Co robi policja za pieniadze podatnikow

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 09:05

Bruno napisał(a):Nie byliby w stanie, tak zakorkowali czesc miasta i nie zostawili ani jednego radiowozu poza "impreza". A przyklady jak najbardziej trafione - pelna analogia (zostawilabys dziecko pod opieka takiego nauczyciela co wychodzi sobie na slub kolegi?). Pamietaj: praca policjanta jest służbą, a nie graniem w kamyczki pod mostem.

Ciekawe rzeczy opowiadasz. Z tego co mi wiadomo to patrole odbywaly sie po miescie normalnie. A korki utrudnialyby poscig tak scigajacemu jak i uciekajacemu. Zaprzeczysz :?:

Analogia swietna. Nauczyciel rowniez naraza codziennie zycie. Z twoich wypowiedzi sadze, ze Bruno nigdy nie miales na sobie munduru. Nawet sluzby zasadniczej. ZAPRZECZYSZ :?:

Oprocz prawa stanowionego est jeszcze prawo zwyczajowe. Cos co w wielu waszych glowach jest nie do pomyslenia. Wiec Bruno nie wjezdzaj na Achaje bo ma troche racji zreszta jak kazdy z nas. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja nie mam nic przeciwko tradycji w Wojsku, Policji czy tez Strazy natomiast ty jestes typem biurokraty (nie chce cie tutaj obrazic po prostu to slowo mi jakos tak najbardziej pasuje). Pewnie, ze jezdza za nasze pieniadze. Placa za to za uszkodzone samochody z swoich najczesciej. Nie ma nic przeciwko Slubom branzowym i zdania nie zmienie. Oczywiscie to tylko moje subiektywne zdanie i ie mam zamiaru nikogo do niego przekonywac.
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 5 maja 2006, 10:23

No przecież cały czas przekonujesz.Nie wiem co za znaczenie ma to czy ktoś ma,miał czy będzie miał mundur.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 10:50

Powiedz mi Hefajstos czy ty kiedykolwiek skladales przysiege wojskowa :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez hefajstos » piątek, 5 maja 2006, 12:25

Tak jest kapralu.
hefajstos
Dyskutant

Postprzez Foreigner » piątek, 5 maja 2006, 12:28

Jakos tego po twoich wypowiedziach nie widac.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » piątek, 5 maja 2006, 13:54

Foreigner napisał(a):Wiec Bruno nie wjezdzaj na Achaje

Ja pisze o problemie, nie o ludziach czy ich racjach.
Temat do zamkniecia - wszystko juz zostalo napisane.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez j0shu4 » piątek, 5 maja 2006, 13:58

co niniejszym czynie na prosbe zakladajacego temat :)
j0shu4
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg