ważne pytanie

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:05

yennefer napisał(a):Fiduś, filozofia filozofią, ale co z normalnym postrzeganiem świata? :p (o ile w dzisiejszych czasach mozna mowic o normalności :twisted:)
wasze bodźce wzrokowe chyba musiałyby odbierać na dwoch płaszczyznach: tej wyidealizowanej i realnej :lol:

wydaje mi sie, ze ja akrat nie mam z tym problemu. lubie popatrzec na ladne kobiece mordki na plakatach, ale w rzeczywistosci nie lubie kiedy kobieta dokonuje na sobie jakich zabiegow kosmetyczno-artystycznych. nie podobaja mi sie malowane oczy, podgalane brwi itp.. kobieta powinna byc ladna z natury. gorzej, ze panienki, ktore sa wystawiane na plakatach sa po prostu bardzo ladne. po dokonaniu selekcji, wypudrowaniu zrobili im zdjecia i wystawili na publike. ja facet, ktory sie naogladam tych zdjec pozniej szukam kobiety, ktora bedzie odzwierciedleniem obrazu wykreowanego przez kulture konsumpcji. fakt, niedlugo bedziemy musieli odbierac na dwoch plaszczyznach. ale wy tez!
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Agunia » niedziela, 28 maja 2006, 15:09

FiDo napisał(a): gorzej, ze panienki, ktore sa wystawiane na plakatach sa po prostu bardzo ladne

chyba raczej ładnie poprawione :| chyba nie wierzysz w to, że one wszystkie mają takie długie nogi i tak delikatną skórę? :?
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:09

no to poczekajcie jeszcze kilka lat.. moge sie zalozyc, ze w przyszlosci ciezko wam bedzie odroznic wasze corki od synow. popatrzcie na facetow w reklamach i spojrzcie co sie teraz dla facetow reklamuje. spojrzcie na magazyn Logo dla facetow. niedawno na okladce wyczytalem: '503 rzeczy, ktore powinienes miec'. jezeli na przyklad nie ma zapotrzebowania na lakier do wlosow dla facetow - koncery poprzez reklame taka potrzebe stworza. czysta manipulacja :twisted: :twisted:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Tisaja » niedziela, 28 maja 2006, 15:10

Heeejj.. ale metroseksualny facet to nie znaczy "z długimi włosami"!! Metroseksualny=zadbany,modnie ubrany i pachnący....Byl juz kiedyś taki topic :)

A gazety erotyczne... niech panowie sobie oglądają.... ;) Jak mi wpada taka gazetka w łapki...to lubię czytać opowiadanka erotyczne... :P
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:11

Agunia napisał(a):
FiDo napisał(a): gorzej, ze panienki, ktore sa wystawiane na plakatach sa po prostu bardzo ladne

chyba raczej ładnie poprawione :| chyba nie wierzysz w to, że one wszystkie mają takie długie nogi i tak delikatną skórę? :?

a gdzie napisalem, ze wierze? niejednokrotnie widzialem taka modelke na zywo przed i po sesji, dlatego z calej tej 'sytuacji' sie smieje. ale sama spojrz jak to dziala na masy
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Agunia » niedziela, 28 maja 2006, 15:11

FiDo napisał(a):no to poczekajcie jeszcze kilka lat.. moge sie zalozyc, ze w przyszlosci ciezko wam bedzie odroznic wasze corki od synow. popatrzcie na facetow w reklamach i spojrzcie co sie teraz dla facetow reklamuje. spojrzcie na magazyn Logo dla facetow. niedawno na okladce wyczytalem: '503 rzeczy, ktore powinienes miec'. jezeli na przyklad nie ma zapotrzebowania na lakier do wlosow dla facetow - koncery poprzez reklame taka potrzebe stworza. czysta manipulacja :twisted: :twisted:

więc myślę, że przed prawdziwymi mężczyznami stoje ważne zadanie obronienia się przed tym procesem
Agunia
Mieszka tu

Postprzez Agunia » niedziela, 28 maja 2006, 15:12

FiDo napisał(a):a gdzie napisalem, ze wierze? niejednokrotnie widzialem taka modelke na zywo przed i po sesji, dlatego z calej tej 'sytuacji' sie smieje. ale sama spojrz jak to dziala na masy

skoro widziałeś i wiesz jak to w rzeczywistości wygląda, to czym tu się zachwycać?
Agunia
Mieszka tu

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:13

Agunia napisał(a):
FiDo napisał(a):a gdzie napisalem, ze wierze? niejednokrotnie widzialem taka modelke na zywo przed i po sesji, dlatego z calej tej 'sytuacji' sie smieje. ale sama spojrz jak to dziala na masy

skoro widziałeś i wiesz jak to w rzeczywistości wygląda, to czym tu się zachwycać?

poszczegolne jednostki sie obronia, a w przyszlym pokoleniu te jednostki beda uwazane za niemodne dziwadla :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:14

Agunia napisał(a):

powiedzcie mi, czy ja pisze niejasno, czy ona mnie po prostu nie rozumie?

to co mnie otacza mimowolnie plywa na moja percepcje. tak samo jest z Toba i kazdym z nas.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kulA » niedziela, 28 maja 2006, 15:20

yennefer napisał(a):
FiDo napisał(a):jest zenujace, ale na was to dziala tak samo. zauwazylem, ze wasze kobiece gusta tez sie zmieniaja. powoli idziecie w kierunku facetow - metroseksualistow. faceci w dlugich, utwardzanych wlosach. ostatnio na miescie widze pelno plakatow z lakierami do wlosow dla facetow. litosci!

nie no, bez przesady, komu odpowiada metroseksualizm, temu odpowiada, ale raczej nie nalezy generalizowac :|
mnie sama to smieszy, niby wszystko jest dla ludzi, ale jesli faceci ida w kierunku zniewiescienia, to pozniej nie ma sie co dziwic, ze kobiety opanowuja swiat (w cudzyslowie ;))
bo przeciez w tej kwestii jeszcze nie jest tak zle, no wlasnie... jeszcze :P

a kto powiedzial ze dla nas te napompowane babki sa idealami, odpowiem tak, chyba kazdemu facetowi podoba sie Hammer czy tez inny super wypasiony samochod, ale nie kazdy chcialby miec taki w swoim garazu, fakt ze facet lubi popatrzec na takie "idealne" cialo nie znaczy ze wlasnie taka dziewczyne chcialby miec, bo liczy sie co innego, nie cialo
kulA
Rycerz forum

Postprzez FiDo » niedziela, 28 maja 2006, 15:22

kulA napisał(a): a kto powiedzial ze dla nas te napompowane babki sa idealami, odpowiem tak, chyba kazdemu facetowi podoba sie Hammer czy tez inny super wypasiony samochod, ale nie kazdy chcialby miec taki w swoim garazu, fakt ze facet lubi popatrzec na takie "idealne" cialo nie znaczy ze wlasnie taka dziewczyne chcialby miec, bo liczy sie co innego, nie cialo

otoz to. sama yennefer napisalas, ze nie wolno generalizowac.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » niedziela, 28 maja 2006, 15:51

FiDo napisał(a):
kulA napisał(a): a kto powiedzial ze dla nas te napompowane babki sa idealami, odpowiem tak, chyba kazdemu facetowi podoba sie Hammer czy tez inny super wypasiony samochod, ale nie kazdy chcialby miec taki w swoim garazu, fakt ze facet lubi popatrzec na takie "idealne" cialo nie znaczy ze wlasnie taka dziewczyne chcialby miec, bo liczy sie co innego, nie cialo

otoz to. sama yennefer napisalas, ze nie wolno generalizowac.

no dokladnie, tak napisalam i tego sie trzymam. ale mi chodzilo o cos innego, sam przyznales, ze takie wyidealizowane wizerunki wplywaja na Twoja percepcje, zgoda... nie jest to zle, dopoki potrafisz odroznic te dwie plaszczyzny: idealna i realna, to tez tyczy sie wypowiedzi kuli, sa mezczyni ktorzy faktycznie preferuja inne wartosci niz tylko ladne opakowanie, ale sa tez tacy, ktorzy gubia sie w tym, co kreuja media i pop-kultura, i wtedy pojawia sie problem, bo wciaz szukaja czegos, co istnieje tylko w ich wyobrazni podsycanej roznymi reklamami. (a wcale nie jest ich malo, mam wielu znajomych, ktorzy takie plastikowe panie z okladek za swoj ideal ;))

co do metroseksualizmu - zgadzam sie w pelni z Agunia, facet musi byc męski, a nie upodabniac sie do kobiety... :?
to nie znaczy oczywiscie, ze nie powinien o siebie dbac. :twisted:
no ale facet, ktorego np. martwi bardziej niz dziewczyne to, ze zepsuje mu sie fryzura przestaje byc dla mnie stuprocentowym facetem. :help:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez cushu » niedziela, 28 maja 2006, 15:58

Ja nie widze problemu, skoro idealy nie istnieja, to faceci je tworza...
A ze sa fikcyjne to inna sprawa... poprawianie i oszukiwanie w celu wydania sie lepszym jest naturalna ludzka sklonnoscia..
naturalna rzecza jest to ze ludzie pierdza, ale nie robia tego raczej na pierwszej randce, nawet jesli bardzo im sie chce.. dobre wychowanie? w takim przypadku dobre wychowanie nie jest niczym innym jak proba wydania sie lepszym..
cushu
Terminator

Postprzez redlovebloodgirl » niedziela, 28 maja 2006, 16:06

Fido-na tym forum ty masz najwiekszy kontakt z modelkami wiec sam najlepiej wiesz jak jest :)

i wg mnie Agunia, to ze facet przejrzy sobie czasem jakas gazetke badz film, nic nie znaczy. niektore dziewczyny odbieraja to nawet jako zdrade ale ludzie- bez przesady :| popatrzec kazdy moze, wazne aby pozniej, w realu umial docenic prawdziwe piekno, nawet to o poranku bez makujazu :twisted:
redlovebloodgirl
Mieszka tu

Postprzez Mafi » niedziela, 28 maja 2006, 16:57

Agunia napisał(a):
zdecydowanie popieram zdanie yen
metroseksualiści podobają się chyba tylko właśnie tym wspomnianym już 'sztucznym' kobietom

Ale głupoty gadasz hehe...

jakoś sie nie czuję "sztuczną" kobietą... :lol:
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark