Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez anula » sobota, 6 maja 2006, 20:14

anula
Ważniak

Postprzez Olcia » niedziela, 7 maja 2006, 01:55

Olcia
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 7 maja 2006, 08:47

Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olcia » poniedziałek, 8 maja 2006, 12:10

Pulp Fiction - bosz... :| nudy, nudy, nudy.. czy w tym filmie było jakieś głębsze przesłanie oprócz tego tekstu o biblii? :?
Całe szczęście, że krew nie sikała na prawo i lewo jak w Kill Billu.. 8)
Olcia
Rycerz forum

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 maja 2006, 15:09

Wszyscy Jesteśmy Chrystusami - no cóż... nie wiem czemu j0shu4 twierdzi że tan film skrzywia psychikę... dla porządku dodam że film jest Marka Koterskiego a nie Andrzeja Chyry jak to twierdzi j0shu4 w swoim poście dwie strony wcześniej... Chyra zagrał jedną z głównych ról.

Film jak film, dość specyficznie pokazana choroba alkoholowa i cierpienie z nią związane. Cierpienie nie tylko osoby dotkniętej tym nałogiem, ale i wszystkich bliskich. Warto zobaczyć, bo opowiedziana historia dotyka też spraw nie związanych z alkoholizmem bezpośrednio... jedną z nich jest nieumiejętność komunikacji między ludźmi...

Wszystko Gra - Woodyiego Allena... Ot taki jak ja to mówię obyczaj sensacyjny :) Opowieść o pożądaniu i rozsądku, ... . O tym że dużo w życiu zależy od szczęścia :) ...wato obejrzeć ... zero nudy.

Zakładnik / Collateral - ...tak się złożyło że dopiero teraz zobaczyłem ten film... Tom Cruise jako płatny morderca który w jedną noc ma wykonać kilka zleceń w L.A. ... lekkie i przyjemne kino amerykańskie - bez zapierających dech w piersiach efektów specjalnych... warto popatrzeć...

Olcia: nie wszystkie filmy robi się po to żeby niosły przesłanie... niektóre robi się po to żeby były dobre. Uwierz mi Pulp Fiction jest filmem dobrym...
r00t
Administrator

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 8 maja 2006, 15:37

r00t czytaj ze zrozumieniem nie posadzasz mnie chyba o wrodzony debilizm
nie pisalem o rezyserze tylko o aktorze
doskonale wiem kim jest andrzej chyra i wypraszam sobie takie insynuacje
napisalem ze to film andrzeja chyry bo to jego znakomita kreacja , film reklamowany byl jako kolejny film zdominowany przez marka kondrata a jest wrecz przeciwnie TO FILM ANDRZEJA CHYRY , zawladnal tym filmem calym soba
Marek Koterski i jego syn mowia o tym ze film jest o marku , o tym co siedzialo w nim od dziesiecioleci
"...specyficznie pokazana choroba alkoholowa" - jaja sobie robisz ?
to jest film ktory ma wstrzasnac kazdym od stop do glowy
to nie film o chorobie alkoholowej
alkohol to tylko forma wyrazu, rownie dobrze mogly by byc to dragi czy cokolwiek innego
tutaj chodzi ze o to ze cale zycie umartwiamy sie na wlasne zyczenie bo przytlacza nas codziennosc
ps. wiem doskonale ze wiesz wszystko i o wszystkim, przy okazji jestes znanym wielbicielem trudnych filmow i DKF , nia zapominaj ze inni chodzili do DKF wtedy kiedy jeszcze przerabiales dzieci z bullerbyn
j0shu4
Moderator

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 maja 2006, 16:08

r00t
Administrator

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 8 maja 2006, 16:12

j0shu4
Moderator

Postprzez kulA » poniedziałek, 8 maja 2006, 19:00

kulA
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:13

"Spragnieni Miłości"
Dla mnie? Studium ludzkich uczuć, poczucia godności i odpowiedzialności. I należy sie zastanowić ile jesteśmy w stanie znieść w imię miłości... Subtelnie budzące się uczucie , niewypowiedziane pragnienie... zmusiły mnie do myslenia o tym,że jednak warto dać ponieść się emocjom, aby nie mieć do siebie żalu o coś ,co mogło być.....Takie moje skromne zdanie....

A w tej chwili ? Fenomenalna kreacja Johny Deep'a w " Piraci z Karaibów" Super zabawa... :lol:

Olcia No mie też sie narażasz... :lol: Powiedz jeszcze ,że muzyka to szmira w tym filmie....Obrazek :lol:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 8 maja 2006, 21:16 przez Tisaja, łącznie edytowano 1 raz
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Suzy » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:14

Suzy
Gwiazdor

Postprzez Olcia » poniedziałek, 8 maja 2006, 21:23

Olcia
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film