Kaucz'u - galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez rysio » środa, 7 cze 2006, 15:01

KaucZ napisał(a):no i tak....ekhm... w ktory z nich sie najlepiej pakowac :help: ??
http://www.agito.pl/product/24072
http://www.agito.pl/product/28092
http://www.agito.pl/product/11696

ja kupiłem przez allegro ale nie canona, bo slyszalem opinie, ze obiektyw z kita, to jest taki .. bardziej wyrafinowany dekielek na korpus, wiec zdecydowalem sie na nikona... ale na allegro bo za tyle co tam jest to w życiu bym nie kupił!
allegro to dobry system - jeszcze sie ani razu nie zawiodlem.. a aparacik super - polecam... moj kosztowal 2400, jeszcze tylko jakas 100 za karte, filtr najprostszy opkolo30zl i mozna focic ile wlezie
rysio
Terminator

Postprzez rysio » środa, 7 cze 2006, 15:21

kiedys jak uzywalem analogowej lustrzanki nakupowalem sobie obiektywow, konwerterow, ale z doswiadczenia wiem, ze prawie wcale ich nie uzywalem, wiec teraz zalozylem wlasnie tak, ze innego obiektywu nie bede potrzebowal. oczywiscie kazdy ma inne potrzeby i oczekiwania od swojego sprzetu, wiec kauczy musi sam pomyslec, czy potrzebuje np rybiego oka albo jakiegos waskiego tele..., ja np tego nie potrzebuje
rysio
Terminator

Postprzez j0shu4 » środa, 7 cze 2006, 16:20

Olympus kusi ale sprawdz tez dostepnosc innych dodatkow i cen obiektywow
co do Canona obiektyw kitowy to max 100 pln wiec de facto placisz za aparat nie obiektyw i wcale nie jest tak zly , D50 nijak sie nie ma do Olympusa i 350D bo to ciut nizsza polka
zreszta wystarczy sprawdzic parametry
jezeli Canon to w przyszlosci (i tu chyba nikt nie bedzie na mnie krzyczal) przy braku wiekszych funduszy warto zainwestowac w 50mm , jakies uniwersalne tele i gripa
taki zestaw spokojnie zaspokoi twoje potrzeby no chyba ze masz wyzsze wymagania
ja wybieralem z D50, 350D i E300 - mialem te przewage ze kazdy z nich moglem przez kilka dni wyprobowac , zdecydowalem sie na 350D i pewnie dlugo go nie zmienie (chociaz u mnie to nigdynie jest pewne :) )
j0shu4
Moderator

Postprzez Sato » środa, 7 cze 2006, 21:04

da sie zaobserwowac wsrod forumowiczow monokulture Canona :)... i ja sie tez do niej przylacze...
sposrod zaproponowanych modeli tez bym postawil na 350D.. z kilku powodow.

1. wspomniana juz najwieksza dostepnosc akcesoriow i przede wszystkim obiektywow do Canona (nie tylko firmowych)
2. Obiektywy Canona sa obecnie najlepsze jakosciowo, o czym mozna przeczytac wiele interesujacych wypowiedzi w necie potwierdzajacych ta teze,
3. Canon jest obecnie liderem rynku europejskiego i to on wyznacza kierunek...
4. nie ma problemu z supportem, a i rynek wtorny jest najwiekszy.. za pare miesiecy gdy bedzie chcial sprzedac sprzet nie powinienes miec z tym wiekszych problemow.
5. i jeszcze jeden drobiazg techniczny, dla mnie wybitnie wazny po doswiadczeniach z cyfrowa malpka.. 350D nie ma sobie rownych na tej polce cenowej, jesli chodzi o jakosc zdjec przy ISO powyzej 400.

swoja droga znam tez takich, co sposrod wymienionych wczeniej Canona, Olympusa czy Nikona wybiora.. Konice-Minolte, z seri Dynax, bo np. kreci ich stabilizacja obrazu w korpusie, i wszystko inne wtedy juz sie nie liczy...

acha, i jeszcze jedno... nie przejmuj sie tak bardzo, gdy czytajac opinie o 350D ludzie beda wieszac psy na nim, za jego wielkosc... ze maly i ze nie wygodny... to jest indywidualna kwestia jak bardzo ergonomiczny aparat jest Ci potrzebny... mozna przywyknac i do jego uchwytu, o ile nie musisz z nim spedzac 5godzin dziennie :)
Sato
Dyskutant

Postprzez j0shu4 » środa, 7 cze 2006, 21:14

Sato napisał(a):da sie zaobserwowac wsrod forumowiczow monokulture Canona :)... i ja sie tez do niej przylacze...
sposrod zaproponowanych modeli tez bym postawil na 350D.. z kilku powodow.

1. wspomniana juz najwieksza dostepnosc akcesoriow i przede wszystkim obiektywow do Canona (nie tylko firmowych)
2. Obiektywy Canona sa obecnie najlepsze jakosciowo, o czym mozna przeczytac wiele interesujacych wypowiedzi w necie potwierdzajacych ta teze,
3. Canon jest obecnie liderem rynku europejskiego i to on wyznacza kierunek...
4. nie ma problemu z supportem, a i rynek wtorny jest najwiekszy.. za pare miesiecy gdy bedzie chcial sprzedac sprzet nie powinienes miec z tym wiekszych problemow.
5. i jeszcze jeden drobiazg techniczny, dla mnie wybitnie wazny po doswiadczeniach z cyfrowa malpka.. 350D nie ma sobie rownych na tej polce cenowej, jesli chodzi o jakosc zdjec przy ISO powyzej 400.

swoja droga znam tez takich, co sposrod wymienionych wczeniej Canona, Olympusa czy Nikona wybiora.. Konice-Minolte, z seri Dynax, bo np. kreci ich stabilizacja obrazu w korpusie, i wszystko inne wtedy juz sie nie liczy...

acha, i jeszcze jedno... nie przejmuj sie tak bardzo, gdy czytajac opinie o 350D ludzie beda wieszac psy na nim, za jego wielkosc... ze maly i ze nie wygodny... to jest indywidualna kwestia jak bardzo ergonomiczny aparat jest Ci potrzebny... mozna przywyknac i do jego uchwytu, o ile nie musisz z nim spedzac 5godzin dziennie :)

podstawa to krotkie palce :)
j0shu4
Moderator

Postprzez FiDo » środa, 7 cze 2006, 21:15

dodam jeszcze, ze uchwyt to pikus. kupujesz gripa, podpinasz i paluszki ladnie leza. niby takie male, a broiii
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 18 cze 2006, 10:39

156, 157 mi sie podobaja. z naciskiem na 157 :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Roman » niedziela, 18 cze 2006, 21:49

157. - poruszające

samochodzik?

158. - nudne
159. - ciekawie ten ratusz, ale prawdziwie ciekawie to wygląda dopiero HOSSO na zdjęciu
160. - tło jest tam ważniejsze, bo nie ma nic prócz HOSSO
161. - ehh, jakby ulica była w centrum, to by dopiero, myślę, było fajnie wykadrowane
Roman
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki