czy lewica kołobrzeska zjednoczy się?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez myśliwiec » środa, 29 mar 2006, 14:56

póki co przez "o" z kreska piszemy
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez kraall » środa, 29 mar 2006, 14:58

myśliwiec napisał(a):póki co przez "o" z kreska piszemy

Oczywiście, przepraszam.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez McCool » środa, 29 mar 2006, 18:04

BLAaa napisał(a):A lewica próbuje budować coś od nowa. Myślę, że nie będzie tak źle.

skąd w Tobie taki optymizm BLAaa? :twisted:
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » czwartek, 30 mar 2006, 10:06

McCool napisał(a):
BLAaa napisał(a):A lewica próbuje budować coś od nowa. Myślę, że nie będzie tak źle.

Bo jestem człowiekiem wiary. Jak nie znajdzie się jeszcze kilku takich entuzjastów jak ja, to faktycznie może być problem. Ale znajdą się. Wierz mi.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » czwartek, 30 mar 2006, 10:29

Marzenia trzeba mieć BLAaa - powodzenia. O ptakach nie wspomnę, bo to temat trefny :D
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Katia » czwartek, 30 mar 2006, 18:28

BLAaa napisał(a):
McCool napisał(a):

Bo jestem człowiekiem wiary. Jak nie znajdzie się jeszcze kilku takich entuzjastów jak ja, to faktycznie może być problem. Ale znajdą się. Wierz mi.

Entuzjaściści entuzjastami,ale tak naprawdę to czas pokaże co ędzie dalej,a my nie mamy na to wpływu,ponieważ ludzie są kowalami losu :D :D
Katia
Twardziel

Postprzez ZAINTERESOWANA » czwartek, 30 mar 2006, 18:41

Katia napisał(a):
BLAaa napisał(a):
McCool napisał(a):

Entuzjaściści entuzjastami,ale tak naprawdę to czas pokaże co ędzie dalej,a my nie mamy na to wpływu,ponieważ ludzie są kowalami losu :D :D

Wiesz, czasami się zastanawiam dlaczego Twoje posty tak bardzo oscylują wokół jednej osoby i partii? Zresztą, pewnie to retoryczne pytanie...

Osobiście jestem podobnego zdania co BLAaaa. Może również jestem naiwną optymistą, ale wierzę, że ogólnie rozumiana lewica w końcu pójdzie "po rozum do głowy" i zjednoczy swoje siły. Jest to niestety możliwe, wg mnie, gdy nastąpi podobna wymiana "pokoleniowa" na "dole" podobnie jak uczyniła to w pewnym sensie "góra".
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez kraall » piątek, 31 mar 2006, 10:25

Osobiście jestem podobnego zdania co BLAaaa. Może również jestem naiwną optymistą, ale wierzę, że ogólnie rozumiana lewica w końcu pójdzie "po rozum do głowy" i zjednoczy swoje siły. Jest to niestety możliwe, wg mnie, gdy nastąpi podobna wymiana "pokoleniowa" na "dole" podobnie jak uczyniła to w pewnym sensie "góra".[/quote]

Jeśli takie przekonanie jest na lewicy jak piszesz, to już teraz musicie na członków swoich partii przyjmować niemowlaków. Wymiana pokolenoiowa to minimum 25 lat. Powodzenia.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Katia » piątek, 31 mar 2006, 14:43

Jest możliwość żeby lewica poszła do wyborów dwoma komitetami, żeby rozszerzyć elektorat, a w drugiej fazie się porozumieć i stworzyć większość w rządzie. Cel jest przecież wspólny-pokonać H.B. Co o takim rozwiązaniu sądzicie??
Katia
Twardziel

Postprzez BLAaa » piątek, 31 mar 2006, 15:00

Poszerzyć elektorat? A o jakie sfery? A co bedzie gdy taki podział spowoduje, że zamiast dwóch mandatów np. w śródmieściu, cała lewica weźmie tylko jeden?
Przekonaj mnie że to może być skuteczne.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez padalec » piątek, 31 mar 2006, 16:35

Wątpię, żeby kato-lewica PiS chciała się zjednoczyć z chłopo-lewicą Samoobroną.
padalec
Dyskutant

Postprzez ZAINTERESOWANA » piątek, 31 mar 2006, 18:18

kraall napisał(a): Jeśli takie przekonanie jest na lewicy jak piszesz, to już teraz musicie na członków swoich partii przyjmować niemowlaków. Wymiana pokolenoiowa to minimum 25 lat. Powodzenia.

Wg mnie wystarczy jak wszyscy po 50-55 roku życia "zakończą" swoją "publiczną" karierę (myślę o tych na "świeczniku").
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez kraall » niedziela, 2 kwi 2006, 07:28

ZAINTERESOWANA napisał(a):Wg mnie wystarczy jak wszyscy po 50-55 roku życia "zakończą" swoją "publiczną" karierę (myślę o tych na "świeczniku").

Spytam nieśmiało, ilu młodych polityków z tzw. prawicy (%) jest na świeczniku. Np. w radach gmin, miast, powiatów w sejmikach, w Sejmie, w Senacie?
Twoja lewica to upadający SLD + towarzyskie kółka biesiadne (DPL, SDPL) i wirtualne potęgi (PPS, RPL).
Polityka to nie kufel piwa.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez kraall » niedziela, 2 kwi 2006, 07:29

ZAINTERESOWANA napisał(a):Wg mnie wystarczy jak wszyscy po 50-55 roku życia "zakończą" swoją "publiczną" karierę (myślę o tych na "świeczniku").

Spytam nieśmiało, ilu młodych polityków z tzw. prawicy (%) jest na świeczniku. Np. w radach gmin, miast, powiatów w sejmikach, w Sejmie, w Senacie?
Twoja lewica to upadający SLD + towarzyskie kółka biesiadne (DPL, SDPL) i wirtualne potęgi (PPS, RPL).
Polityka to nie kufel piwa.
kraall
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg