czy lewica kołobrzeska zjednoczy się?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » niedziela, 2 kwi 2006, 09:18

Weźmy nasze miasto. No ilu tych młodych z prawicy jest na świeczniku? jeden? dwóch? Może trzech?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:14

BLAaa napisał(a):Weźmy nasze miasto. No ilu tych młodych z prawicy jest na świeczniku? jeden? dwóch? Może trzech?

Nie zrozumiałeś BLAaa, zachęcając do spojrzenia na prawo próbowałem lewicy podpowiedzieć, że wasi przeciwnicy są mądrzejsi. Wiedzą, że listy wyborcze z młodzieżą nie mają szans. Cała mądrość to wykreowanie pojedynczych, wyróżniających się osób. Nad tym trzeba pracować systematycznie i długofalowo. Powodzenia
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 3 kwi 2006, 14:42

To akurat wiem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, zeby były to osoby młode. Niestety przy obecnych ordynacjach wybory i tak trzeba tak planować, żeby tzw. lokomotywa pociagneła za soba kolejnego kandydata.
Ciekawym pomysłem było stworzenie jednego ogólnego okręgu na całe miasto i głosowanie w systemie większościowym. Radnymi zostaje pierwszych 21 z największą liczbą głosów.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » wtorek, 4 kwi 2006, 06:24

BLAaa napisał(a):To akurat wiem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, zeby były to osoby młode. Niestety przy obecnych ordynacjach wybory i tak trzeba tak planować, żeby tzw. lokomotywa pociagneła za soba kolejnego kandydata.
Ciekawym pomysłem było stworzenie jednego ogólnego okręgu na całe miasto i głosowanie w systemie większościowym. Radnymi zostaje pierwszych 21 z największą liczbą głosów.

Nie chce być niemiły, ale zamiast teoretycznych dywagacji nad ordynacją wyborczą lepiej mądrze pracujcie, aby wogóle wejść do rady. Jak dotąd, chyba bujacie w obłokach, a to niczego dobrego nie wróży.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Katia » wtorek, 4 kwi 2006, 09:00

Sytuacja jest w miarę jasna. Bogdan, Artur mają zamiar robić swoje komitety i jeszcze będzie trzeci-resztek z SLD. Chyba że się mylę.??
Katia
Twardziel

Postprzez kraall » wtorek, 4 kwi 2006, 13:22

Katia napisał(a):Sytuacja jest w miarę jasna. Bogdan, Artur mają zamiar robić swoje komitety i jeszcze będzie trzeci-resztek z SLD. Chyba że się mylę.??

Ciekawe. Nie słyszałem. Może coś bliżej.
Bogdan - domyślam się.
Artur - kto to jest?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » wtorek, 4 kwi 2006, 13:53

Achaja napisał(a):Chyba nie mówisz Katia o Arturze z Podczela ??

Ona tylko o nim mówi.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » wtorek, 4 kwi 2006, 14:41

słowianin napisał(a):
Katia napisał(a):Sytuacja jest w miarę jasna. Bogdan, Artur mają zamiar robić swoje komitety i jeszcze będzie trzeci-resztek z SLD. Chyba że się mylę.??

Katia, co znaczy resztek z SLD? 8) Mam wrazenie, ze slabo sie orientujesz. Skoro nie wiesz to zamilcz.

a ty towarzyszu zmien ton
co to znaczy zamilcz ? masz czerwono przed oczami ?
j0shu4
Moderator

Postprzez Foreigner » wtorek, 4 kwi 2006, 15:29

Chyba ostro czerwono. Spojrz na jego avatara :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » wtorek, 4 kwi 2006, 15:31

BLAaa napisał(a):To akurat wiem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, zeby były to osoby młode. Niestety przy obecnych ordynacjach wybory i tak trzeba tak planować, żeby tzw. lokomotywa pociagneła za soba kolejnego kandydata.

Zycze ci Jacku powodzenia. Chociaz jestem liberalem (lumpen :]) to lewica w kolobrzegu jest nam potrzebna, a tylko zjednoczona lewica jak widac moze byc silna.
Foreigner
Weteran

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 4 kwi 2006, 19:40

Demurrer napisał(a):
Achaja napisał(a):Chyba nie mówisz Katia o Arturze z Podczela ??

Ona tylko o nim mówi.

I tu się niestety z Tobą zgodzę. Czy można mieć tylko swoje zdanie a nie pana A.? Nie wiem.... (w niektórych "przypadkach") ;/
Poza tym nadal uważam, że siła w młodych i w końcu dogada się "lewica" na szczeblu lokalnym. Mam nadzieję, że do tego "kiedyś" dojdzie 8)
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez kraall » środa, 5 kwi 2006, 08:11

Foreigner napisał(a):
Zycze ci Jacku powodzenia. Chociaz jestem liberalem (lumpen :]) to lewica w kolobrzegu jest nam potrzebna, a tylko zjednoczona lewica jak widac moze byc silna.

Tak, również wpisuję się w ten pogląd, chociaż jestem dość sceptyczny, co do rezultatu.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Foreigner » środa, 5 kwi 2006, 09:05

kraall napisał(a):
Foreigner napisał(a):

Tak, również wpisuję się w ten pogląd, chociaż jestem dość sceptyczny, co do rezultatu.

Tezz jestes "lumpenliberalem" :?: :mg:
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg