to - czy pan redaktor jest tchórzem?
Po pierwsze nietaktem wg mnie jest cytowanie gazety, której zasadniczym dochodem jest (tak się w mieście mówi) dotacja Urzędu Miasta.
Po drugie wg mnie większym tchórzostwem jest unikanie zaproszeń pana redaktora do udziału w jego programach. Czego się tatuś boi? Udział w programach na żywo jest ryzykiem. Ktoś może zadać niewygodne pytanie. Przekonała się o tym pewna radna powiatowa.
I na koniec - zarzucanie publicznie komuś tchórzostwa jest mówiąć delikatnie ch....em.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » środa, 28 cze 2006, 09:49

kraall napisał(a): .
I na koniec - zarzucanie publicznie komuś tchórzostwa jest mówiąć delikatnie ch....em.

Ciekawe masz standardy.

Dam Ci inny przykład, zupełnie abstrakcyjny:
Kradzież jest chamstwem, czy chamstwem jest mówienie o tym, że ktoś kradnie?
Zastanów się co piszesz.

Easy po tym co zaprezentował jest dla mnie tylko ratlerkiem, jak tu ktoś już go określił. I tyle. Moja opinia jak sam widzisz nie jest odosobniona, a inne zdanie to chyba mają tylko osoby dla których najważniejsze jest przy.....enie Prezydentowi, bez względu na wszystko.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Didi » środa, 28 cze 2006, 10:02

krall swieta racja polac mu :!:
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg