Otwarcie lata 2006?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Roman » sobota, 27 maja 2006, 11:34

j0shu4 napisał(a):
Długoimienny napisał(a):Jeśli będzie to parasol w twoich 4 literach, ja się na to piszę. Już mam nawet tytuł: analne otwarcie wieśniaka z Kołobrzegu. :twisted:

Długi :)
masz u mnie piwo :)

to trzeba będzie zrobić uroczyste otwarcie piwa :P
Roman
Mieszka tu

Postprzez ewe » środa, 31 maja 2006, 07:31

DeeJay napisał(a):Lato przywitamy z Perfectem i Polsatem
W tym roku wiadomo na razie, że zagra Perfect, Grzegorz Markowski

NO i pewnie nie zabraknie naszej Bandy Puchatka /troche juz nudnej ,choć ostatnio Tomaso zrobił nam świetną reklamę KOłobrzegu w "szansie na sukces"/
ewe
Gwiazdor

Postprzez U-S » środa, 31 maja 2006, 12:05

Co roku było tak,że każdy mógł znaleźć na tych otwarciach coś dla siebie, więc myślę, że i teraz nie zabraknie atrakcji. Myślę pozytywnie :D Szkoda tylko, że pewnie na to nie pójdę :(
U-S
Weteran

Postprzez qrczak » czwartek, 29 cze 2006, 22:36

Odgrzewam temat bo dzisiaj widziałem urywki z konferencji prasowej dyrektora Cepitu i rzecznika prezydenta. Tak mi się nasunęła myśl, że promocja w mieście leży. Leży i kwiczy. Impreza ma być 7 lipca, a na dobrą sprawę ja się oficjalnie dowiaduję dzisiaj kto będzie występował. Dowiaduję się też, że retransmisja będzie w Polsacie, który na pewno jeszcze nie reklamował imprezy bo jeszcze wszystkie szczegóły nie są dopięte (na 8 dni przed imprezą). W mieście plakaty powinny juz wisieć, a pokażą się pewnie na słupach na dwa dni przed imprezą (wersja optymistyczna). Tak się chyba nie da ludzi ściągnąć do miasta, mówiąc o czymś, co z założenia ma być największą imprezą w sezonie letnim w mieście i ma służyć promocji miasta.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Didi » czwartek, 29 cze 2006, 22:38

Kod: Zaznacz cały
a dzisiejszej konferencji prasowej Przemysław Dawid dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej podał szczegóły tegorocznego koncertu na otwarcie lata. Odbędzie się  7. lipca na kołobrzeskiej plaży i będzie nosił tytuł "Koncert Pokoleń". Megagwiazdy polskiej estrady zaśpiewają ze swoimi dziećmi - wschodzącymi gwiazdami. Wystąpią między innymi Perfect + , Bajm +, Skaldowie +, Natalia Kukulska + (głos Anny Jantar)... Prowadzenie koncertu powierzono panom Lubaszenko. Wszystko to przed kamerami TV Polsat. Początek w piątek 7. lipca po 17. Wcześniej, od godziny 15 zaprezentują się kołobrzescy wykonawcy.

Warto przyjechać nie tylko na ten koncert, ale i pozostać dłużej w Kołobrzegu. Przez dwa dni,  8 i 9 lipca  będzie trwał II Piknik Wojskowy.
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Didi » czwartek, 29 cze 2006, 22:39

Jedno powiem straszna lipa ze impreza w piatek a nie sobote...i ze nie bedzie live tylko retransmisja w niedziele. Gwiazdy nawet ok prowadzacy tez...zobaczymy jak bedzie plakaty od poniedzialku mogly by wisiec...
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Peny » czwartek, 29 cze 2006, 23:14

hmmm.. w Polsacie mnie jeszcze nie bylo :D :roll:

:lol:
zapowiada sie ciekawie :] ciekawe jak z pogoda :oops:
Peny
Terminator

Postprzez qrczak » piątek, 30 cze 2006, 00:46

Długoimienny napisał(a):
qrczak napisał(a):Odgrzewam temat bo dzisiaj widziałem urywki z konferencji prasowej dyrektora Cepitu i rzecznika prezydenta. Tak mi się nasunęła myśl, że promocja w mieście leży. Leży i kwiczy. Impreza ma być 7 lipca, a na dobrą sprawę ja się oficjalnie dowiaduję dzisiaj kto będzie występował. Dowiaduję się też, że retransmisja będzie w Polsacie, który na pewno jeszcze nie reklamował imprezy bo jeszcze wszystkie szczegóły nie są dopięte (na 8 dni przed imprezą). W mieście plakaty powinny juz wisieć, a pokażą się pewnie na słupach na dwa dni przed imprezą (wersja optymistyczna). Tak się chyba nie da ludzi ściągnąć do miasta, mówiąc o czymś, co z założenia ma być największą imprezą w sezonie letnim w mieście i ma służyć promocji miasta.

Miesiąc temu i 3 tygodnie temu w radio podawałem informację, kto będzie występował, kiedy i co będzie. Pisała też o tym prasa. Dyrektor mówił, jak mają sie sprawy z telewizją i jak sobie z tym poradzą.

Rozumiem Qrczak, że gdyby się pojawiły plakaty, a impreza zmieniłaby termin albo została odwołana, to stwierdziłbyś, że dyrektor to dyletant. Tak masz pretensje, że jeszcze nie wiszą.

O ile znam sens wydawania 300 tysięcy na tego rodzaju imprezy, to nie służą one do ściągania ludzi na tę imprezę, ale do rozpromowania hasła i marki "Kołobrzeg" na całe wakacje. Celem promocji są czynniki długofalowe, nie doraźne. Miałeś to na pulic relations?

Materiał z konferencji jutro w Radio Kołobrzeg.

Wszystko się zgadza, ale idź, popytaj ludzi w mieście ludzi ilu z nich wiedziało kto oficjalnie wystąpi na imprezie i kiedy ona będzie. Wyniki mogą nie być zbyt dobre. Dla mnie dziwne jest to, że nie nadaje się zbyt wielkiego rozgłosu imprezie, która ma być za 8 dni. Prasy lokalnej nie czytam, radia nie za często słucham, podejrzewam, że sporo mieszkańców robi tak samo. Dziwi mnie, że na 8 dni przed imprezą, która ma wypromować Kołobrzeg w Polsce niewiele o niej słychać.

P.S. Public relations miałem mocno okrojone, a zaliczenie było za samo pojawienie się na egzaminie. :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 30 cze 2006, 13:19

Zgadzam sie z qrczak'iem w mieście jest problem od wielu lat z promocją imprez.
Ciężko dopatrzyć się na mieście jakiś reklam .To zdanie wczasowiczów ,ja sobie daje radę . To musi reklama pełną gębą ,szeroko ,nawet jak impreza słaba tym większa powinna być reklama.
Brak dużych banerów ,plakaciki tego nie załatwią .Banery nad ulicami ,ogromne litery .To jest reklama +radio /mam nadzieję ,że w tym roku popisze się lepiej Radio Kołobrzeg/ +TV
Podam przykład : kiedyś firma Renault przeznaczała na reklamę 30 % i jakoś weszli na uprzedzony do nich rynek niemiecki
ewe
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » piątek, 30 cze 2006, 13:22

radio ? a co ma radio do tego >
j0shu4
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg