Klincz skosi kosmos!!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez ewe » piątek, 26 maja 2006, 16:48

SatH^Raa napisał(a):BLAaa dobrze prawi. Przyjść i zniszczyć, zachowując przy tym twarz. Tak się robi.

Po co ? Dziennikarz po takich zachowaniach sam w oczach widzów traci i sam ulega samozniszczeniu
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 26 maja 2006, 16:50

A szkoda ,bo programy z jego udziałem są wesołe ,pokazują polityków z innej strony . Ale ta stronniczość niweczy to
ewe
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » piątek, 26 maja 2006, 17:57

Długoimienny napisał(a):
BLAaa napisał(a):Na lekkim luzie. Kiedy ostatni raz widziałeś wyluzowanego prezydenta w towarzyskiej rozmowie? A przed kamerami?

Wczoraj.

Wyluzowanego? Przed kamerami? Dowcipkującego? A to nie był sen? :wink:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez hefajstos » piątek, 26 maja 2006, 18:06

Dam Ci przykład BLAaa....rezygnuję z kandydowania na prezydenta...Stanów Zjednoczonych,Burkina Faso,Francji :lol: to było piękne tzw.inteligentny dowcip.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Easy Rider » piątek, 26 maja 2006, 18:11

hefajstos napisał(a):Dam Ci przykład BLAaa....rezygnuję z kandydowania na prezydenta...Stanów Zjednoczonych,Burkina Faso,Francji :lol: to było piękne tzw.inteligentny dowcip.

infantylny i głupi dowcip ;/ a adiutanci przyboczni - buehehehehe - jak za Gierka
Easy Rider
Terminator

Postprzez BLAaa » piątek, 26 maja 2006, 18:17

hefajstos napisał(a):Dam Ci przykład BLAaa....rezygnuję z kandydowania na prezydenta...Stanów Zjednoczonych,Burkina Faso,Francji :lol: to było piękne tzw.inteligentny dowcip.

Przy takich dowcipach smieją się tylko Brutusi...
Barwnej retoryki prezydentowi nie ujmuję. Ostatnio na sesji mówił o aporcie wniesionym do sportowej spółki akcyjnej. W postaci kasy. Piekny dowcip.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Easy Rider » piątek, 26 maja 2006, 18:23

ewe napisał(a):
SatH^Raa napisał(a):BLAaa dobrze prawi. Przyjść i zniszczyć, zachowując przy tym twarz. Tak się robi.

Po co ? Dziennikarz po takich zachowaniach sam w oczach widzów traci i sam ulega samozniszczeniu

już od 8 lat tak słyszę, poprzednik HB mnie już taczkami miał wyzwozić a tu jego powieźli
daj se luz :D
Easy Rider
Terminator

Postprzez McCool » piątek, 26 maja 2006, 21:40

j0shu4 napisał(a):wiec tak
ogladalem uwaznie program , owszem easy palnal jak grochem o sciane
pani aleksandra niepotzrebnie sie w to wmieszala , mozna to bylo zalatwic kanalem oficjalnym zwykla wypowiedzia prezydenta na ten temat np. taka jak ukazala sie na antenie radia wczoraj
prezydent wyjasnil dokladnie co i jak i ja te argumentacje przyjmuje
wydaje mi sie ze niepotrzebnie robimy z igly widly
moim zdaniem slusznie ze pojechala z prezydentem i uwazam ze calosc wyjazdu powinna byc pokryta z m.in. z moich podatkow poniewaz dla mnie tak wygladaja standardy dobrego wychowania , prezydent jest osoba reprezentacyjna i jezeli zostaje zaproszony z malzonka to powinien z nia jechac proste
a to ze ktos tam palnal cos bez zastanowienia ot tak zeby cos powiedziec nie jest powodem do wszczynania jakiejs smiesznej wojny wladzy z jednym dziennikarzem bo niby w jakim celu
odpowiadajac na twoje ostatnie pytanie uwazam ze powinien zwrocic uwage na myslenie o tym co sie mowi , to wszystko zadnej afery ani z jednej ani z drugiej strony
nie ma co sie zacietrzewiac i pisze to do kazdej z nich

w ogole odnosnie tej calej sprawy dotyczacej wyjazdu "pary prezydenckiej" do Włoszech pominięto istotną kwestie... owszem, koszta pobytu pokryli włosi, ale zapomniano o tym, a nawet nie wspomniano, ze wyjazd byl organizowany przede wszystkim dla członków chóru miejskiego, który we Wloszech wystepowal... a co sie okazalo? ilosc miejsc byla rzecz jasna wyliczona a na miejsce niektórych członków z chóru chcących również pojechać, pojechali sobie nasi kochani radni miasta :) którzy raczej nie wybrali sie tam w celu zaprezentowania swoich umiejetnosci wokalnych... :? :twisted: "tak się bawi, tak się bawi... Rada Miasta!"
McCool
Rycerz forum

Postprzez Vin » piątek, 26 maja 2006, 21:43

McCool napisał(a):w ogole odnosnie tej calej sprawy dotyczacej wyjazdu "pary prezydenckiej" do Włoszech pominięto istotną kwestie... owszem, koszta pobytu pokryli włosi, ale zapomniano o tym, a nawet nie wspomniano, ze wyjazd byl organizowany przede wszystkim dla członków chóru miejskiego, który we Wloszech wystepowal... a co sie okazalo? ilosc miejsc byla rzecz jasna wyliczona a na miejsce chętnych z chóru pojechali sobie nasi kochani radni miasta :) którzy raczej nie wybrali sie tam w celu zaprezentowania swoich umiejetnosci wokalnych... :? :twisted: ciekawe...

serio ?
a to dobre
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » sobota, 27 maja 2006, 00:37

Długoimienny napisał(a):Nie, nie był to sen. Są w tym mieście politycy Blaa, którzy w przeciwieństwie do ciebie może i nie rżą przed kamerą tak jak ty, ale potrafią właściwie reprezentować swój urząd. Może to nie jest Kazio Marcinkiewicz, ale potrafi się zachować kulturalnie.

Sorry Blaa, skoro uprawiasz polityczny ostracyzm, to wybacz, ale Wersalu wokół siebie miał nie będziesz. Już to przerabiałeś w tej kadencji kilkakrotnie. I wniosków nie wyciągnąłeś. Twoja sprawa. Wiedz jednak, że ja mam dobra pamięć i mogą ci przypomnieć kilka historii. Oceniaj więc innych uczciwie.

Nigdy Wersalu nie miałem nawet w marzeniach. Ale ten, o którym myslisz też ma z nim niewiele wspólnego. Może i widziałeś go ostatnio uśmiechniętego; ja też kiedyś widziałem. Ba, nawet w ciemnościach widziałem jego oczy. Ale wtedy nic z tego nie wyszło.

Czy potrafi dobrze reprezentować swój urząd? Być może. Kwestia oceny, a to jak wiesz jest bardzo subiektywne.

Generalnie wpienia mnie to, że na wszystko ma już projekty, ale jak dziś publicznie powiedział jeden z radnych, nic z tego nie wynika (mowa była o parku nadmorskim).

Ponadto, zawsze gdy zależy mu na przeforsowaniu jakiejś rzeczy, to zaczyna gadać jak dziwny. Przykład:
- ostatnia sesja - mówił o aporcie pieniężnym w SSA Kotwica.
- sesja budżetowa chyba sprzed dwóch lat - chciał dyskutować z każdym o rachunkowości budżetowej;
- Ratuszowa 13, numer ostatni oraz wiele wypowiedzi publicznych - spółki miejskie nie są nastawione na zysk (z pamięci cytuję);
- Zbliżenia w TKK ze dwa, trzy dni temu - inwestycja (ul. Kresowa) nie jest jeszcze zakończona ( to kto dopuścił do ruchu samochody i ludzi?).

Jestem daleki od odbierania mu prawa do samorealizacji, niech to robi. Bóg z nim.
Ale też od zawsze jego zachowanie i poglądy są prowokacyjne. Dla mnie i wielu innych. Stąd czasami reaguję. Tym bardziej, że różnimy się znacznie poglądami.

A propos, wciąż śpię spokojnie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » sobota, 27 maja 2006, 09:57

Chociaż z drugiej strony trudno nie przyznać mu racji, gdy mówi: "My za często manipulujemy przy uchwałach", komentując ciągłe przepychanki z poprawianiem uchwał.
Powoduje to wiele zamieszania
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg