BLAaa napisał(a):Weźmy nasze miasto. No ilu tych młodych z prawicy jest na świeczniku? jeden? dwóch? Może trzech?
BLAaa napisał(a):To akurat wiem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, zeby były to osoby młode. Niestety przy obecnych ordynacjach wybory i tak trzeba tak planować, żeby tzw. lokomotywa pociagneła za soba kolejnego kandydata.
Ciekawym pomysłem było stworzenie jednego ogólnego okręgu na całe miasto i głosowanie w systemie większościowym. Radnymi zostaje pierwszych 21 z największą liczbą głosów.
Katia napisał(a):Sytuacja jest w miarę jasna. Bogdan, Artur mają zamiar robić swoje komitety i jeszcze będzie trzeci-resztek z SLD. Chyba że się mylę.
słowianin napisał(a):Katia napisał(a):Sytuacja jest w miarę jasna. Bogdan, Artur mają zamiar robić swoje komitety i jeszcze będzie trzeci-resztek z SLD. Chyba że się mylę.
Katia, co znaczy resztek z SLD?Mam wrazenie, ze slabo sie orientujesz. Skoro nie wiesz to zamilcz.
BLAaa napisał(a):To akurat wiem. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, zeby były to osoby młode. Niestety przy obecnych ordynacjach wybory i tak trzeba tak planować, żeby tzw. lokomotywa pociagneła za soba kolejnego kandydata.
Ciekawym pomysłem było stworzenie jednego ogólnego okręgu na całe miasto i głosowanie w systemie większościowym. Radnymi zostaje pierwszych 21 z największą liczbą głosów.
) to lewica w kolobrzegu jest nam potrzebna, a tylko zjednoczona lewica jak widac moze byc silna.Demurrer napisał(a):Achaja napisał(a):Chyba nie mówisz Katia o Arturze z Podczela
Ona tylko o nim mówi.

Foreigner napisał(a):
Zycze ci Jacku powodzenia. Chociaz jestem liberalem (lumpen) to lewica w kolobrzegu jest nam potrzebna, a tylko zjednoczona lewica jak widac moze byc silna.
kraall napisał(a):Foreigner napisał(a):
Zycze ci Jacku powodzenia. Chociaz jestem liberalem (lumpen) to lewica w kolobrzegu jest nam potrzebna, a tylko zjednoczona lewica jak widac moze byc silna.
Tak, również wpisuję się w ten pogląd, chociaż jestem dość sceptyczny, co do rezultatu.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości